5 ay sonra ilk av

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Sevgili forum üyelerimiz, hepinize merhaba... Uzun süredir ters giden pek çok şey sonucu gerek avcılıktan gerek forumlardan uzak kalmıştım. Tam 5 aydır elime olta almıyordum, açan çiçekler, yüzünü gösteren güneş ve denizin çağrısına daha fazla dayanamadım, alet edevatlarımı tozlu yatak bazasından çıkartıp şöylece bir gözden geçirdim, hepsi sıkılmış olsa gerek aylarca atıl kalmaktan, gözümün içine bakarak adeta "beni kullan, beni kullan" diye yarışıyorlardı.

Eşkinaya bakmak istiyordum, bu yüzden hafif atarlı ve sağlam bir kamış kullanmalıydım, shimano hyperloop 3.60 m 30-60 gr atarlı teleskopik kamışı güzelce sildim, iri balık gelme ihtimaline karşı kullanmaya kıyamadığım stradic 4000 fi makinamı monte ettim, takımlarımı hazırladım, eksik gedik 1-2 ufak şeyi tedarik edip içerisinde üyelerimizden korayp nickli dostum ve partnerim Koray'ın da bulunduğu arkadaşlarımla teke çıkartmak için bir kayıkhanede buluştum, şimdiden ellerim kaşınıyordu, heyecan basmıştı, bir yandan da umarım teke bulabiliriz diye düşünüyordum, 5 olta için en az 70-80 teke bulmamız gerekiyordu ki normalde 30 dakikada bunu bulabiliyorken bu kez 2 saat civarında anca toplayabildik. Saatler artık 23.00 olmuştu, bir an önce av yerimize ulaştık ve koca avlakta sadece 1 kişi olduğunu gördük (üyelerimizden akkel nickli Arif Bey), moralimiz biraz bozuldu, demek ki balık ya mevsim olarak başlamamış ya da bitmişti.

Oltaların stoper ayarlarını yapıp teke ile yemleyip nokta atışlarına başladık, bu yerde balığı sadece 1-2 metre civarı bir şeritte, kıyıdan 20 metre kadar açıkta alabiliyorduk, o yüzden atışlarda doğru yeri bulmaya gayret ettik, içimde bir ses balık alacağımızı söylüyordu, her ne kadar su garip bir bulanıklıkta (rakı rengi gibi) ve pis görünse de. Kuvvetli lodoslar epey yosunu çürütmüş demek ki, bu beyazlık sanıyorum ki çürüyüp güneşte mayalanmış yosun artıklarından müteşekkil...

Saat 00.00 gibi şamandıram önce pıt diye batıp hemen çıktı, bir daha çıkmamak üzere batmasına kadar geçen 1-2 saniye içinde bunun eşkina olduğunu anladım, ilk yutuş hamlesiyle şamandıra zıplıyor ve daha sonra balık yemi yuttuğuna kanaat getirip harekete geçiyor ve şamandıra yok oluyor. Her ne kadar çember iğne kullanıp balığı ağzından yakalasam da yine de ürküp kaya altına gitme ihtimali olduğu için hemen yerimden fırladım, tasma atmadan 1-2 tur sarıp balığı hem tartmak hem de su sathına doğru koparmak için biraz yüklendim, karşılık verdi, güzel boy bir eşkinaydı, "kepçe" diye bağırdım, balığı yaklaşık 1,5 metre yukarıdan çektiğim için kepçeye ihtiyacım olabilirdi, başladı bizimkilerde bir telaş, kepçe nerede, şurada, burada diyene kadar bir sağa bir sola fişekleyerek bana yaklaşan o parıl parıl erguvani, hercai balığı kıyıya kadar getirdim, baktım bizimkiler hala kepçenin sapını açmaya çalışıyorlar, ya Allah deyip balığı askıya aldım, kamışı vurdurmadan tatlı bir yaylandırmayla sete de çarptırmadan kıyıya aldım. Koray hemen balığı tarttı, 1,2 kg cesametinde güzel bir açılış balığıydı... Takip eden saatlerde kıyı şeridinden başka eşkina sesi çıkmadığı gibi, gelincik, iskorpit, ispari, hani gibi yörenin bol balıklarından bile tek vuruş alınmadı, gün aydınlanırken biraz yorgun, biraz akşamdan kalma, biraz keyifli olarak evimizin yolunu tuttuk.

Her ne kadar kısır geçse de bu av; avcılık içgüdülerimin tuttuğu pası atması açısından benim için önemliydi. Daha bereketli nice güzel avda, dostlarla yapılan nice güzel sohbette görüşebilmek adına...

Tekrar merhaba!

Av ile ilgili teknik bilgiler.
    Tarih: 21.05.2010
    Olta takımı:
    Olta: 0,35 Lazer Tornado
    Beden: 0,34 berkley trilene fluorocarbon,
    Köstek: 2 köstek 0,30 Surecatch florokarbon kaplama. (alt köstek 40 cm, üst köstek 70 cm, toplam takım boyu takribi 1.80 m)
    İğne: 1 no Gamakatsu nautilus circle çember iğne
    Şamandıra: 18 gr dam şamandıra
    Kamış: 3.60 m shimano hyperloop 30-60 gr
    Makina: stradic 4000 fi
    Yem: Canlı teke (çalı karidesi)
    Mekan: Bostancı

Son düzenleme: 28 Mayıs 2010
  2. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    o gece ben de oradaydım. tanışma şansımız oldu ama benim 'balık tutmalıyım' inadım mı, o gecelik yabaniliğim mi, yoksa sohbetinize maydonoz olmama niyetim mi ne sohbet etmemize fırsat tanımadı.
    buradan tekrar selamlar.
    çok güzel bir rapor olmuş. bu kalıbı kullanmaya çalışacağım.

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Akif Bey merhaba, daha nice avlarda buluşup çok güzel sohbetlere imza atarız inşallah. Kısır bir av günüydü, konuda bahsi geçen tek avcının da buradan olması bana ayrı bir mutluluk verdi, balık için gitmiyoruz, "balığa" gidiyoruz, tüm gece balık gelmese de denizi seyredip mutlu oluyoruz, ama bir dahaki sefere lütfen "maydonoz" olun, bizim için mutluluktur... :) Konuşup paylaşacak pek çok şey var...

Bu arada balık çıkıyor mu? Salı günü sanırım uğrayacağım :)

4. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Kaan Bey 5 aydan sonra güzel bir dönüş olmuş, devamı gelir inşaallah. Tebrikler.

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Kaan tebrikler. Az ama öz bu olsa gerek !. Umarım terslikler bu sefer bitmiştir ve tadında bir hayatın çok daha tadında raporlarını okumaya devam ederiz.

6. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    dostum sizden sonra o bir balığın hatırına sabahladım- ki 2 gecede bir hep sabahlıyorum orada ama 1 hafadır raporlamaktayım malesef tek bir vuruş bile alamıyorum. hatta sizden özenip dip takımının yanına 2 tanede dubalı atıyorum ama tek tük gelen ispariler ve gelincikler bile kesildi. sanırım avlağın son kullanım süresi doldu :)
    bir sonraki gidişinizde mesjlaşalım ve buluşalım lütfen.

7. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    Kaan abi tebrikler.....

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler Kaan. Rapor başlığını görünce eşkina olduğunu tahmin etmiştim, 1 tane ama çok iyi bir av olmuş.

İstanbul'da avcılığını denemediğim tek balık eşkina kalmıştı. Ona da yarın akşam gideceğim. Uzun zamandır bu konuda dersimi çalışıyorum. Umarım acemi şansı kuralı işler de bu muhteşem balıktan bir tane de olsa yakalama fırsatım olur.

Yemler konusunda bazı sorularım var cevaplarsan sevinirim. Canlı tekelerin mızraklarını kırıyor musun? Diğer taş balığı avlarında tekenin mızrağını kırmak her zaman iyi sonuç vermiştir, çünkü tekenin bu savunma silahı avcı balıkları caydırabilir. Bunun dışında, teke bulamama ihtimaline karşılık, soyulmuş kırmızı karides ve canlı küçük yengeçle eşkina alma şansı olur mu?

9. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    tebrikler güzel bir av..

10. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Son dileklerinize katılmamak mümkün mü?

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İşte budur,

5 ay aradan sonra geri dönüp, 3-5 lüfer tuttum diye rapor açmış olsaydın beni bu kadar mutlu edemezdin be Kaanım, tek ama eşkina hemde kilo üstü, offfffff, ne kadar sevindim, Akif beyden raporu duymuştum zaten , Allah tadında avlarını daim etsin. Dönüşün süper olmuş kardeşim. :)

12. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Tebrikler eşkina güzelmiş.Bizim buralarda kasım aylarında çok verimli avlar veriyor.Geçiş yeri olduğu için sürüler halinde geliyorlar.Geçen kasımda birisi bir gecede 27 adet tuttu.Kendisini uyardık ama sulu birisi olduğu için lafta anlamıyor.Bilinçsiz birisi.Uğraşmak istemedim.Daha iyilerine rastgele.:)

13. erenavsar

erenavsar Eren Avşar

Güzel bir av yapmışsın ama ondan daha güzeli raporun olmuş.Daha güzel ve keyifli avlar dilerim.

14. 3182

3182

Oltası suda olan balığı tutar. Uğraşıp neticesini almışsınız tebrikler. rastgelsin.

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aret merhaba, tekelerin mızrağını kuırmana gerek yok, ben de eskiden öyle yapıyordum ama herhangi bir fark göremedim eşkina avında. Karagözde falan çok etkili oluyor ama eşkina komple suyla beraber hayvanı sifonlayıp içine çektiği için, tekenin zaten savaşıp direnmesine imkan yok, mızrağın da caydırıcılığı yok.

Canlı küçük yengeçi onu kaldıracak bir şamandıralı oltayla kullanırsan olur, ama dip oltası falan olmaz, kaya arasına girer takımı takar. Soyulmuş karidesle ise randıman alamazsın, anca eşkina yoksa iskorpit, gelincik vs yakalarsın. Canlı boru kurdu bulabilirsen o çok iyidir. Bütünce takarsın iğneden sallanacak şekilde. Garantin olur.

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkese tek tek teşekkür ederim, daha güzel avlarla ve raporlarla sizinle birlikte olmaya gayret edeceğim.

17. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Tebrikler Kaan, tozu atmaya çabuk başladın üstünden, ışıldayacağın günler yakındır..

18. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrik falan yok sana :cool:

cezalısın :rolleyes: tek ayak üstünde dur bir süre, sonrasını düşünürüz :cool:

tebrik ederim, çok yakışıklı duruyor ;) :)

19. DrEjO

DrEjO Tamer

Tebrikler, bu kadar zaman sonra ciddi bir motivasyon olmuştur size, daim olsun.

20. bahaberk

bahaberk muhammed

En İyi Avı:
    3,5 kilo kofana
    Tebrikler bir tane olsun temiz olsun.her zaman rastgelsin.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.