4 Zamanlı Motor Yağı İle İlgili

Konu, 'Motorlar' kısmında umutoz35 tarafından paylaşıldı.

1. umutoz35

umutoz35 Umut Özden

Favori Kamış:
    Kaşık,Sahte yem, El Oltası
    En İyi Avı:
    300-400 gr kopez 3 tane:)
    Merhabalar,
    5HP 4 Zamanlı Mariner marka motorumun kitapçığında 2 farklı vizikoteye sahip yağ öneriliyor.SAE 10W30 ve SAE 25W40. Kullanım olarak 10W30'un tüm derecelerde ,25W40 ın ise +4 derece ve üstü derecelerde kullanılabileceği yazıyor. Motoru aldığımdan beri tavsiyelere uyup 10W30 yağ kullanıyorum. Ama bazı yabancı forumlarda tartışmaları okudukça biraz kafam karıştı, tam emin olmamakla beraber mercury tüm yeni modellerde 25W40'ı önerdiğini okudum.
    Yazları ege bölgesinin +(30-40) derece civarında olduğunu düşünürsek sizce 25W40 daha mı iyi yağlama sağlar?
    Siz motorunuzda hangi vizikote yağı kullanıyorsunuz? Kısaca 10W30 mu 25W40 mı?

2. sergen

sergen Sergen

En İyi Avı:
    Çok var hangi birini yazıyim.
    biz castrol 15w40 koyuyoruz

3. umutoz35

umutoz35 Umut Özden

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sagolun Sergen Bey,

Acaba 25W40 çok mu kalın 5HP için? Yazın Ege'de bildiğiniz üzere havalar cok sıcak, 2-3 kişi binince yük de artıyor, 25W40 daha mı iyi koruma gerçekleştirir? Kitapta ikiside öneriliyor. Konu baya karışık.10-30 dan sonra 25W40 a geçsem motorda sıkıntı yaratır mı?

Düşük beygirlerde dıştan takma kullanan diğer saygıdeğer forum üyelerinin de yorum veya önerilerini rica ediyorum.

Bildiğim kadarıyla
    Honda
    10-30W,
    Mercury Mariner,
    10W30 +4derece ve yukarısı için 25W40
    Suzuki Tohatsu
    10W30 ve 10W40
    öneriyor.

4. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    25w40 oldukca kalın bir yağ eğer makinanız yıpranmış aşınmış bir makina değil ise bence kullanmayın bu yağı ama en doğru bilgiyi de distribütör firmayı arayarak alabilirsiniz ....

5. umutoz35

umutoz35 Umut Özden

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Motor daha yeni sayılır. Evet 25W40 belirttiğiniz gibi kalın bir yağ, ama ilginçtir Mercury tüm yeni motorlar için bu yağı öneriyor. Sadece soğuk havalarda kolay çalıştırma amacı ile, küçük dıştan takma motorlar için 10W30 tavsiye etmiş. Mercury N.America sitesine mail attım yanıt bekliyorum. Tavsiyelere göre yağı değiştiricem.

6. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    birkaç hafta önce sıfır mercury 20 hp 4 zamanlı makina aldım servis açılışını yaptırdım kutudan çıkan yagı koydular ama ne koydular hiç bakmadım bile kalınlığı neydi acaba şimdi çok merak ettim :confused: bak şimdi durduk yere kafama takıldı :rolleyes:

7. umutoz35

umutoz35 Umut Özden

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Cenk Bey motorunuz hayırlı olsun, güle güle kullanın..
    Hangi Motor yağını koydukları ile ilgili bilgiyi paylaşabilirseniz sevinirim..

8. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    umut bey çok teşekkürediyorum ... yağ 10w30 :)

9. cerbit01

cerbit01 Mehmet

9.9 hp 4 zamanlı Parsun motor kullanıyorum.
    Kitapçıkta 10w30 ve 10w40 kullanabilirsiniz diyor. 10w40 tercih ettim. Rodaj süresi boyunca bir sıkıntı yaşamadım. Bakım zamanında yağın çok yıprandığını gördüm ama bunun çok normal olduğunu söyledi servis. Çünkü ilk yağda fabrikasyon sonucu çapakların ve motorun tüm artıklarının bu yağda olduğunu söylemişti.daha sonra motor yağı olarak Eneos 10w40 yağ ekledi.