Herkese merhaba, parsun 5 hp 4 zamanlı motor aldım. Firma kendisi getirdi fakat getirdikleri saat gece 02:30 du ve motorun denenme fırsatı olmadı. Ayrıca sadece faturası var ( garanti belgesi yok ) , dolaysıyla ilk çalıştırma tarafımdan yapıldı fakat çalışmadı. Defalarca denedim sonunda yardım aldım vs. çalıştı. Sonra yeniden stop ve çalışmadı defalarca tekrarlandı, akabinde çalıştı ve 4 saat yol yaptı. Satın aldığım firmayı aradım durumu bildirdim. Cevapları şu oldu ; ''Motor sıfır ve yatık geliyor çalışmaması normal, yaklaşık 3 depo benzin bitirin ve dik vaziyette tutun çalışır''. Şimdi ne yapmalıyım yardım edermisiniz.Parsun hakkında yorumları okudum, hepsi olumlu, birde bu markanın trakyada nerde servisi var internette bir bilgi yok. Şimdiden teşekkürler.
selam arkadaşım bende 5 hp 4 zamnlı motor aldım bundan 5 ay once firmaya sozde garanti kapsamından çıkmaması için ilk çalıştırmasını serviste yapıp gondermelerini soledim.benimde bulunduğum bolgede parsunun servisi yoktu.bana gelen motoru ilk çalıştırma yapıp yapmadıklarını bile anlamadım sadece greslyip bazı parcaları gondermişler.ben motoru hiç kendim calıştırmadım.direk bulunduğum bolgedeki yamahanın servisine goturdum.adamlar bu işin ustası teknik techizat ustalık var adamlarda adamlar motorun ilk çalıştırmasını gozumun onunde yaptılar bana motoru sole kulalancaksın buna dikkat edeceksin felan filan dediler 50-60 kağıt verdim.bu motorların 10 saat ve 100 saatlik bakımları vardır bunlar servisinde yapılır kardeşim siz istesenizde yapamazssınız ben 10 ssatlik bakımını yamahanın servisinde yaptırdım.10 saat bakımı çok önemlidir motorun yağını komple değiştirirler.çunku sıfır motor ilk 10 saatte bi sürü zerre ıvıır zıvır yağa bırakır ve bu yağ değiştirilmezsse motorun parcacıklarını asındırır.ben motorumdan çok memnundum.gectiğimiz yaz 100 saate yakın kullanmışımdır.bi kere karburatörü pislik yaptı motor deniizin ortasında durmaya basladı.benzinci yi değişirdim sorun çözüldü meğer onceki problemliymiş.benzinde su varmış.ama yeni motor 4 ssat çalışıp durmaz be kardeşim.mutlaka ilk çalıştırmada bi yerde bi problem olmuştur bulunduğunuz yerde parsun servisi yoksa diğer motor servislerine mutlaka goturun.adamlar ilk çalıştırmayı yapsın size yol gostersinler.motorunuz hayırlı olsun gule gule kullanın not:yeni motorlarda bide rodaj olayı vardır yeni motoru bastan tam gaz calıştırırsanız o motoru bitirirsiniz motorla gelen kitapçıkda soler 2 saat ceyrek gaz calıştır sonraki 2 saat yarım gaz calıştır sonra tam gaz calıştır ama 5 dakkadan fazla calıştırma felan filan diye yazar bu rodaj çok onemlidir.bu motorlar su soğutmalıdır.ona dikkat edin.mutlaka bi servise goturun işinin ehli adamlara goturun servis belgesi olan adamlara.saygılar
teşekkür cevabınız için teşekkürler. Motoru dik vaziyette beklemeye almıştım, içindede bir miktar benzin vardı. Bugun motoru taşıma sehpasının üstüne monte ettim ve altına büyük su bidonunu yerleştirerek Bismillah deyip çalıştırdım. İlk çekmede çalıştı, sonra tekrar tekrar denedim ve ilk çekişte çalışma devam etti. Daha önceki çalışmama nedeni herhalde motor yatık geldiğinden kaynaklanan bir sorun. Teşekkürler.
Ben 3 sene önce Mercury 2 zamanlı 5 HP motor aldım, 3 sene boyunca hiç bakım yaptırmadım, performansı her sene daha da arttı, bu yaz zirvedeydi Önümüzdeki yaz bi bakım yaptırıcam artık ayıp olmasın.. diyeceğim o ki bu iş biraz da kısmet işi..
Fiyat Arkadaşım merhaba, motoru kaça aldınız acaba? Motoru tek almadım, sandal ile beraber aldım ikisi beraber 3500 idi. Nakitte 300 tl gibi bir indirim daha vardı. Ayrıca nakliye + kdv vs. satıcıya ait. teşekkürler.
Abi hakketen şanslıymışsın. Benim motor parsun 5hp ve ilk başta hiç çalışmıcak sanmıştım. neyseki problem yokmuş, inşallah benim parsunda performans açısından yüzümü güldürür, teşekkürler.
Motorlar çalıştıkça açılır performansları zamanla oturur, seninki de yüzünü güldürecektir, biraz sabır.. yalnız 4 zamanlı motorlar ilk çalıştırmada biraz ısınana kadar tam performans göstermez, buna karşılık sessiz ve cimridir (az yakar) 2 zamanlı öyle değil, ısınmadan da bastın mı uçar gider, ama yakar da
arkadaşım motoru pek fazla yatırmanı önermem eğer yatıracak isende bildiğin gibi yatacağı tarafta kapağın yanında plastikler var onlara dikkat et ve onların üstüne yatır ters tarafa yatırırsan içindeki yağ akar bide eğer motoru yatıracak isende yakıt hortumunu motordan çek o şekil çalıştır karbüratörün içindeki yakıt iyice bitsinki motoru yatırdığında içindeki yakıt sağa sola akmasın buda boğulmasına sebeplerden biridir saygılar...
irfan bey hayırlısı olsun motor ve tekneniz. enezde limanda mı duruyor acaba. ayrıca enezde olursak belki tekneniz ile açılıp avlanmak da nasip olur belki
Arkadaşım merhaba, limada değil yazlığın önünde duruyor. Kısmet neden olmasın, teşekkürler. Bu arada şöyle bi levrek raporu patlatsan soluğu orda alcaz valla.
akşam geç saate kadar takıldık körfezde ama tık yok. saatlerce dondum. tüm hava şartları gidene kadar iyiydi ama tam at çeke başladım hafif kırçıllı şekilde sulu kar yapmaya başladı. şans işte muhtemelen pazar günü hava yağışsız olursa eneze gieceğim
İrfan Bey, Sandal ve motoru 3500TL ye ve indirimle nereden aldınız acaba? Ben de düşünüyorum da incelemek isterim.
cevap için teşekkürler. bir de siz bütün aşamaları tamamladığınız için beni iyi anlayacaksınızdır. birkaç sorum var, cevaplarsanız çok sevinirim: öncelikle memnun musunuz? teknenin ve motorun bütün olması gereken belgeleri ce belgesi, garanti belgesi, faturası vs. size eksiksiz teslim edildi mi? 3.5 metre ve 5 hp olduğu için vergiden muaf falan diyorlar. bu doğru mudur? ben limana koymayacağım, evime yakın sahile bağlayacağım. bağlama kaydı gibi birşey yapmam gerekiyor sanırım. bu nasıl bir işlemdir? bir de yapmam gereken başkaca ne varsa yazar mısınız? son olarak da tekne ve motor hariç işlemler vs için harcama yaptınız mı, veya ne kadar yaptınız? şimdiden teşekkürler..
Şimdi şöyle söyliyim, aslında bu ikiliyi tercih sebebim öncelikle fiyatının gerçekten uygun olması. Bunun yanında nakliye vb. işlemlerin de marin boat tarafından yapılıyor olması. Dolayısıyla benim için tercih sebebi oldu. Öte yandan 3,50 m olması ( 90 kg ) icabında tek başıma yada çok zorlanmadan iki kişi ile karadan denize atabilmek yada tam tersiini. ( benim için esas terecih nedenlerinden biri de budur ) Garanti belgesi fatura zaten, hem motorun hemde sandalın fatrurası mevcut, CE denilen belgeyi görmedim ama CE olduğu iddia edilen bir kitapçık tarzı belgesi var. Kürekleri vs. dolap kapakları, ıskarmozları var sandalın. Evet motor vergiden muaf, 6 m boy + 10 bg motora kadar vergisiz. İster limana koyun ister evinizin bahçesine sonuçta denize açılacaksınız, Sahil Güvenlik kontrollerinde önemli. Yada başına bişiy gelirse hak iddia adebilirsiniz.Yani bildiğiniz ruhsat. Tüm bu aşamalardan sonra liman başkanlığına sandalın üstünde motor takılı fofosu ( 3 tarftan çekilmiş ), Faturaları ( hem motor hem sandal ), CE belgesi , Foto ( kendin ) , ikametgah ile başvuruyorsun. Harç bedelini ödedikten sonra 2-3 gün içinde ruhsatın hazır. Memnunmusun sorusuna gelince, daha önce tecrübem yoktu o yüzden 5 hp ve 3,50 m sandal aldım ki öğreniyim diye. Aman aman açılmıcam zaten, kıyı kıyı avlanacam. Tek başına uçuyor, iki kişi ilede uçuyora yakın oluyor. 4 kişi de bindim ve bu konuda ki yorumlara göre beni gayet tatmin etti. Sadece hafif olması sebebi ile dalgada rota sapıyor sanki. Birde içi tam düz değil , okadar sıkıntı değil ama hoşlanmadım. Genede piyasada ki en uygun ikililerden bence. Paranız varsa Motoru farklı marka alabilirsiniz.
Öncelikle cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Anlattıklarınız harfiyen bana uyuyor. Aynen ben de sizin gibi öğrenmek amaçlı kullanacağım ve zaten yazın 1.5 - 2 ay kullanabileceğim. O yüzden daha pahalı birşey düşünmüyorum. Ruhsat çıkarma işlemi dışında hiçbir şey yapmayacağım anladığım kadarıyla. Ödeme içinse sadece harç bedeli ödeyeceğim yazdığınıza göre. O ne kadar tutuyor acaba? Şu sitede harçtan muaf yazıyor da: http://www.orjantatilsitesi.com/yeni_kanuna_gore_tekne_haclari.htm
İrfan BEY ; Bağlama kütüğü kaydı için herhangi bir ücret ödenmiyor... Siz ne ücreti ödediniz ki ? Yoksa Değişiklik mi oldu ?