5 HP MERCURY VE BITMEYEN SORUNLARIM

Konu, 'Motorlar' kısmında ECOCUT1 tarafından paylaşıldı.

1. ECOCUT1

ECOCUT1 Uğur Dinibütün

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele surf kamış 390cm 100-200g
    Favori Makine:
    Okuma Distance NEW DT-60 Makine
    En İyi Avı:
    2300 gr Levrek
    Arkadaşlar, ve sevgili buyuklerim 2000 model mercury motor aldim geçenlerde 1000 lira ya adam çalışır sekilde verdi aldim taktim botuma ve başladım acilmaya tam gazda giderken motor bazen kendi kendine yavaslayip bazen hizlaniyordu sonra biraz acildiktan sonra stop etti calistirdim 1- 2 daha durdu böyle sonra en son durdu ipi cekiyorum ama ip cekilmiyor sanki kilitlenmis gibi cildircam ya babama asiri baski yapmıştım alabilmek icin birton laf saydi bir gunde mahfettin diyede mahfedecek bisi yapmadim ben :/ ne yapacam bilmiyorum sorun nedir ne degildir nasil düzelir yardımıniza ihtiyacım var :(( mekanik bilgim iyi gibidir karburatoru falan dağıtıp toplayabiliyorum falan ama bu sefer sorun nedir bilemicem :(((

2. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Motor 2 zamanlı ise benzine yağ karıştırdınmı ? çalıştırdıktan sonra tahliyeden su attığını bekledinmi ? eğer bunlardan biri yapılmadıysa pistonlar şişip sıkışmıştır :(

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    motor soğutma yapamadı ve aşırı ısınmadan kaynaklı şişti ve pistonlar hareket edemeyecek hale geldi kilitlendi.servise götürünce hasarın boyutu ortaya çıkacaktır. Bir şeyler kırılmadıysa,impeller lastiğini değiştirip,öyle çalıştırılabalirse ,fazla kurcalamadan gittiği yere kadar kullanın derim.

4. ECOCUT1

ECOCUT1 Uğur Dinibütün

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2300 gr Levrek
    Abicigim evet motor iki zamanlı benzine yag karistirdim 2 litre benzine 1 kapak yag koydum kapak yağ sisesinin kapagiydi normal sise kapaklarinin iki uc kati büyüklükte bir kapakti normal yag sisesi kapagiydi yani galiba, ama su atip atmadigina bakmadim acikcasi :(

5. ECOCUT1

ECOCUT1 Uğur Dinibütün

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2300 gr Levrek
    Suan benım ne yapmam gerekiyor benım yapabilecegım birsey yok mu servise götürsem cıkabilecek en yuksek fiyat nolabılır ? :(

6. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Komple bakım için 250-300 talep eder sanırım.

7. ECOCUT1

ECOCUT1 Uğur Dinibütün

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2300 gr Levrek
    Benım yapabileceğim birsey yokmu yaaa :(((

8. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Su atip atmadiğina nasıl bakmazsin inanamıyorum. Susuz çalıştırılan motorun ömrü 10 dakikadır.

9. ECOCUT1

ECOCUT1 Uğur Dinibütün

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2300 gr Levrek
    Sevgili ağabeylerim bugün motorun buji taktığımız yerdeki kapağı açtım ve pistona ulastım. 2 zamanlı motor yağıyla yağladım pistonu sonra motorun üstünde ki o çalıştığı zaman dönen fakat şuan döndüremedığim yeri anahtar yardımıyla mm mm döndüre döndüre en son bayağı gevşettim derken biraşdaha yapınca bayağı bir gevşedi eski haline gelmişcesine oldu motor sonra geri topladım çalıştırmayı denemek için varilin içinde çalıştırmak için 1-2 ip çektim sonrasında motor çalışır gibi oldu sonra geri durdu 1-2 daha çekişten sonra bida bayağı ağırlaştı derken bida çektim kitlenmiş haline yakın bir duruma tekrar geldi sorun sizce neyden kaynaklanıyor napmam gerekiyor servise götürecek durumum pek yok şu aralar açıkçası zaten öğrenciyim kıt kaanat geçiniyorum siz sevgili ustalardan yardımlarınızı rica ediyorum :(

10. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Abicim kurcalayıp durma bence,tamamen başını yiyeceksin motorun.Senin yapabileceğin bişey değil bu tamirat.Soğuduktan sonra hala dönmüyorsa piston,bir şeyler olmuş demekki motora,servise götürecek kaynağı bulana kadar elleme motora.Servise götür,onlar açar bakar sana şu kadara patları söyler,bırakırsın orda,parayı bulunca yaptırırsın,ilk götürünce para lazım değil(hoşgeldin parası istemez senden),sana bir bedel çıkarılır ,işine gelmiyorsa yaptırmazsın,motoru geri alır bi elli lira atar çıkarsın.

11. baki yerser

baki yerser BAKİ

Nerde O eski amerikan mercuryler..
    Şimdi hepsi Made in China..