Formda bu konuda onlarca soru sorulmuş ve cevaplanmış. Çoğunu okudum. Araştırsana be adam demeden önce belirtmekte fayda var. Akıl akıldan üstündür. Ki spin konusunda bende yok. Bana 240 cm 5-30 atarlı bir spin kamış lazım. Makinem Catana 2500. Daha önce kullandığınız ve memnun kaldığınız, çekeri sağlam bir kamış tavsiye ederseniz minnettar kalırım. Kamış için 100 civarı bütçe ayıracağım. Hedef balığım bohça.
1-Salina seaspin 2-V-system 3-Alumina 4-Safina X 5-Luremania 6- Ron thompson tyran 7- Shimano Arasından Okuma Salina SeaSpin en uygun gibi geldi. Yine de görüş belirten olursa sevinirim.
Ara bir arkadaşını anlatsın. O boyla 2.40 ne yapacaksın? 2.70 al. Bence 2.70 bir V-system al keyfine bak. Boyun uzun senin 2.70 uygundur.
Aramam o arkadaşımı. Anladın sen onu. Emmi sen daha eyi bilirsiniz emme daha kısa kamışla daha iyi aksiyon verilmez mi? Sonuçta ben yüksek kayaların üzerinden sallamıyorum kamışı. Salina seaspinin delikleri daha sağlam gibi geldi. Sonuçta kamışı hor kullanan biriyim. Taşıma kılıfı diyorsan gerenk yok. Allaha şükür zanaatımız var.
Favorim v-system ama çoğunlukla 10 gram altı ağırlıkları atacaksanız diğerlerini inceleyebilirsiniz. Tyranıda biliyorum çok güzel kamış ama biraz esnek olduğundan ısınamadım. Ama 2.70 bir tyran ile hafif sahteleri bile epey atabilirsiniz. Shimanoda ise o kadar çok kamış varki..
v system almadan önce shimano catanaya bakmıştım incledm gzl kamıştı.forumda da kötü yönde bi şikayet duymadım. bence ideal gzl bir kamış. bana göre tek kötü yanı v systeme göre sapı acık uzun, 20 veya 30gr fazlası var birde. v system bence gerçekten gzl bir kamış. ince ve hafif oluşu kamışa aerodinamiklik kazandırıyor. kamışı hızla atarken daha rahat atmanı sağlıyor ve dolayısıyla yormuyor. belki ince bir ayrıntı ama bnm gibi durmadan 4-5 saat at çek yapıyorsan, hele birde rüzgara karşı atıyorsan önemli bir ayrıntı. bence fiyatına göre iyi bir kamış. alümünayı bimiyorum ama v systemden sonra catanayı sıraya koyabilirsin.
bu sabah uzun kamışın avantajını tekrar gördüm, eğer farklı bir amacı yoksa minumum 270 cm almanda fayda var, ben 300cm 10-40 kullanıyorum. bazen aksiyonda zayıf kalıyor ama ip misina ile o acığı kapatıyorsun.
Tavsiyeler için teşekkür ederim. Elimde Shimano Beast Master 30-60 gr. var. Alalı bir sene oldu ama kıçı ayrı başı ayrı oynuyor. Okuma içinse balık malzemesi satan bir arkadaşım: "Bana Okuma deme!" diye çıkıştı. Elbette 2 münferit olay 2 iyi markayı karalama hakkı vermez ama kesinlikle Okuma veya Shimano almayacağım. Başka markalarda tavsiyelere açığım.
Düşündüm, taşındım daha doğrusu ben düşünmedim benim yerime Orhan Başkan düşündü ve Vendetta Abu Garcia 270 cm 15-40 aldım. http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/abu-garcia-vendetta-2-70-mt-15-40-gr-spin-kamis/17244/ Daha çok WTD aksiyonu (yani üstü sahteleri) düşünerek 5-30'dan vazgeçtik. Not: Orhan aşkan muşambaların içinden çıkan kağıt rulosundan bazuka yapmış, çok hoşuma gitti. Görüş bildiren herkese teşekkür ederim.
10 grama kadar olan sahteler ile avlanacaksanız maksimum 2.10 öneririm. benim boy 1.76. Okuma Alumina 2.10 5-25 atarlı tek kelimeyle mükemmel bir kamış. geçen akşam yeni sahteleri denerken verdiğim aksiyonlara dayanamayan bir istarvir 9 cm lik 5.7 gram ağırlığında sahteye atladı.