4.5m tekne ile ilgili sorum olacaktı.

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında OnurDursun tarafından paylaşıldı.

1. OnurDursun

OnurDursun Onur Dursun

Merhabalar bizim 4m teknemiz vardı fakat eskidi ve artık çürüyor güvenli değil. şimdi ise 4.5m safter almayı düşünüyoruz. motorumuz var 15 hp 4 zamanlı mercury. bu tekneyi genelde ya tek başıma kullanıcam yada 2 kişi. oda balığa çıkmak için. 15 hp motor bu tekneyi nasıl götürür. sürati nasıl olur. yavaş mı olur? çünkü yavaş giden tekneyi sevmem pek. en azından sıkmayacak kadar sürati olur mu?
    şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    biraz göreceli olmayan bir soru. beni sıkmaz. ama bazı arkadaşlar şikayetçi. ikisinin arasında siz karar vermelisiniz. zaten 3.75 ide yakın hızda götürürsünüz. 5m yide. yani ortalama 15mil ise bu 10 ila 20 arasında oynar. yani hız değerleri zaten düşük. denemenin çaresine bakın daha iyi olur. kolay gelsin

3. OnurDursun

OnurDursun Onur Dursun

cevabınız için teşekkür ederim. şöyleki tekne kafayı kaldırarak mı gider? eğer öyle olursa buda teknenin yavaşlamasına sebep olur. yok kafa eğer kalkmazsa zaten benim istedğim hızı elde etmiş olurum.

Son düzenleme: 2 Haziran 2011
  4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bazı teknelerde kalkmıyor. sizinkini göremedim. biz genelde 1 kişi öne 1 kisi arkaya otururuz. ön kalktığında trim ayarınıda yapabilirseniz iyi olur. kısa şaft uzun şafta fark ediyor. yani sürü detay var. takıp denemek en iyisi. 15 beygir 4 kişiyi 4 75 tekneyle iyi götürüyor, dalgalı denizde bir sorun yaşamadık. yanılmıyorsam hava şartları 3-5 idi. tabii limana sığınıyoruz.

5. OnurDursun

OnurDursun Onur Dursun

bizim yazlığımız erdek'in paşalimanıadasında. zaten balık tuttuğumuz yer her daim kuytuda kalmakta. daha tekneyi almadığımız için fikir danışıyorum ve ayrıca motor kısa şaft. tekne şu: http://www.safter.com.tr/index.php?sayfa=urunler&sub=detay&id=22

6. OMMG

OMMG OKAN

Bence 15 bg motorunuz yeterli gelecektir,ama bu zevk işi...

7. OnurDursun

OnurDursun Onur Dursun

Cevabınız için teşekkür ederim fakat halen tam olarak cevap almış değilim.

8. E.Türker

E.Türker Eyyüp Türker

Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    Lagos 5 Kg.
    4.50 Safter'e 25 Bg den aşağısı zayıf kalır.Zevk vermez.

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bir dostumun 4.5 m lik fiberi vardı 9.9. ile harika seyri vardır tekne fırtınada gitt yerine 3.5 farklı bir yapı flika modeli geldi daha ufak olmasına ragmen yol yapmıyor ..

teknelerin motor ile uyumu konusunda tecrübem yok ama muhtemelen çok değişken oldugunu söyleyebilirim.. heleki 2 ellerde alırken mutlaka binip denek lazım.. geçmişte 3.45 mursan ve 4 bg yamaham vardı tek başıma suda iken hız yapmıyordu. trim i kaldırsam bile gitmiyordu.. nezamanki tek başıma teknenin ortasına oturuyordumki resmen 2 misli hıza ulaşıyordu..e tabii dümenide kollamak bir dert oluyordu..2. arkadaşı öne oturtuyordum bu sefer agır geliyordu vs..bence en güzeli denemek

10. OnurDursun

OnurDursun Onur Dursun

Cevabınız için teşekkür ederim. tekneyi sıfır alacağımız için deneme fırsatımız olmayacak.

11. OnurDursun

OnurDursun Onur Dursun

Cevabınız için teşekkür ederim. peki başka hangi markanın 4.50 teknesi 15 bg için yeterli olur? dediğim gibi tekneyi sıfır alacağımız için deneme fırsatımız olmayacak.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Onur kardesim merhaba.
    Gecen hafta bir arkadasımda 4.5 metre tekne ve motor aldı. Detaylı bilgi alman icin ozelden Tlf.unu yazıyorum. Gorusup detaylı bilgi sahibi olursunuz.

13. OnurDursun

OnurDursun Onur Dursun

ilginiz için çok teşekkür ederim.

14. Mete1673

Mete1673 mehmet anıl mete

Favori Makine:
    DAM ATP 540 Quick
    En İyi Avı:
    Levrek 2.600 gr
    Değerli kardeşim,benim şahis görüşüm motor 4 zamanlı ise 4.50 teknede çok sürat yapmaz...
    4 zamanlı motorların ortak özelliği devrinin 2 zamanlı motorlara göre düşük olmasıdır...
    Bu da daha az sürat demektir...
    Ama 4 zamanlı motorların da bazı artıları vardır...
    Eğer teknem suları yarsın gitsin keyif alayım diye düşünüyorsan ya fiberi biraz daha küçük düşün ya da motorunu 2 zamanlıyla değiştir...
    Kendimden örnek vereyim Teknem 4.05 Yerliyurt Marine,motorum Yamaha 15 hp 2 zamanlı...
    Kesinlikle her yönden çok rahatım...
    Yine de karar senin...;)

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    resimleri gördüm OnurDursun, eğer anket yaparsanız ben kendi namıma işimi görür derim. yine de hızını beğenmeyenler olursa belirtsin. çünkü tekne 25lik ayarlanmış gibi duruyor, en ideali odur. siz 15 lik kullanabilirsiniz diyorum.

16. OnurDursun

OnurDursun Onur Dursun

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. gereken cevapları aldım. ilginiz için teşekkürler.

17. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    Ben safter 4m ve 10hp 4zamnlı honda ile iki kişi 11-12mil sürat yapıyordum maksimum. Senin de yapacağın sürat maksimum 15 mil'dir. Tek başına o sürati yapamazsın çünkü tekne burun diker.Yaklaşık eşit kiloda 2 kişi ile bu sürate ulaşabilirsin daha fazlasını bekleme.. 4.50 tekneler içinde en sağlamı bence yerliyurt ve 4.60 anıl marin.. fakat anılmarin için daha güçlü bir motor gerekir. minimum 25-30hp takarsan tadından yenmez :)

18. OnurDursun

OnurDursun Onur Dursun

Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. kullandığımız motor ile 4m teknede fevkalade bir sürate ulaşıyorduk. ama kaç mil yapıyorduk bilemem. şunu söyleyebilirim tekne sürati alınca yan yatıyordu 4m olmasına rağmen motor fazla geliyordu. 4.5m teknede de buna yakın sürat olmasını bekliyemem çünkü 4m tekne hafif ve kısa, ama yinede az biraz hızı olsa tadından yenmez :)

19. anylife

anylife tayfun

4,50 Yerliyurt Sandy Balikçi Tek Geçerim En Düşük Motorlar Bile Tam Performans Ben Bu Tekneyi öneririm Gerisi Sana Kalmiş

20. anylife

anylife tayfun

yerliyurtun öyle bir kesimi varki denge süper ben 15 bg 2zamanlı parsun ile kullanıyorum bence mükemmel