Selamlar, saygılar değerli forum üyeleri. Foruma kayıtlı oldğum günden beri forumun bu başlığını çok özel ve güzel bir yer olduğunu ve diğer bölümlerden çok farklı tutarım. Özellikle bu bölümün ayrı bir müdavimleri vardır. Hatta forumun tekne bölümüne yazdığı kadar yazıyı diğer hiç biryere yazmamış ustlar vardır. Tekne donanımının ve nasıl bir tekne toparlanması gerektiği konusunda sizlerden bilgi almak istiyorum. Öncelikle kafamda tasarladığım tekne ve bu tekneyle neler yapmak istediğimi anlatayım. sizlerde bana bu konuda yol gösterin. Tekneyi fiber, 4,90 boylarında ortada konsol olan direksiyonlu ,hız ve yakıt göstergeli 25 HP 4zamanlı elektrikle ilk marşı alan bir motor tercihen honda,mercury yada yamaha gibi markalar bütün ekipmanları sıfır toplyayacağım için vermişken parayı birkere verelim iyibirşey alalım diye düşünüyorum. Hem denizn şakası olmaz,ayrıca servis sıkıntısıda çekmek istemiyorum.Böyle bir tekeye hummenbird bir balık bulucu ve gps ile donatıp bir tanede downrigger ekleyicem. Belki downriggerı daha sonraya da bırakabilrim Tekneyle derinve sığ sularda 25 ila85-150mtlerde avlanmayı planlıyorum denemeler bu deirnliklerde yapıcam. akya ,sarıkuyruk ,lüfer, orkinos ve ton balığı için düşünüyorum . Orkinos ve ton balığını okuyunca hemen tekne küçük dmeyin. Hem nerden bulucaz öyle tekneden büyük orkinosları genel olarak avlıyacaklarım akya ,sarıkuyruk ,lüfer, palamut, torik, levrek, orfoz ,mercan gibi sayabilirz. Bu tip donanımı olan minimum bir tekneyle sanırım bu tip avları yapabilirim . Birde sizlerde bilirsiniz bu ekipmanları herbiri ayrı ayrı satılıyor. Böyle bir tekneyi nasıl toplayabilirz? Yada özellikleri belirtip toplayan yerler varmı? Çünkü herkezin bu tip işleri yapıcak yeri ve zamanı geçtim teknik bilgiside olmayabilir, imkanıda olmayabilir. Motoru, tekneyi balık bulucuyu, aynaları,downrigger ve diğer bağlantı ekipmanlarını temin etsek kendimiz toparlayabilirmiyiz. Son olrak böyle bir teknenin bana maliyeti ne olur. Tekneyi ve motoru ikinci el alsak nekadar olur.
İşte tamda aradığım konu kardeşim çoook teşekkürler sayende bende bilgileneceğim.. Ama ikinci el bana daha cazip geliyor nedense..
Selamlar Ali Kemal, Eğer sıfır toplamayı düşünüyorsan benim tahminimce 20 bin liradan kesinlikle yukarı çıkacaksın bu saydıkların için. hatta opsiyonel olarak 30 bini gözden çıkarmalısın diye düşünüyorum. her malzemenin yenisi daha makbuldür ancak bütceli gideceğim dersen yanına motor ve tekneden iyi anlayan birileri ( veya sen anlıyorsan saygısızlık etmek istemem) gidip bakabilirsin-iz. ancak ikinci el olarak düşünürsen sanırım bunların tamamını 10-14 bin lira gibi bir miktar ile toplaman mümkün. ve bu yazmış olduğum rakamlara yine aldanma derim, denk gelir yazdıklarımın yarısına da bulabilme şansın var. ancak benim gibi tezcanlı isen illa ki bir yerlerden pahalıya alacaksın muhtemelen sıfır malzeme alıyorken markalar öne çıkıyor elbette kalitesi belirgin olanlar özellikle. ancak ikinci el alırken dikkat edilmesi gereken o kadar çok konu var ki... polyesterin ilk döküm aşamasındaki ufacık hatalar bile birkaç sene sonrasında gözle görünmeyen zayıflıklara sebep olabiliyor. dileğim sonradan üzülmemeni sağlamak bunları yazmak ile.. eğer yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere. eğer yardımcı olabileceğim extra bir konu olursa elimden geleni yapabilirim. hem merak hem mesleki anlamda makinalarla iç içeyim diyebilirim. Saygılarımla,
abim daha fuar bitmedi istanbulda fuar var pazar günü son gün eger ki bilgi edinmek istiyosan ordan toplayabiliceğin herşeyin fiyatına bakabilirsin oltana kadar
fuarlarda vitrin fiyatları vardır her zaman ancak satıcıların bir nevi vitrinleri fuarlar olduğu için yine de pazarlık yapabilirler. duruma göre değişkenlik gösterir. ucuz ya da pahalı oluşu. yani işleri yerinde olan bir firma pazarlığa yanaşmaz. ama iş yapmak isteyen firma mutlaka fiyat kırmaktan çekinmez
bence pazarlık eden firmaların asıl rakamları pazarlıktan önceki rakamlar değildir.yani biz türk insanı nedense pazarlık edip aldığımız şeyleri ucuza aldık diye yorumluyoruz aslında pazarlık payı diye tabir edilen şey havadan gelecek ekstra paradır esnaflık tecrübelerimden yola çıkarak söyleyebilirim bunları.yani genel olarak fuarların fuar dışı piyasaya göre daha cazip olması lazımki insanlar fuarlara daha çok yönelsin.....
Fuara gitme şansım yok Ankaradayım. Peki fuardaki ürünlerin fiyatları liste şekilde buluna bilirmi? Önemli olan sanırım fiyat listesi
fuarda liste fiyatından genelde %20 indirim yapılıyor ama bu her firma için geçerli değil birde firmaların sipariş alıp sonra vazgeçtikleri ürünler var onlar daha ucuz ben fuarda tuna marin de 4,99 katamaran gördüm fiyatı 18 binden 13 bine düşürmüşlerdi bir kez suya inmiş o yüzden miş birde fuarda çelişkili bilgiler veriyorlar hondanın 30 hp lik motoru ne kadar yakıt tüketiyor dedim hp başına 223gr saat te dediler aynı hp mercury dekilerle konuştum onlarda imkansız en fazla 4 lt yakar dediler net bir bilgi ögrenemedim anıl marin nin 4,60 teknesi4,650 aynı tekne konsollu olursa8,750 + kdv ama pazarlıkla bu fiyat düşer konuştuğum ve görüştüğüm kişilerden firmalardan anladığım kadarıyla fiyatlar pazarlığa açık ve kesin bir fiyat ta yok
Selam Bora forumun tekne donınmı bölümünde daha önce gezdiğim ve öğrendiğim kadarıyla vergisiz bir tekne için 5 m yi geçmiyecez. 9,9 üzeri motorlar için ADB alıcaz. Bu tip şeyleri okudum aklıma yattı. Bilindik ve servis ağı yayagın olan motorlar seçtim. Elbette bu motorların fiyatları diğerlerine kıyasla yüksektir. 4,90fiber tekne dedik ortadan konsollu diye düşündüm peki üretici marka olrak yada taban tipi olarak hangisinin önerirsiniz. Sitede araştırdığım kadarıyla düz tabanlı olanlar ilk hızlanmada yavaşve kontrolde zormuş ama aykta dururken dengeli oluyormuş. Diğer tabanı yuvarlak olan sivri tipler ise dalga yararken ve sürat yaparken iyimiş ama ayakta duruken denge olayı güçmüş, çok sallanıyormuş bu konudada bilgi verirmisiniz önerceğiniz model ve üreici varmı
naviga ve veya yacht dergilerinin yakın geçmiş arşivlerini araştırmanı tavsiye ederim, 'ilgili tarih ve sayılarını hatırlayamıyorum,arşivimi komple hibe etmiş olmasam sana incelemen için gönderirdim.'
30000 liraya kadar çıkıyorsan bunu al derim. http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ri-sporty-19-pazarlik-payi-var-40805477/detay
İzmirde uretici arkadaşım var bu konu ile ilgili görüşmek istersen telefon numarasını verebilirim. bu arada ADB için mutlaka basvur derim ve almanı sonuna kadar tavsiye ederim. Eger ben dahil olmak üzere herkesin söylediğine uymaya kalkarsan en son tekne almaktan vazgecersin diyebilirim ama gercekten almaya niyetin varsa kati kararlar vermelisin. Teknenin karinasına gelince, sen sürat agırlıklı kullanırım dersen kayıcı tip karinası olan teknelere yönelmelisin pruvadan bakıldığındaki karina 'V' açısı daha büyük olur. ama yok ben oturaklı tekne istiyorum ve çok sallanmasın dersen o zaman deplasmanlı tekne almak durumundasın. her ikisinin de kendine özgü avantaj ve dezavantajları var. Motora gelince, ben yamaha, evinrude, johnson, mercury, bemepok(rus malı outbord) suzuki, tohatsu, mariner ve diğer inboard/outboard birçok marka motor kullandım ancak eğer benim motor konusundaki fikrimi almak istersen tek kalem Suzuki derim. diğerleri (Suzuki dışında) yeni ya da eski olsun mutlaka beni denizin ortasında bırakmışlıkları var. ama Suzuki her koşulda benim en sadık dostum oldu... aynı zamanda cüzdanımla da iyi yönde dost oldular. fazla motora yüklenmeyi/kelebek açmayı seven biri olmadığım için çok uzun mesafelerde beni şaşırtacak derecede az benzin tüketimi var... Kısacası sen net olarak karar verdikten sonra eminim bizler de daha net şekilde yardımcı olacağız.
aslında benim beklediğim çok ağım şahım deri koltukları olan birşey değil ben b tekne olayına yabancıyım asıl amacım öğren mek ne nasıl olur aklımda olan planıda aşağı yukarı anlattım sanırım. Ama dediğiniz gibi olayın lüksüne nekadar kaçarsaak masrafıda okadar artar