alanyada kıyıdan olta ile yapmış olduğum kalamar kefal sokar sarpa sargoz vb balık avlarımı görsel olarak sunayım dedim malum ramazan da oruçluyuz balığa ara verdim eskileri yaad edeyim bari bunlar da dereden tuttuğum sazanlar alanyada kayalıklarda tuttuğum sokarlar kefal de tutuyoruz deniz sakin olunca kalamar etiyle kıyıdan gelen akya arada melanurda geliyor ipsiz sarmaya kalamar zokasının marifetleri bu da kiloluk sarpa bu da hedeflediğim son avım levrek paşa)
Bol çeşit güzel avlar olmuş. Hele sargoz harika. Kalamardan korktum, o ne öyle. Kerkenez gibi tepsidin en ortasında diğerlerinin yanında bit gibi duran sargoz harici gayet güzel balıklar. Ancak dereden tuttuklarınız sazan değil sanki. Gerçi ben tatlı su balıklarını bilmem ama sazana da benzetemedim. Balıklar bi yana, Çınar'ın tam sevilecek zamanı. Bu zaman dilimini kaçırmamak lazım. Allah bağışlasın, çok güzel bir çocuk. Babadan da bu işi öğrenecek belli ki. Bileği bükülmez ilerde. Nice güzelleri rastgelsin.
Balıklar çok güzel baya eğlenceli vakit geçirmissiniz o sazan dediğiniz balıklar sanırım siraz balığı, tam bilmiyorum ama sazan olmadıkları kesin
maaşallah hepsi çok güzeller ellerine sağlık daha iyiler rast gelsin O kalamardan ne dolma olur be afiyet olsun
teşekkür ederim yaylada küçük bir ırmak var balığı kefalede benzettim ama pulları çok küçük ve çabuk sıyrılıyor biz de buna dere sazanı dedik şimdilik
Tebrikler çok güzel balıklar Daha irileri rastgelsin... Dereden tuttuğun balıklar kasna sanırım..Ayrıca sokarları gündüz saati ekmek sarmasıyla mı tuttun merak ettim?
Ellerine sağlık çok güzel avlar olmuş.. :thumb: Nicelerine rast gele.. reeling Av Kıyıdan olunca tebrik etmemek haksızlık olur... (Bende hep kıyıdan avlanırım)...mrsparkle Geleceğin büyük avcısınıda KOCAMAN MAŞALLAH...
tebrik ederim çok güzel balıklar yakalamışsın kalamarda gartlaşmış one öyle bayağı büyükmüş ırmakdan tutduğun o balığın adı siraz dır..ancak buraların yerli halkı buna apdal balığı der
Güzel avlar, güzel balıklar. Herhalde o devasa kalamarı yememişsindir. Kayış gibidir eti. Ne ile marine etsen yumuşamaz mübarek Olsun aylarca yem ihtiyacını karşılar
Hakan maşallah ne güzel avlar gerçekleştirmişsin, balıkların hepsi birbirinden güzel kısmetin bol olsun :thumb:
sokarlar için kendimiz yumurta sarısıyla hamur hazırlıyoruz onunla tuttuk şamandıra altı 2 veya 3 iğneli takım
kalamar hala buzlukta sokar yada kefale gidince 4 5 parça kalamar eti de götürüyorum yanımda şeytan oltasına takıp sallıyorum dibe büyük balıklar alıp gidiyor dibe ondan sonra çıkar çıkarabilirsen kıyıya
Tebrikler, alanya da bu tür kayalar nerede var acaba? Ben arada aydap'a gidiyorum. Fakat orasının koşulları malum zorlu hemde çok bereketli geçmiyor. Bu arada ben yabancı değilim b blok 17 numara ) Özelden atarsan bende bi ara fırsat bulursam gideyim.
üstad atlanta otelden sonra başla ada taşına kadar git kıyı şeriti hep kayalık yalnız ekmek içi ile avlamıyoruz sokarı özel bir hamur yapıyoruz biz tarifini kendime saklıyorum iğneden balık hamuru çıkaramıyor komşum sen oralara bir takıl b blok no 9 paradisesitesi)
o kalamar hakkında biraz daha bili verebilirmisin ? kaç kg ? zokanın normallerden farkı varmı ? hangi tür ve renk zokaa ?
Kırmızı veya turuncu kullanıyoruz 5 tl lik attığımız yer kayalık denizi görüyoruz ama bn yazın kalamar avlamıyorum kıyıdan sargoza ve sokara gidioz kalamar 9 kilo geldi eşek kalamarı yenmiyor yemlik yapıoruz rastgele
Arkadaş orucuz , amma... şu an radyoda "GENÇ OSMAN" çalıyor. ardına senin hasılatı görünce ... hooked reeling idk cyrr kelle koltukta olsadamrsparkle "kuşanın oltaları; balığa":thumb: diye hücuma geçesim geliyor...:thumb: neyse güzel balıklar bi ara tarıf alırım... rastgele...