bugün haritadan bulduğumuz (karaburun tarafı) meraya eşim ile bir gezi düzenledik. su harika. yer mükemmel. saat 2 gibi at-çek yapmaya başladım. bu saatlerde balık alınmasının zor olduğunu bile bile belki dedim... denemediğim sahte kalmadı. en son kaşık atayım dedim. alba toby 2 numara. hiç bir sahtenin beceremediğini bu kaşık yaptı. inanırmısınız yaklaşık 1,5-2 kg lik bir rus kefalini peşine taktı. baştan anlam veremedim. kefal - kaşık 7 yıldır aynı zamanda zıpkın ile balık avlıyorum. fakat bu aralar at-çek işine fena sarmış durumdayım. kısacası balık rus kefali başka birşey değil balık deli gibi takip ediyor, 1-2 metre önüme geliyor fakat atlamıyor. (zaten atlamasınıda beklemiyorum ) fakat benim almadığım kefal kaşığı neden takip etsin? sonuçta hazırlıklıyız. balığa gittik. 1,5 kg kanat-but ikilisi + geçirilen mükemmel bir gün + güneşten domates gibi olmuş 2 yüz kalın sağlıcakla..
balık zanedıyor onu merakından takip ediyor.kaşık birçok rapaladan ve sahteden daha etkili bir atçek yöntemidir.1 lıralık kaşığın yaptığı işleri çoğu zaman rapala ve diğer sahteler yapamıyorlar turnada ve lüferde en etkili sahte kaşıkdır.daha sonra slikon ve rapalalar gelir.çok pahalı oyuncaklarla tuttulduğunu zanneden balıkçı dostlarımız için balıkçılık av endüstrisinin çoğu zaman aldatmacasıdır o boyalı harikulade gerçek balıkdan farksız sahteler kaşığı tek geçerim atçekte sıralamada herzaman baştadır.benim için
Alabalık avında tatlı su kefalleri özellikle kaşığı takip eder ve iri olanları kaşığı alır.Bazen bıkkınlık verir,alabalık sanırsın bakmışşın kefal.