arkadaşlar merhaba dövme kahverengi çapraz ağızlı singapur iğne için ne dersiniz 5 numara eşkina 7 numara izmarit için
ben bugüne kadar bütün avlarımda (çupra karagöz mırmır eşkina minokop levrek )hep 2 numara singapur kullandım ne açılma yaptı nede kırılma ben memnunum kullanmaktan
Bence paslanması bir dezavantaj değil. Özellikle de bazı balıkları geri göndermek istediğimizde, iğneyi balığı hırpalamamak için ağzında bırakmak zorunda kaldığımız zamanlar, iğnenin kolay paslanabilir türden olması oldukça önemli oluyor.
evet katılıyorum sanırım biraz büyük 9 yapsak daha doğru olacak kanaatindeyim. sonuç olarak alsammı almasammı mustadla arasında kayda değer bir fiyat farkı yok aslında
Ben de Mustafa abinin aksine özellikle eşkina mırmır gibi balıklarda fazla büyük olmayan iğneleri kullanırım.Yani 5 no eşkina için uygun diyebilirim.Çünkü eşkina ve mırmır iğneyi genelde bütün olarak yutarlar.Bence biraz küçük olması avantaj. Tabi büyük iğneyi yutan ( 2 no) mırmır da gördüm ancak benim tercihim 5,6 no gibi fazla büyük olmayan iğneler kısa pala tabi ki.
Sen çok biliyosun. Kullan kardeş, kullan. paslansa ne olacak? Gayet ucuz bir marka. Genel kanı da zaten kullandığımız iğneleri mümkün olduğunca az kullanmak, mümkün olduğunca yeni iğne kullanmak değil mi? O zaman ne değişecek? Senelerdir, bahsettiğin iğnenin 2505 kısa pala 3 numarasını kullanırım. Hiç balık kaçırmadım. Taktırdığımda asla iğnem kırılmadı ya da açılmadı. İğneden dolayı hiç bir problem yaşamadım. Şu an artık hedef balığım büyük olduğu için 1/0 numarasına terfi ettim. Hatta ve hatta 2/0-3/0 düşünüyorum. Ve aklımda da hiç soru işaret yok. Kullan için rahat olsun.
Mustad ile aralarinda %40'lik fiyat farki var ama karsilastiracak olursak mustadda paslaniyor.. kromlar haric denizin oldugu rutubetli yerde paslanmayan igne gormedim.. (iyi muhafaza edilenler haric)