degerli site sakinleri, bu aksam webde dolasirken tesadüfen hondanin gx25 super chibi deniz motoru ile karsilastim. gerçekten enteresan bir makina; 1bg ama 10km hizi var....çalismasini dinledim, oldukça devirli sanki 2 zamanli bir makina gibi sesi. dizaynida oldukça sevimli vede uzunca bir yekesi var. bu makina kanimca kiyidan açilmadan gezenler vede yedek makina arayanlar için biçilmis kaftan. 360 dolar civari fiyata sifir bir honda sahibi olmakta cabasi umarim ülkemize gelmistir yada gelmesi gündemdedir....simdiden iki bglik agabeyinin pabucunu dama atacaga benzer zira performansi çok yakin....
Umut kardeşim bizi meraklandırdın.Duramadım hemen linki aradım.Ben aşağıdakini buldum. http://www.alibaba.com/product-free/109631271/Super_Chibi_1_HP_Outboard_Engine.html
Saatte 10 Km hızdan bahsediyor.Baya iddialı.Yine bir saatte 400cc yakıt tüketimi var.Hava soğutmalı.Ama fiyat performans olarak değerlendirecek olursam, Türk lirası ile yaklaşık 550-750 TL arasında.Ortalama 600 liraya 2-3,3 Hp dıştan takma motor bulabilirsin.Mesela ben 850 liraya 4 Hp Yamaha motor aldım.Çok seri ve hiç bir sorunu olmadan kullanıyorum.İkinci el olmasına rağmen 1 yıl servis garantili.500-600 1 Hp motora verene kadar (4 zamanlı da olsa) Bahsettiğim gibi 3,3-4 Hp motorlara bakardım. Eğer yedek olarak kullanılacaksa Seagull motorları tavsiye ederim.20 yıllık bir seagull bile daha yıllarca işinizi görür.Çok güçlüdür.Ama seri değildir.Tamiri çok kolaydır.
öncelikle yeni botu ve yeni yamaha 4hp yi tebrik ederim hayirli olsun ikinci el düsünecek olursak evet haklisiniz ancak sifir 4 zamanli bir honda içinde bu fiyat fena sayilmaz kanimca. bide 5.5kg akillara zarar bi agirlik nerdeyse anahtarlik gibi tasinabilir seagull motorlar konusundada kesinlikle katiliyorum sürat hariç her konuda insani doyuran muhtesem makinalar.... bide aklima takilan konu, bu motor baya tutacaga benzer, Çinliler kesin rahat durmaz hemen onlarda bi kopyasini yapar.... iste o zaman outboard piyasasinda güller açar
Bayağı ilgi çekici,iki zamanlı, 9.9 bir dıştan takmanın saatte 5.1 lt tükettiğini düşünürsek, kıyı sırtıcıları için kaçırılmayacak fırsat,ben şahsen hemen düşünürüm,fakat benim düşündüklerimi firmada düşünür,acaba burada satışı yapılırmı ? paylaşım için teşekkürler.
Umut abi paylaşım için teşekkürler. Benim de ilgimi çekti Sürekli denizde tekne bulundurma şansımız yok ancak taşıma için bu çok uygun bir motor. takipteyim
4 Hp Yamaha motorumda taşımaya çok elverişli.Kısa şaft olduğu için araba bagajına rahat sığıyor.Ağırlığı tahminen 15-20Kg civarı.Kaldır indire müsait.
yavas yavas olmasi gerekenler oluyo esasen....böyle bir makina kesinlikle ihtiyaç bence, çocuklugumda olsa ben babamdan karne hediyesi olarak bisiklet diil bu makinayi isterdim. bi çantada izgara taban bot bi eldede bu motor; mayo giymekten bile daha pratik gerçekten daha olmadi elde olta tasir gibi getir, kiralik sandala tak saka bi yana bence bu makina Türkiye için bilhassa yapilmis....en pahali benzinin satildigi, en pahali marinalarin ve barinaklarin bulundugu bir deniz ülkesinde satilmayacakta nerde satilacak bu makina... kesinlikle ama kesinlikle ithal edilmeli vede satilmali; distribütör firmadan birilerinin bu forumlari takip ettigine eminim, kendi ticari çikarlarinida dikkate alarak gerekeni yapacaklardir
tabiki alisageldigimiz ufak hp lerde pratik bende düne kadar 15-20 kg lik motorlarin pratikligine özenirdim (benimki yaklasik 60kg) ama bu 5.5kg konformizm çitamizi yükseltti....sirta vurulan bir agirlik elde tasinanin yarisina takavul eder yani bu 5.5kg motoru sirtta tasirken büyük boy bir sise kola tasiyormus gibi hissedecez gerçekten inanilmaz....
tecrübelerinize dayanarak soruyorum.. bu motoru 30-35 kg lık bir fiberde mi kullanmak mantıklı olur? yoksa 250-270lik bir şişmede mi ?
Anadolu Motorla konustum, deniz motorlarindan sorumlu Akhan Bey su an akdeniz bölgesinde imis dönünce tekrar aranacak ancak mevcut yetkili firmanin ithal planlari dahilinde olsun olmasin müsteri talebi olursa getirebileceklerini söyledi hadi bakalim hayirlisi, üzerine fazla bisey binmez umarim
200 kg a kadar kapasitesi varmis. tabii ne kadar hafifse o kadar iyi. bayada devirli bir makina alti düz bir kanoyu nerneyse plane e kaldiriyodu videosunda
anladım abi..şuan işyerinde video izliyemiyorum kapasite konusunda seninde belirttiğin gibi 200kg yazıyor. (şimdi pişman oldum şişme botumu sattığıma ) ama yeni bir düzen kuracağız bu gidişle. 5.5 kg
Videosunun linkini verirsen sevinirim. Fiber teknede kullanılabileceğini sanmıyorum.Belki sırtı hızında 3,25 fiber tekneyi götürebilir fakat 3-5 civarı bi rüzgarda bile insanı sıkıntıya sokacağına eminim. 2,60 şişme botta idare eder.Fakat yazılarımı takip edenler 2,40 bota sahip olduğumun haftasına onu satıp 3,30 bot aldığımdan ders çıkarabilirer
barış abi bot konusunda verdiğin bilgiler için de teşekkürler. zamanında bir kaç aylık benimde tecrübem olmuştu 2.50 lik bir botla. bakalım yaza doğru tekrar alacağım sanırım
SUPER CHİBİ 1 HP Youtubede videosunu seyrettim. Değerlendirme yaparsak; Kullanılan motor hondanın süper minisi olarak adlandırılan ve dünyanın ilk, her açıyla çalışma özelliğine sahip 4 zamanlı motoru olarak tanınan motordur. Özel kartel yapısı farklı açılarla çalışmasına imkan veriyor. Hondanın süper minisinin iki modeli var, biri gx25, diğeri gx 35. Ama videoda gx 25 olan 1 hp olan motor kullanılmış. Ancak gx 35 ile 2 hp olan daha güçlü bir motor kullanılabilirdi. Belki de vardır. İşin aslı bizim malum çinliler hondanın bu motorunu almışlar altına bir şaft ve pervane takmışlar ve yeni bir şeymiş gibi piyasaya sunmuşlar. Öyle aman aman bir özelliği yok yani. Şimdi kullanım konusunda artısını eksisini değerlendirirsek, Motor hava soğutmalı. Bu nedenle denizde kullanımı neredeyse mümkün değil. Çünkü 3-5 bir havada dalgayla motor sırılsıklam olur ve bozulur. O anda bozulmasa bile bir sonraki kullanımda kesin sorun çıkartır. Ama gölde ve kapalı denizlerde daha sakin su koşulları nedenyle kullanım açısından sorun çıkacağını sanmıyorum. Motor hava soğutmalı olduğu için su soğutmalı motorlara göre daha fazla ses yapacaktır. Bu da sıyırtma için büyük bir dezavantaj. Balıklar açısından da bir nebze olumsuz olsa da, asıl kullanıcı kişinin beynine kazınacak fazlaca bir ses çıkartacaktır. Kulakları tıkayalım desek diğer teknelerin düdüklerini ve seslerini duyamama ihtimali için sağlıklı olmaz elbette. İtme gücü olarak tatmin edecek bir güç verecektir. Ancak çok da abartmamak gerekir. Videoda motor ince uzun bir kanoda kullanılmış. Bu çok yanıltıcı bir gösteri. Gerçekte 265 bir botta bile öyle bir itme gücünü veremeyecektir. Bu konuda hayale kapılmaya gerek yok. Ama 1 hp lik 4 zamanlı hava soğutmalı bu motorun, normal bir marine su soğutmalı 2 hp motorlara yakın bir güç vereceğini tahmin ediyorum. Fiyat olarak hondanın mini motoru bizim piyasada zaten 500-600.TL. civarında satılıyor. Takılan şaft ve pevane de 300-500.TL. civarı tutsa toplamda tahmini 900-1250.TL. civarı bir rakama satılacaktır. Bu da sonuçta yüksek bir rakam olur. Tabiki bu sadece tahmini bir fiyat aralığıdır. Sonuçta tahminim çok tutacak bir motor olmayacaktır. Akülü motorlar gibi birçok kişi bir merakla alır ve ertesi hafta sahibinden.com da SADECE 1 KERE SUYA İNDİ ilan başlıklarıyla satılığa çıkar gibi geliyor
Hafif ve güçlü olmsı elbetteki bir avantaj.Ramazan Usta`nın dediği gx35 modeli 2 hp. ancak yaklaşık 5-6 hp. gibi bir güçle itme kuvveti vermekte olduğunu duydum ama şahsen motoru görmedim. Bana göre Honda zaten dıştan takma motorlar konusunda tartışılmaz lider durumunda. Kalite herzaman için pahalıdır. Sonuç olarak "kimse ucuz mal alacak kadar zengin değil"..