40 lık spin makine alacağım, yardım.....

Konu, 'Makineler' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. [​IMG]

SPRO 1071 PASSION 740
    SHIMANO CATANA 4000 FB 2XSSS+1 BB
    Bu iki makine üzerine yoğunlaştım. Son aşamada gönlüm spro'ya doğru kaydı.
    Nedeni; Daha hafif ve kafa daha sığ...
    Tecrübe eden varsa lütfen beni yönlendirsin....
    100 tl ye kadar daha güzel makine var derseniz onu da inceleyeceğim...

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Yavuz resimdeki Spro'nun benzeri belkide aynısı olabilir tam olarak modelini de öğrenebilirim,burada bulgar bir arkadaşımda var kendisi sazan avında kullanıyor çok yakışıklı bir makina aynı zamanda da işini tam yapıyor:)makina hakkında diyebileceğim tek şey geniş kafa bana göre çok paralar vermeden daha ekonomik ve işlevli bir ürün arayanlara ideal 5-6 kiloluk sazanı çekerken sanki oltanın ucuna tabiri caiz mutfakta kullandığımız el bezi takılmışcasına seri ve rahat çekiyor derler ya yağ gibi makina:) selamlar

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Yavuz meraktan arkadaşa biraz önce telefon ettim ve sordum cevap:SPRO Melissa 9000 7+1 bilye 1:4.7 devirmiş aldığı fiyat 210 TL tabiki buradaki fiyatı sanırım senin sorduğun makinayla marka aynı ama sınıf olarak biraz daha yüksek rastgele kardeşim

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Spronun spin makinalari is yapar Yavuz abi. Daha ucuzu dersen ben daiwa sweepfire 4000 E kullaniyorum 40-50tl civari olsagerek. Daha bi z(t)urna tutamadim fakat saglam dal parçalarini falan rahat çekiyor :) kaloma hasasiyeti çok iyi tavsiye edebilirim. Devri 5.1:1 di galiba

5. Ben atçek yapacağım Ertan.. Halen spro'dan yana gönlüm.

6. Şu an kullandığım;

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK EAGLE 40

Hiiç memnun değilim. Aynı markadan bir de surf makinem var. O da aynı.. yüke bindimi cayır cayır ötüyorlar. Bir ara kitlendi, söktüm baktım bir küçük vida yerinden çıkıp dişlilerin arasına girmiş. Tööbe..

Şimdi daha güvenebileceğim birşey arıyorum.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Albanin klasik problemi Yavuz abi. Albenili makineler. Mesela böyle topuzu okuma salinada, daiwa saltigada falan görürsün. Bunlar 40tl makinaya koymus. Bir ara bende no name olsun, üst segment makinasi olsun diye düsünüyordum. 7-8 makina degistim böyle. Degistim derken pert oldular. Kiminin vargel mili yamuldu, kimi disli kirdi, kiminin rulman yatagi 5 avda asindi yalpalamaya basladi, kaloma dagildi falan filan. Onun için artik orta segment ürünü olsun güvendigim marka olsun diyorum.

8. Kaloma ayar vidasını gözü olarak düşün, normalde kamışla aynı hizaya bakar ya, kolu çevirirken biraz zorlanınca bir sağa bir sola bakıyor. Kamışa montaj vidaları gevşek diyeceksen, değil. Montaj kolundan dönüyor. Kıracağım diye korkuyorum.

Meralar zorlu, 3 atıştan birinde kaşık 2 kg otla beraber geliyor. O yüzden vasat ama sağlam bir makine gerek.

Kamışı da uzun almışım DAM.ın 270 cm lik 5-25 atarlı kamışı uzun geliyor. 190-210 cm civarı 15-40 atarlı bir tane 3-15 atarlı da bir tane ihtiyacım var.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    2 seçenek var agabey. 1. Vargel mili yamulmus. Bu çok çekerli misina kullaniminin biryere takip zorlama sonucu olusturdugu bir durum. 2. Rotorun hemen dibinde vargel milinin makinadan çikis aldigi noktadaki rulman dagilmis veya yatak yemistir. Her ikiside dandik makinalarda basima geldi :)
    Kamisi 10-40gr 240cm daiwa crossfire aldim. O da memnun etti beni. Kapali boyu 125cm enlemesine cuk oturuyor bagaja. Biraz daha kisa olsaydi daha iyiydi. Fakat birdahakine 5-20 alirim

10. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Ben bunun 2500'lüğünü kullanıyorum 4000'liği de 95 yada 100 civarı bir şeydi. Amerika için üretim diyor. Çok memnunum Türkiye'de sitelerde falan satışı sanırım yok ancak decathlonda kendi ithalatlarıyla satıyorlar, garantide kesinlikle problem çıkarmıyorlar. Düşünürseniz bir bakın derim....

http://www.balikmarketim.com/?urun-52119-SHIMANO-SIENNA-4000-FD-3-1-BB==USA-.html

11. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Kesinlikle Catana al derim. Yedek parça ve servis sorunu yaşamazsın ki, zaten ihtiyaçta duymacaksınız. Ancak at-çek avı için (3000 veya 2500'lük olanını tercih etmelisin.)

Spro'ya gelince spro aslında daha çok sahte yem üzerine yoğunlaşmıştır. Makinaları piyasada o kadar iddalı değildirler. "Bana göre Spro makinalar, Shimano'nun alt bölüm makinalarının ancak ikamesi olabilir. Türkiye distribütörü var mı? bilmiyorum, araştırsanız iyi olur...!
    Yukarıdaki spro makina özellikle sığ kafa bir makinadır. 25'lik bir misina sararsanız 100 mt. misinayı zor aldırırsınız. 0,18 - 0,16 gibi bir kalınlık ancak 130 mt. ve biraz üzerine çıkacaktır. Av esnasında 100 mt. misinanın, atış esnasında düğüm olmasında veya denizdeki ilişkinlere taktırarak misina zayiyatı sonucunda makinada yeterli misinanız kalmayabilir.

Ayrıca Shimano Catana makinanın (8553 nolu parça) 2 çelik rulmanından başka kolun sağ tarafında kalan, dayanıklı plastikten (13959 nolu parça) rulman görevi gören bir parça var. Bunu herhangi bir rulmancıdan çelik rulman ile değiştirerek (rulman 8 TL.) makinanınızı nexave ve exage gibi 3 rulmanlı yapabilirsiniz. (Exage 4 rulamanlı ama 1 rulman misina klavuzundadır. İç aksamı catana ve nexave ile aynıdır.)

Aşağıdaki linke göz atarsanız bahsettiğim parçaları daha ayrıntılı göreceksiniz.
    Catana Şeması

İyi günler dilerim.

12. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Merhaba
    Spro sadece sahte yem üzerine yoğunlaşmış bir marka değildir.Merkezi Hollanda'da bulunan tüm Avrupa ülkelerinde ürünleri beğenilen hem iç su hemde deniz avında Amatör Balıkçılar tarafından en çok tercih tercih edilen markalardan bir tanesidir.
    www.spro.nl adresinden spro ile ilgili detaylı bilgi edinebilir ürünlerini inceleyebilirsiniz.Spro makineleri iyi tanıyan ve shimono ile kıyaslayabilecek bilgi birikimine sahip biri olarak fiyat ve özellikler masaya yatırıldığında bana görede shimanonun alt segment makinelerinin ikamesi spro orta segment makinelerdir.Ayrıca Türkiye dispiritörü bulunmaktadır.

Mesela fiyatları birbirine yakın olmasına rağmen Catana 2+1 Rulmanlı Passion 6+1 rulmanlıdır.
    Passion'da sürtünme ve darbelere karşı koruma görevi gören dış gövde boyası polyester içermektedir.Catana'da bu özellik yoktur.
    Sığ kafa veya derin kafa olayı tamamen kişisel tercih meselesidir.

13. 2500'lük 285 gr bir makine yerine aynı ağırlıkta 4000'lik bir makineyi tercih ederim. Tabi benimki düz mantık; "makinenin küçük olması, daha hafif olduğu için avantajdır" Başka???...

14. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Kesinlikle Catana tavsiye ederim.Ne zaman Shimano dışında bir tercih yaptıysam(bugüne kadar üç yılda,elimden 15 e yakın spin makinası geçmiştir) pişman olmuşumdur.Ama benim için farketmez,birkaç ay sonra da bir Shimano alırım diyorsanız Spro ;)

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yavuz kardeşim,

Yaşınız, Allah sağlıklı ömürler versin 43 olmuş. Senelerin verdiği bir tecrübe vardır; alabileceğinin en iyisini almak. Bu yaşa kadarda edindiğiniz deneyimler, umarım bunun doğruluğunu teyid eder.

Madem 100 lira gibi bir bütçe demişsin, gel sen onu biraz daha arttır ve bütçen doğrultusunda '' işte budur '' diyebileceğin bir makina al. Al ki, aldığına deysin. Bir daha ihtiyacın olacağından değil, sadece zevk için makina alasın.

http://www.avpazarim.net/_A3-1197-shimano-exage-4000-fc-4xsss1-rulman-makine.htm

16. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Tevfik abiye kesinlikle katılıyorum, aynısından bende var gerçekten mükemmel diyebilirim. Fiyatları düşmüş sizin için avantaj ben 195 liraya almıştım, sanırım ince bir kazıklanma söz konusu. :)

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fatih kardeşim, önerimi tasvip ettiğiniz için teşekkür ederim.

195 liraya aldığınızı ve birazda kazzıklandığınızı belirtmişsiniz. Bende 160 liraya almıştım 1,5 sene önce. Demek ki ben kazıklamamışlar.:p :p Yüzeysel olarak baktığınız zaman doğru gibi gözükse de işin doğrusu düşündüğünüz şekilde değildir.

Şöyle basitçe izaha çalışayım.

Fiyatlar, direkt olarak merkez olan Shimano Hollanda tarafından, ülkelere göre satış potansiyeline göre değerlendirilir. Exage 4000 RC, FC serisi geçen sene TR. için 88 Avro iken İspanya'da 97 Avro olarak uygulanıyordu. Bizim TR distiribütörü firmamız ise, geçtiğimiz yıl kendisine ait kotayı 5 kat aştığı için, extra bir indirimi sağladı ve 225 liralık Exage şu an 150-160 lira seviyelerine indi. Ayrıca USA pazarında pazarlanan Sahara ve Japon iç pazarı için üretilen bazı modellerin, TR.de satışına da izin verdi.

Şuna inan ki bizde bizim pazarımıza uygun Shimano markalı ürünler, EU ülkelerine göre % 20 seviyelerinde daha uygundur.

İşin gerçek özü bu. Bundan sonra ki değerlendirmen umarım pozitif olarak değişmiş olacaktır.

İyi dileklerimle.

18. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tevfik abi bugün aldığım yere gittim, tesadüfen bu konu üzerine denk geldi :) hatta aldığım yeri açıklamamda sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Decathlondan kış başında almıştım. o zaman 195 liraydı bugün baktığımda 249 lira yazıyor exage 4000 fc'ye uçmuşlar resmen. :)

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Decathlon, uluslararası spor aktiviteli malzeme satışı yapan mağazalar zinciridir. Merkezi sistemle çalışırlar ve bizim TR. distiribütörü bağlantıları yoktur. Uyguladığı fiyat ise, o ürünün kendi ülkesi için belirlenen satış fiyatıdır. Yani bizde 150 lira, onlarda 250 lira. hesabını kendin yap ve arada ki uçurum gibi farkı gör. :confused: :p :p

Sezon sonunu takip edersen, bazı ürünlerde güzel indirimler yakalayabilirsin.:p :p

20. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    gözü kapalı spro diyorum,cebime 500tl para koyun hediye verinhihi ,yine gider spro alırım:) ondan misli fiyatlı makina yı kullanıp satmışlığım var,(shimano :)