Merhabalar, Saroz körfezidne genelde tekneden balık tutmaktayım. Başka muadili ne tür balıklar vardır bilmiyorum ama artık 30 cm den büyük balık tutmayı planladım. Sinarit veya benzeri olabilir. Bu tür balıkalrı tutmak için rahat olamsı açısından makinanın çıkrık olması gerektiğini çıkardım. İnternette ve bu forumda az çok inceledim fakat anlamadım desem yeridir. Bana bu tür balığı tutabileceğim makina ve kamış tavsiye edebilir misiniz? Bilginizi ve tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
iyi bir çıkrık olsun. iyi bir çıkrık kamışı olsun makinayada iyi bir ip sarılı olsun. bide kaç para vermeye niyetlisiniz okadar olsun
çıkrık olması şart değil spin makinlarda aynı işi gören makinlarda var önemli olan 10000-1500-20000 lik boyları düşünmen tabi büyük balık diyorsan çıkrık olsun sipin makina olsun biraz parası yükseliyor ama orta seviye denile bilecek ve çook para vermiyeceğin spin makinlarda var
İlginiz için teşekkür ederim. 10 kg dan 20 kg kadar balık tutmam zaten meziyet. Aslında 5-10 arasında rahat kullanabileceğim orta vadede bir takım yeterli olur sanırım. 10-20 kg balık demek benim oğlan kadar balık demek ki onu sudan çıkarmak ayrı bir meziyet. Ama olur, gelir, kapımız açık olsun. Ben çıkrıkla, spin makinanın farkını çok bilmiyorum. Bir dönem spin makina kullandım. Eğer işimi görecekse oda olabilir. Bana hem çıkrık, hemde spin makinada alırken neye dikkat etemek gerekir. Makinada şu olmazsa olmaz, şu özellik olsa iyi olur, oranı şu olursa rahat edersin diyebileceğiniz makina ve ekipman önerebilir misiniz.
hangi mağazaya gitseniz elinde olanın en iyi olduğunu anlatır onun için bu sorunuz cevap vermek açısından çok riskli. ama şunu diyebilirim bu seviyede size herkes bişeyler sayacak ve siz ilk aldığınız büyük balığı niye kaçırdığınızı yıllarca düşüneceksiniz tabi denk gelebilirseniz.