4-6 Bafor-İki Güzel İspendek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bahadır Sarıca tarafından paylaşıldı.

1. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Av tarihi : 25/11/2011
    Av yeri : İzmir kıyıları
    Av türü : At-çek
    Avı gerçekleştirenler : Mesut Sevil-Bahadır Sarıca-Yerel avcılar
    Hedef av : Levrek
    Gerçekleşen av : 2 Adet ispendek(35cm / 40cm)
    Hava : 4-6 Bft Kuzeydoğu
    Ay durumu : Aysız
    Av saati : 17.00 - 07.00 (Balık 03.30 civarında yakalanmıştır)

Merhaba amatör balıkçı dostlar,

Levrek avı için uygun mevsimin gelmesiyle, fırsat buldukça bu güzellerin peşinde koşmaya çalışıyorum. Sevgili av partnerim Aykut Aytış’ın tez çalışmaları ve ALES sınavının olması sebebi ile bu aralar beraber avlanamıyoruz. Hatta aklı avda kalmasın diye ava giderken bile haber vermiyorum. Aklıma İzmir kıyılarında av yapmak isteyen Turgay Karaaslan dostum gelse de, o da İstanbul’daydı.

Cuma günü sevgili Mesut Sevil dostum aradı. Ava gideceğini, istersem katılabileceğini söyleyince, bana gün doğmuş oldu. Gideceğimiz avlak oldukça zorlu bir avlaktı. Kayalık bir bölge. Hava 4-6 Bafor kuzeydoğu esiyor. Rüzgara karşı dalgalar, kayalarla boğuşacağız. Yerel avcılar buraya “Vietnam” adını takmışlar. Gün batımına yakın avlağa vardım. Enfes bir manzaraydı.

İlk hedefimiz akşam suyunu yakalamaktı. Avlağı daha önce tanımama rağmen, avlakta benden daha tecrübeli olan Mesut, kayalık bölgeleri ve levrek kanallarını tarifledi. Avlağı tanımak çok çok önemli. Nerede ne var? Kayalıklar, kumluk bölgeler. Levrek kanalları nerelerde? Yemlik balık çeşitleri neler? Vs. vs. Bu tür tespitler ille bilinen kişilerden öğrenilecek diye bir kural yok tabii. Bunlar gözlemleyerek de yapılabilir. Ama gece avı yapıyorsanız, bu tür tespitler için gündüzden gitmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca bu tür kayalık bölgelerde yakın kayalara takılmamak için, at-çek avcılarının bildiği gibi; kayalık bölgelere gelince kamışınızı dikerek(önünüzdeki kamışı kendinize paralel hale getirmek, dikmek), takılmaları önleriz. Fakat gece bu mesafeyi nasıl tahmin edeceğiz? Aslında gayet basit; kullandığınız sahtenin ağırlığına ve zamanla değişecek av veriminizin(yorgunluğunuzun) değişkenliğine bağlı olsa da, ortalama atış mesafeniz bellidir. Atışınızı yaptıktan sonra, çekerken makinenizin tur sayısını saymaya başlayın. Kaçıncı turda kayalık bölgeye geliyorsunuz bunu belirleyin. Böylece gece (misina ve sahtenizi göremeyeceğinizden) kayalıklara geldiğinizi tur sayısı ile tespit etmiş olursunuz.

Avımıza gelince; akşam suyu verimsiz geçti. Saatler ilerliyor, su şişiyor ama bir türlü peşinde olduğumuz levrekleri kandıramıyorduk. Jig kafalı silikonlar ve az dalarlı çeşitli sahteler kullandık. Avlakta yerel avcılarla beraber 4-5 kişiydik. Bulunduğumuz bölgede yaklaşık diz altımıza gelen kısma kadar kayalıklara giriyorduk. Saatler ilerledikçe hava iyice sertleşti ve 6 bafora kadar çıktı. Atış yaparken bir yandan yosun tutmuş kayaların üzerinde durmak, gelen sert dalgalarda dengeyi sağlamak, rüzgara karşı erimli atış yapabilmek ve tur sayısını saymak… Gerçekten “Vietnam”dı. Ama inanın bir o kadar da keyifliydi. Hafta sonu olması sebebi ile avlağa gelen gidenin haddi hesabı yoktu. Fakat zorluğu gören gidiyordu. Bu arada Mesut ve yerel avcı arkadaşlar havanın 6-8 baforda çok daha güzel av vereceğini söylediler. Kim bilir o havada nasıl olur…

Gece çay-kahve eşliğinde av sohbetleri, dinlenme ve avla geçti. Gece 03.30 sıralarında bu iki güzel ispendeği kandırabildim. Her ikisi de kayalıkların hemen dibinde sahtemi kaptılar. Bu zeki avcı resmen kayalıkların altına yatıyor. İkilem bunu bilince başlıyor; paşanın kayalığın dibinde olduğunu biliyorsunuz, ama sahtenizi de bırakmak istemiyorsunuz. Bu sebeple elinizde sığ sularda 0-15-30cm dalarlı sahteler bulundurmanızda fayda var.

Sabah 07.00’ye kadar avımızı devam ettirmemize rağmen, başkaca levrek kandıramadık. Zaten Cumartesi akşam keyfi için aldığım güzeller masamızı süslemeye yeterliydi. Mundar da etmeden keyifle yedik.

Sevgili Mesut dostuma böyle keyifli av için teşekkür ediyorum.
    Bundan keyifli avlar sizlerin olsun.
    Tüm amatör dostlara keyifli avlar dilerim.
    Sevgi ve selamlarımla…

2. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Pasalar cok guzel tebrikler.Levrek avi bir baska:)

Rastgelereeling hooked

3. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    abi tebrikler daha önce ki av raporlarına da hayran kalmıştım...bu seferkiler biraz ufak ama bu defa da azminize hayran kaldım...
    keşke bi fırsat bulup böyle usta avcılarla at çek avına çıkabilsem...
    daha güzel av raporlarınızı bekliyoruz...

4. Savaş Dursun

Savaş Dursun

Tebrikler afiyet olsun...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler çok güzel bir av.

6. mesut sevil 25

mesut sevil 25 mesut sevil

Favori Kamış:
    palikan
    Favori Makine:
    robin 28
    En İyi Avı:
    levrek 8.250 kg
    sevgili bahadır abicim inan seninle tanıştığıma ve beraber av yapmamızdan çok büyük haz ve mutluluk duydum avcılığın güzel tarafı bu güzel ve güçlü dosluklar kurulabilmesi tabiki birşeyleri baylaşmasını bilenler içintek üzüntüm hakettiğin güzel trofeyi yakalatamadım sana ama sana söz hak ettiğin levreği yakalattıracağım sana azmıne hayran kaldım gördüğün gibi vietnamda av yapabilen bizle her türlüşartlara dayanabiir daha büyük avlar temenni ederim seni tanıdığıma çok büyük mutluluk duydum sevgi ve saygılarımla

7. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Levrek zoru sever, lavrek avcısıda mecburen. Tebrikler.

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Bahadır abi Mesut bey ile geçen bu av sürecine soğuğa rağmen iyi dayanmışsınız:) oraların soğuğu buralara göre biraz daha keskindir muhtemelen:) yinede zevkinizi almışsınız 2 tane güzel yakışıklı ile:) tebrik ederim abi:)
    her daim rasgele:)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrik ederim abi, rapor da çok guzel olmus. aha 2 tane balik tuttum iste de resimleri diye yazilan raporlara bakasi gelmiyor insanin. hikayesi ile bir baska oluyor

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Bahadır

O kadar güzel anlatmışsınki.

Siz o harika üçlü,elbette sevgili Mesutta,levrek avcılığının ne demek olduğunu,felsefesini,ekipmanını,meşakkatini,ancak büyük keyfini sindirmiş avcılarsınız.

Hayalimde hep sizler gibi amatörlerin olabildiğince çok olmasını düşledim,elimden geldiğince yaptım ve anlattım.

İnan her türlü takdirimin fevkindesiniz.

Sizlere sevginin yanısıra,saygımda gittikce artmaktadır.

Hatta derimki sizlere yakalanan levrekler bile şanslıdır.

Sevgimle,saygımla kalınız.

11. halilred

halilred halil

Favori Kamış:
    okuma safina-x 2.70cm 10-36 gr.
    Favori Makine:
    ryobi kobe 3500
    En İyi Avı:
    1.430 kg levrek
    tebrik ederim bahadır abicim bende şu anda geldim avdan ama hiç bir hareket olmadı hava çok sğuk ama deniz çok durgundu tam anlamıyla çrşaf sabaha doğru ise su inanılmaz bir şekilde çekildi! bende bol bol wtd çalıştım! :D abi eğer bu aralar av partneri bulamıyorsan eşlik etmek isterim hem bu arada tanışmışta oluruz!

12. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    üstadlar toplanmış,
    keyifli bir av keyifli bir ortam olmuş..
    ama yine Mesut abinin "insan boyuna gelen levreklerinden" birtanesini de Bahadır abi ile birlikte tutmasını isterdim:)
    ancak Bahadır abinin bahsettiği ekip bir araya toplanabilse (Turgay abi,Aykut,Mesut abi) herhalde levrek soykırımı olur:D
    şaka bir yana keyifli insanlar her yaptığı herşey zaten keyifli ve mutlu oluyor,tekrar tebrikler..

13. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Levent,
    Beğenmenize memnun oldum.
    İlginiz için teşekkür ederim. Sizlere de rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

14. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Emre,
    Güzel iltifatların için teşekkür ederim. Bu keyfe sizleri de ortak edebildiysem ne mutlu bana. Dediğin gibi; "bu seferkiler ufak". Katılıyorum. Ama şu özlemimizi biraz atalım, çok yakında gene güzel bir trofe yakala&bırak levrek avı yapacağız. Umarım onları da size sunma fırsatımız olur.
    Biz tüm amatör arkadaşlarla av yapmaktan keyif duyarız. Beraber de yapalım. Sana özelden ofis iletişim bilgilerimi göndereyim. Beklerim, tanışalım. Av planı da yaparız;) Bizde "Vietnam" çookk:D
    Sevgi ve selamlarımla...

15. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Savaş,
    Teşekkürler. Sizlere de rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

16. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    Teşekkür ederim. Sizlere de rastgelsin.
    Sevgi ve selamlarımla...

17. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Mesut'cum,
    Senin gibi içten, tüm samimi duygularıyla paylaşımcı, misafirperver, ard niyetsiz iyi bir levrek avcısıyla tanıştığıma bende çok çok memnun oldum. Ve seninle uzun sohbetlerimizden çok keyif aldım. Ayrıca bir çok bilgi de öğrendim. Bu işin saha uygulamalarındaki ince detaylarına vakıf olabilmek için ne çok vakit harcadığın o kadar belli ki. Çok kişiye önemsiz gibi gelen basit detayların ne kadar önemli olduğunu sayende bir kez daha kavradım. Herşey için teşekkürler.
    Ava gelince; sahada da dediğim gibi, gerçekten çok önemli değil. Orada olmak, dostlar ve yıldızlarla sohbet, sert esen rüzgarı yüzünde hissetmek, bir bardak sıcak çayın içini ısıtması.... Bunları yaşamak herşeye değer... Bu demek değil ki, güzel levrekler almayalım;) Tabii ki alacağız. Hatta çok güzel yakala&bırak trofeleri olacak inşallah.
    Herdaim gönlündeki avları yapman dileklerimle sevgili Dostum.
    Sevgi ve selamlar...

18. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Bülent Bey,
    Sözlerinize katılmamak mümkün değil.
    Bu aşk her şeye muktedir;)
    Sevgi ve selamlar...

19. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Kadir,
    Dayanmak konusunda bizleri en iyi anlayacaklardan biri de, senin gibi bir levrek sevdalısı olsa gerek. Hepimiz bu sevda için çok yollar katedip, çok soğuklar yiyiyoruz. Ama değmiyor mu ya...;)
    Sana da avlarında herdaim rastgelsin.
    Sevgi ve selamlar...

20. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Roy,
    Beğeniniz için teşekkür ederim. Açıkçası benim içinde levrek fotoğrafı görmek pek cazip olmuyor. İnternette gogıl amcanın görseller kısmına levrek yazınca yeteri kadar çıkıyor:rolleyes:
    İnşallah keyifli avlarda hepberaber oluruz. Sizlere de rastgele.
    Sevgi ve selamlar...