Arkadaşlar selam 15 hp 4 zamanlı parsun motorumda kaç numara yağ kullanmam gerek bilgi verirseniz sevinirim. Servis 10*30 dedi bulamazsan 10*40 koyabilirsin dedi ancak dediği gibi 10*30 pek bulamadım genelde hep 10*40 marka olaraktan west marine bakıyorum motoru serviste çalıştırdığımızda 10*30 west marine koymuştuk farklı bir marka almak istemiyorum önerilerinizi beklerim.
4 zamanlı motor yağı.. Deniz motorlarında kullanılan yağlar çok özel, Bildiğim kadarı ile 4 zamanlı motorların yağ değişimleri de epey zahmetli.. Ancak bir kez yağ değiştirince epeyce kullanılabiliyor.. Bende 2 zamanlı deniz motoru var bu yüzden bulabilirsem ilk olarak Quicksilver marka yağ, bulamaz isem yamahanın yağlarını kullanırım.. Quicksilverın 1 lt lik 4 zamanlı yağının linkini veriyorum.. http://www.tekneyatshop.com/index.php?js987a9b=5888&4_Stroke_Outboard_Oil_Sea_1Lt.
İki numara da sıfır motorda en çok kullanılan yağ numaralarıdır. 10-30 daha incedir , sıcak mevsimde 10-40 incelme yapmaz,kompresyon daha iyi olur, 10-30 kışın daha iyi performans verir.
Yazın ayrı kışın ayrı yağa gerek yok tabi.Kışın ilk çalıştırma ve soğuk motorda istenen yağın viskozitesinin korunması için 10-40 ile birlikte 10-30 tavsiye edilmişse o daha uygundur.
valla banada 10-30 dedi servis ama 10-30 genelde interneti bilmemede dışarda deniz yağı satan yerlerde pek bulunmuyo.hep 10-40 var bende gittim 10-40 4 zamnlı 5hp dıstan takma kısa saft parsun motoruma olur dediler.ilk gittiğim yer mercurynın servisi idi olur dedi.ben bi bakım dedim baska bi yere gittim ordada 10-40 vardı en sonunda aldım.