4,95 40 hp

Konu, 'Motorlar' kısmında zafergulsen tarafından paylaşıldı.

1. zafergulsen

zafergulsen zafer gülşen

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    henüz tutmadığım
    sizden bir ricam var.. 4,95 tekne 2006 model.. ve 1999 model iki zamanlı 40 hp motor var bir arkadaşımızda .. bu tekneyi motoruyla birlikte kardeşime almayı düşünüyorum.. Acaba 40 hp motor.. denizde ekonomik kullanımla %50 sıkıştırmayla.. çok yakarmı.. Birde bu tekne durgun bir denizde % 100 sıkıştırmayla kaç mil veya Kmh sürat yapar.. bilgilendirirseniz bilgileriniz dahilinde çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.. TEkne tek yargı bu arada eni sancak küpeşteden iskele küpeşte uçtan uca 2 mt eninde.. sanırım buda yakıt için gerekli olacak bi bilgi..
    Saygılar
    Zafer GÜLŞEN

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Yakıt ekonomisi anlamında motora ne kadar gaz verdiğiniz değil, tekneyi " plane " dediğimiz suyun direncinden kurtulduğu an motoru ne kadar devirde kullandığımız önemlidir.

Normal kondisyondaki bir 40 Hp makine, 4,95 fiber tekneyi 2-3 kişi yük ve % 50 gaz ile kolaylıkla " plane " konumuna getirir. Saatte ne kadar yakacağı konusu şu ana kadar motorun ne sıklıkta ve hangi koşullarda kullanıldığı ve bakımı ile alakalıdır.

Sözünü ettiğiniz teknenin dizaynını ve karinasının durumunu bilmemekle beraber, tek kişi ve tam yol ile 25 - 30 knot hıza ulaşabileceğini tahmin ediyorum.

Şahsi görüşüm bu boyda bir tekne için 40 Hp makinenin hem yakıt hemde ağırlık olarak fazla olduğu yönündedir. 20 - 25 Hp gücünde 4 zamanlı bir makine sizin işinizi fazlası ile görecektir.

Son düzenleme: 23 Şubat 2010
  3. zafergulsen

zafergulsen zafer gülşen

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    henüz tutmadığım
    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için hakan bey.. Biz bu 40 hp sevdasından vazgeçelim.. Selamlar

4. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    balık için 25hp bence en uygunudur. benimki ise 15hp .fazlasıyla bana yetiyor.yamaha 2004 model.ayrıca 2 zamanlı.biraz fazla yakıyor...ama ben hep sırtı çekiyorum en düşük hızda.

5. zafergulsen

zafergulsen zafer gülşen

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    henüz tutmadığım
    Sayın mehmet abicim.. Evet bi diğer konudada yazıma cevap vermişsiniz. şu tekne ayrı motor ayrı yerden konuma.. işte dediğim tekneye alacağım motoru sayenizde buldum sayılır. Mercure 4 zamanlı 15 hp buldum.. 2007 modell. bu motor yeterlimi balık için.. biz genellikle 3-4 kişi çıkıyoruz balığa..denizin ortasında malumunuz bazen hava bozuyor ve dalgalar yükseliyor.. bu 4 zamanlı 15 hp motor beni rahatlıkla kıyıya atarmı.. Şimdiden teşekürler
    Zafer GÜLŞEN

6. YABAN

YABAN RECEP YABAN

Favori Kamış:
    MAKARA
    Favori Makine:
    okuma salina 3 16000
    En İyi Avı:
    Sinarit 12.290 gr
    dikkat !!!

mercury 15 hp 4 zamanlı yakıt için güzel secim ancak,4 kişiyle dalgalı havada gelmek fazlaca sıkıntı yaratır kanaatindeyim.nedenine gelince 4 kişi ortalama 4x80 kg =320 + 48 kg motor + 120 kg kayık =488 kg yani yük fazla itişte sorun olur karşılamaz.ayrıca makine 4 zamanlı,seri değil dolayısıyla toparlaması zor olur,2 zamanlı olsa bir derece ama daha seri olmasına karşın yakıtıda fazladır.sonuç olarak 4 kişi ile çıkılacaksa en az 25 hp güç gerekir bilgilerinize. . .