5 HP PARSUN 4 ZAMANLI MOTOR HAKKINDA

Konu, 'Motorlar' kısmında enez22 tarafından paylaşıldı.

1. enez22

enez22 irfantunalı

Favori Kamış:
    Shimano Catana
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg,sinarit 5 kg.
    Herkese merhaba, 5 hp 4 zamanlı motor ve ona uygun bir sandal aldım.İlk defa kullanıcam. Herikiside sıfır, motoru açıp sandala taktıktan sonra ( benzinini koymaya müteakip ) direk çalıştırıp kullanabilirmiyim. Yani yağını falanda mı koymam lazım yoksa motorlamı geliyor?
    Benim almam gerekiyorsa nasıl bir yağ alıcam, yardımcı olurmusunuz.Yada başka neler yapmam gerekiyor, şimdiden teşekkürler.

2. recep59

recep59 RECEP ARSLAN

En İyi Avı:
    3 kg yayın, 2 kg aynalı, 2kg turna, 28 cm lüfer
    hayırlı olsun

bende de aynı motordan var, ben gidip bayiden aldım içine yağını koydular bir süre çalıştırıp test ettik sonra bize verdiler, büyük ihtimalle yağını koymuşlardır yinede kontrol et yağ çubuğu var kapağı açınca görürsün, depoya benzini koy pervane su içinde değilse çalıştırma (su soğutmalı motor emişi pervanenin yanından) çalıştırmadan önce benzin depo kapağının üzerindeki ufak kapağı gevşet stop edince benzinin uçmaması ve dökülmemesi için tekrar kapa, gaz kolunu işaretli kırmızı noktaya getir (biraz daha geçirebilirsin) motora sadece vites boştayken marş verebilirsin vites sağda ileri solda geri ortada boştadır, marş ipini yavaşça ger boşluğunu al ondan sonra ipe asıl boşluğunu almadan asılma, jigleyi sadece çok soğuk havalarda motor çalışmazsa kullan çünkü motoru boğabiliyo ben hiç kullanmadım şimdiye kadar, 10 saat çalıştıktan sonra yetkili serviste yağını değiştir (bu ilk rodaj çalışması için geçerli sonrasını servisten öğrenirsin) motoru yatık taşımamaya çalış eğer yatırıcaksan gaz kolunun üzerine 45 derecelik eğimi geçmiyecek şekilde yatır yoksa karbüratöre yağ falan kaçıyomuş servise gitmeden çalıştıramazsınız diyolar, eğitimden hatırladıklarım bunlar, ancak motor güzel yakıtı çok düşük ve gücüde bana yetiyor iyi günlerde kullan

3. enez22

enez22 irfantunalı

Favori Kamış:
    Shimano Catana
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg,sinarit 5 kg.
    TEŞEKKÜR

Teşekkür ederim henüz motor gelmedi, gelince dediklerinizi dikkate alıcam. daha önce bu tipte motor kullanmadım, pancar motor ile denize açılıyorduk, oda benim değildi. İlginize teşekkür ederim, sağlıcakla kalın. En iyi trofeler sizin olsun.

4. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Parsun Motorların kutusu içinde ilk kullanımda doldurmanız için bir kutu motor yağı çıkıyor. Motorou daha yeni aldım oradan biliyorum.

5. polato6

polato6 hikmet

Favori Kamış:
    Shimano Katana
    Favori Makine:
    Shimano Twin Power 6000 FC
    En İyi Avı:
    4,5kg Turna
    Sakın yağı kendiniz koymayın! Garanti kapsamı dışında kalır motorunuz motor gelince direk kutusuyla birlikte parsun servisine giderek ilk açılışı yaptırıp garanti belgesine kaşe bastırmanız gerekmektedir.Rodaj saatinin sonunda ( 10 saat ) tekrar servise giderek yağı tekrar değiştirmeniz gerekmektedir saygılarımla.

6. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Ben 3 hafta once cekme ipini tertibatinda sorun yasadim faturayi bile sormadan mekanizmayi komple degistirdile(orca'da)r.sagolsunlar bi sicak caylarini ictim.ilgi 10 numara sadece motorun ustundeki uretim yili bilgisine bakti o kadar yagini bence kendiniz koyabilirsiniz sorun olmaz ama kullanma talimatinda kac ml diyorsa o kadar koyun fazla yag sakin koymayin ....hayirli olsun gule gule kullanin....