4 Zamanlı 9,9 Johnson motor

Konu, 'Motorlar' kısmında GYILMAZ tarafından paylaşıldı.

1. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Sevgili dostlar,

4 zamanlı motorumu en son Eylül ayı sonunda kullandım.Normalde kışlama için her sene tatlı suda çalıştırıyordum fakat bu sene işlerden dolayı bu işlemi yapamadım ve o zamandan beri kullanılmıyorum. 3 ay sonra kullanılsa bir problem olurmu?yada kullanmadan önce herhangibir bakım yapmam gerekiyormu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Gökhan Bey, motoru hangi denizde kullanıyorsunuz ? Tuz oranını öğrenme anlamında sordum.

3. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Hakan Bey,

Saroz'da kullanıyorum.

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Sarozun tuz oranı güney Ege ve Akdenize göre daha az olduğundan şanslı sayılabilirsiniz. Bir kerelik ihmal ile birşey olacağını sanmıyorum. Tavsiyem, seneye motoru ilk çalıştırdığınızda, üst kısımda bulunan ve devirdaim olduğunu gösteren su çıkışını gözlemlemeniz. Oradan su çıkıyorsa sorun yok demektir. İçiniz daha rahat olsun istiyorsanız, motoru kullanmaya başlamadan önce, dik konumdayken kuyruk kısmında yer alan 3 adet vidanın en arka ve altta olanı ( üzerinde " flush " yazar ) söküp, oradan hortum aracılığı ile fazla basınçlı olmayacak şekilde su vermenizdir. Verdiğiniz suyun, devirdaim göstergesi ve pervane kovanından çıkıyor olması, soğutma kanallarının tıkanmamış olduğunu gösterir. Sizinki ile aynı motoru kullanıyorum. Başka sorularınız olursada beklerim.

5. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Hakan Bey,
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Söylediklerinizi uygulayacağım.
    Selamlar,

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Rica ederim.