beyler ilk tuttuğum sazanın boyu 40cmydi tamı tamına 40cm kuyruktan ağzına kadar. boyunu ölçebildim ama kilosunu çok merak ediyorum sizce nedir bunun kilosu
sazanlar bilirsin aynalı normal vs diye cinslere ayrılır seninki nasıl önce onu bilmek gerekir neden diye sorarsan kimi sazanlar enine kimi boyuna büyür ve gelişir
anladım abi ama her aklıma gelişinde bir sebebten dolayı ölçemedim enini. nasıl anlatıyım sana ki, şimdi söyle bir şey pulları var yüzük parmağın tırnağı kadar, altı beyaz üstü siyah gibi ağız kenarlarındada bıyık gibi etten bir kıl gibi bir şey var. az sonra ilk balık yakalama maceram içinde ayrı bir konu açacam. mütiş keyifliydi
http://karasazan.blogcu.com/sazan-cesitlei/4553602 abi ya 3.sü yada 4.cüsü benim tuttuğum balığa çok benziyor. ekleyen kişi çok iyi bir iş yapmış resimlerle ama keşke birde isimlerini yazsaydı daha iyi olurdu. hiç birisini bilmiyorum
ABİM EN SON DAN İKİNCİSİ OLMASIN SAKIN ÇÜNKÜ TÜRKİYEDE EN ÇOK YAYGIN TÜR VE SENİN ANLATTIGINA BENZEYEN OLABİLİR..
Ülkemizde yapılmış araştırmalardan okudugum ve aklımda kalan bizim sularımızda 40 cm = 4 yaş = 1.5 kga yakın ancak bu rakkan her yerde aynı olamaz..ortalama bir rakkamdır.. enlem ve rakım ile bile balıgın ölçüleri değişebilir.. yaşadıgı ortamla değişebilr.. vs..
Önceki 50 cm şimdiki 40 cm http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=41680 Pullu Sazan yaklaşık 40 cm 1kg civarı Aynalı sazan yaklaşık 40 cm 2kg civarı
Ağırlık = a x Boy^b a= 0,0019 b= 2,9270 40 cm.lik Cyprinus carpio carpio için Fishbase Boy/Ağırlık tablosuna göre; 0,93 kg. Yakup hocam saygılar.
Bu konuda daha önce 50 cm lik balık için bir tartışma olmuştu sanırım konu çözüme ulaşmadı.. en güzeli bu konularda merak edenler arama motorundan -sazan yaş boy ilişkisi diyerek pdf şeklinde arama yaptırırsa değişik sulardaki değişik rakkamlara ulaşır..naçizane tavsiyem, değişken olan bu rakkamlarda formulasyona girmek yerine bu tür çalışmalardaki tablo ve sonuç bölümlerindeki bilgileri okuyarak.. yaklaşık birtakım degerlere ulaşabilirler.. not :Balıklarda boy-ağırlık ilişkisi denklemindeki b değeri balığın içinde bulunduğu koşullara göre şeklini göstermektedir. Birçok balık türünde b değerinin 2,5 ile 3,5 arasında değiştiği bilinmekle beraber (Erkoyuncu, 1995) 2 ile 4 arasında değiştiği de ifade edilmiştir (Tesch 1971). bu ifade de akademik bir araştırmanın tartışma bölümünden alınmıştır.. bu tür çalışmaları bizlere sunan akademik personele teşekkürlerimi iletiyorum..
Nuri Kardeşimin yazmış olduğu 0,930 kg doğru,Dayımla geçen yıllarda tartmıştık +- 50 gr fark etmişti 40 cm lik sazanın ağırlığında, Rastgelsin.
bir ara bu kiloya ben de taktım milletin söylemine göre 1-1.5kilo olan sazanları 2.5-3 kilo sandım. balık avcuna zor sısada göründüğü gibi olmaya biliyor. gittim husisi küçük tartı aldım. şimdi daha deneyimliyim meğer 40- 47 cm arası sazan balıklar 1-1.5 kg aralığında imiş ama bazı balığa,aynalısına göre değişebilir gibime geliyor ama bance çok fazla değişmez. bence senin tutuğun 40 cm lik sazanda fazla söze gerek yok 1kg civrıdır bence(+,-100gr). saten üstat abilerimiz gerekli cevabı vermiş. rasgele.