İyi hafta sonları arkadaşlar ; Şu bir kaç gündür deniz otobüsü seferlerini iptal ettiren rüzgarın kara deniz için en kuvvetli günü olan pazar günü sabah 03:00 de yola koyulduk. saat 04:20 gibi avlağa vardık. deniz raporunda ki gibi sert ve amansız bir deniz vardı sabahın karanlığında katlanan dalgaların güzelliği bir başka idi. Fakat deniz aşırı patladığından nefes aldırmayacak şekilde parçalanmış yosun ve otlar gagalı sahteleri rahat bırakmıyordu her atışta yemi sararken olta ağırlaşıyor yem geldiğinde ise yosundan görünmüyordu. Yemi Savagear Panic Prey su üstü ile değiştirip ava devam ettik. Gün açtığında ilk takibi aldım , peşinden bir takip daha katlanan dalganın içinden takip eden paşanın gölgesi gözüküyor ama vuruş olmuyordu. Oda güzeldi ha vurdu ha patlattı düşüncesi de kafiydi. Saat 07:00 gibi kıyıya çok yakın bir mesafede hemen 1-2 mt önümde resimdeki paşa bedenini çevirerek kendini göstere göstere yeme patlattı ve mücadele başladı. deniz aşırı dalgalı olduğu için balığı kendime doğru getiremiyordum. Zorda olsa uyumakta olan kepçecim kadem kardeşimi uyandırmayı başardım. O da elimden kepçeyi alarak hiç balıkçılık ile işi olmayan birine göre üzerine düşeni layıkıyla yaptı ve paşayı kepçeledi. saat 09:00 a kadar av devam etti ama bizim paşanın başka seveni çıkmadı ve yalnız kaldı tek balık ile eve döndük. Tarttığımızda 4,580 gr olduğunu gördük. Ekipmanlar , Daiwa Cross Fire 2,70 mt 20-50 gr , yeme Savagear Panic Prey (dirty silver renk - patlak hava da karadeniz için bire bir) , misina berkley whiplash 0,17 mm hepinize bol ve trofeli avlar diliyorum ; Allah a emanet
Elinize sağlık çok güzel bir paşa. Panik preye patlak havada aksiyon yaptırıyormusun yoksa düz sarım mı yapıyorsunuz yada nasıl aksiyon yaptırıyorsanız onu yazarmısınız.
Erkan / Tekirdağ ; panic prey ile genelde yaptığım hızlı 3-4 tur sarım ve ardında yavaş 1-2 tur sarım arada ise ufak kafa atışları yapıyorum , sert kafa atışlarında yemin arka iğnesi misinaya sarılabiliyor
Tebrik ederim can-ı gönülden, Muhteşem bir levrek, çok güzel. Sen bu işi biliyorsun, daim olsun Ekrem kardeşim.