akşam hava durumunun şiddetli lodos göstermesi geçen sene yine bu vakitleri yapmış olduğum güzel avlar aklıma geldi acaba yine aynısı tekrarlanırmı derken sabah saat sekiz gibi yola koyuldum 20dakikalık bir yoldan sonra avlağa vardım hava gayet iyiydi oltalar yemlenip denizanayla buluştu diğer oltaları hazırlarken kamışın oynadığını farkettim ve tasma vurup çekmeye başladım gelen bir çupraydı diğer oltalarıda yemleyip beklemeye başladım gergin olan misinanın bir anda boşlamasıyla kamışın boşluğunu almaya çalışırken bir anda gerilince ikinci balıkta livarla buluştu gelen bir karagöz palazıydı bugünün bereketli geçeceğini umuyordum ama bir anda iyice sertleşen hava moralimi bozsada ava devam dedim bir anda kamışın sanki denize sürüklenecek gibi hareketiyle beraber çekmeye başladım bu gelen baya zorlu birşeydi gayet güzel kafa atışları ve mücadele etmesi kıyıya kadar sürdü ama oda livara girmekten kurtulamadı gelen 1'5kg cıvarında bir çupraydı 3vuruş 3 balık gayet iyiydi daha saat erken baya vakit var derken yine aynı kamışın eğilmesiyle aynı anda çekmeye başladım buda gayet güzel bişeydi hatta diğerinden fazlalığı bile vardı tam kıyıya 3metre bişey kalmıştıki dalgaları getirdiği büyükçe bir torba boştaki iğneye takılmasıyla ve çekmem iyice zorlaştı bunun üstüne birde yosunlar eklenince kamış neredeyse kırılacak gibi olsada bunu kaldırıp iskeleye alacaktım balıkta gayet güzel 2kg cıvarında bir karagözdü tam kaldırırken takımın kopması üzsede livardaki balıklar teselliydi gelen bir dalganın yem torbasını denize alması üstüne tuz biber olup avı erkenden sonlandırmak zorunda kaldım herkeze bereketli avlar dilerim sırılsıklam olmuş vaziyetteyim
Aynen senin gibi ben de bu yaz Akçakoca'da deniz ile öpüşmüştüm. Çok az dalga vardı, bir kayanın üstünde at çek yaparken, bir dalga aniden üstümüze bir çıktı ki sorma, saçımıza kadar tuzladı beni. Yine de ıslanmak bile güzel. Hiç değilse 3 tane çekebilmişsin, ben de o da yoktu
Mustafa ağabey tebrikler, Çipura battal olmaya adaymış gerçekten, bence ıslanmaya değmiş dahasına rast gele.
Mustafa abi, Seninde böyle bir anın oldu işte, hatırladıkça tebessümün yüzünden eksik olmayacağı, eeee bu anı birde harika balıklarla süslenince, dğme gitsin, Allah tadında avlarını daim etsin abi.
Mustafa abi balıkların çok güzel görünüyor tebrikler, buna benzer bir olayı ben Samsunda fenerin arkasına sığınarak atlattım , o dalganın ne kadar yüksek olduğunu siz düşünün, bir fark var oda gelen dalga limana çok hızlı giriş yapan kılavuz gemisinin dalgasıydı ne takım kaldı ne balık nede yemlik midyeler hepsi gerisin geriye denize gitti.
Dayıcım yine konuşturdun hünerini,sana helal olsun.Hiç boşuk vermeden avlara devam ediyorsun.Çipura gerçekten takdirlik olmuş,bu yıl yüzümüz gülecek desene
Mustafa abi valla hiç taktik vermemişsin.Yine de güzel balıklar güzel fotolar.Abi ıslanmak her balıkçının kaderi.Ama sen alcağını almışın o kadar olsun nediyelim allah beterin den saklasın.Tebrikler.