50 bin levrek denize bırakıldı

Konu, 'Genel Konular' kısmında frmerk tarafından paylaşıldı.

1. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Antalya'nın Demre İlçesi'nde, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü tarafından üretilen 50 bin levrek denize bırakıldı.

http://bizimantalya.com/root.vol?title=50-bin-levrek-denize-birakildi&exec=page&nid=399839

Büyüt Beymelek Beldesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde bu yıl üretilen 7.5 milyon yavrudan 50 bini, Çayağzı Limanı'nda, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, su ürünleri uzmanları, okul müdürleri, 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından denize bırakıldı. Üretim tesislerinden özel tanklarla getirildikleri Çayağzı Limanı'nda denize bırakılan her biri 1- 2 gram ağırlığındaki yavrular, sürüler halinde denizde yol almaya başladı.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, "Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili. Bizler denizden çok şey alıyoruz. Ulaşımda, turizmde, balıkçılıkta denizi kullanıyoruz. Bu amaçla, bugün biz aldığımız nimetlere karşılık bir jest yapmak adına 50 bin levrek yavrusunu denize bıraktık. Bu balıkların büyüyüp üremesine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ise "Amacımız birlikte yaşadığımız bölgede denizciliği, su ürünlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak" dedi.

Denize balık bırakan ilköğretim öğrencilerinden Esra Kaplan da denize bıraktıkları yavru balıkların, deniz hayatının gelişmesini sağlayacağını söyledi.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne güzel haber sevgili ERkan.

Keşke her balık çiftliğinin benzer mükellifiyeti olsa.

Ama onlar savunacak illaki birşey bulurlar.

Sevgiler

3. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Erkan Bey umut verici haberler. Paylaşımınız için teşekkürler.

4. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Vedat abi bende size katılıyorum şimdi kendilerine bir mail attım bu balılar parayla satılıyor sonuçta 0.18 tl yavrularından bahsediyoruz forumlar olarak toplu alım yapıp bırakma işlemi yapabilirmiyiz onu araştırıyorum ben bu işe gerçekten tatmış durumdayım yapay resif projeleri ve balıklandırma için devamlı herkezi taciz etmekteyim.

Şöyle bir kampanya yapmalıyız her avcı - balıkçı yakaladığın 5 katını denize bu şekilde balıklandırmalı.

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Müthiş bir haber gerçekten.

Beymelek Lagünü zaten Antalya körfezimiz için çok yüksek değere sahip. Üretilen levrekler dışında mevsiminde akın levreği için de önemli bir üreme alanı konumunda. Avcılık yapılması tamamıyla yasak bir bölge. Aynı lagün çupra için de önem teşkil etmekte.

İnşallah bu çalışmaların devamı gelecek ve ileriki yıllarda bunun faydalarını herkes görecektir.

Çalışmada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    her şey iyi güzel ama şunu göz ardı ediyoruz. bırakılan balıklar, kendilerine üremeleri için tanınması gereken en az 3 yıllık bir zaman zarfından mahrumlar. bir kısmı yavru olduklarından dolayı dayanamayıp ölecek bir kısmı başka balıklara yem olacak bir kısmı yem bulamayıp ölecek. kalanların ise büyük bir bölümü avlanacaktır. eğer balık miktarının artmasını en azından türün devamını rahat bir şekilde sağlayacak boyuta ulaşmasını istiyorsak öncelikle sıkı denetimi yapılan genel av yasağı konulmalı en az 3 yıl tabi. ondan sonra diğer balık salınımı vs gibi konulara değinmemiz akıl karı olur.

başka bir konudada gündeme getirmiştim bunu. bizler en azından neyin ne olduğunu iyi kötü bilen insanlarız. doktorlar eczacılar vs. kendi hakları için yürüyüş düzenliyor, bizler neden sevdalısı olduğumuz denizler için yürümeyelim sesimizi duyurmayalım. çinekop 15 cm iken 20 cm oldu boğazda gırgırlar eylem yaptı çinekopuma dokunma diye. sanki babasının malıymış gibi. bizler gelecek için bir şeyler yapmalıyız bunun içinde ilk önce sesimizi çıkarmalıyız duyması gerekenlerin duyabileceği kadar.

7. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Havyara duran balıkları avlamamak için şu mevsimde boğazda balığa gitmeyen her vatandaş, balıkların dökeceği yumurtaları hesaba katarsak zaten 50000 tane balık suya salmış kadar değerli bir insan oluyor :)

8. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Son zamanlarda duydugum en guzel haber :)

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Erkan

Gel sen bu işin peşini bırakma.Herkes gücü oranında katılsın toplamda yüzmü, binmi balık yavrusu olur bilemem ama katkı katkıdır kabilinden düşünelim.
    Şahsen ben 100 adetine varım kendi hesabıma.
    Bir şekilde halledebilirmiyiz bilemiyorum.

Sonrada bir etkinlik yapıp törenle salarız.

Sevgiler

10. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    harika, tebrikler :)

11. Mr. Trophee

Mr. Trophee Ferit

Favori Kamış:
    telespin 240 10-30 gr
    Favori Makine:
    shimano Exage 2500 fc
    erkan merhaba;

bende volkan abi gibi 100 tane ile katılabilirim,

ve eminim ki imkanı ile orantılı daha fazla katılımlar gelecektir,

yeterki böyle bir organizasyon başlasın...

saygılarımla..

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çevre koruma vakıfları aracılığıyla böyle bir organizasyon düzenlenebilir. Hatta 9999 a boş sms yollayıp 5 tl bağışlayabiliriz.

Ama sadece Levrek mi? popülasyonu + olumsuz etkilemiş ve diğer türleri tehlikeye atmış olmaz mıyız? Ekosistemin sağlıklı bir şekilde devamını için beslenme üst zincirinde olan Levrekten başlamak biraz mantıksız değil mi? Mesela Avcı balıkların tercih ettiği küçük balıların yaşamasına izin versek Avcı balıklarında sayısını arttırmış olmaz mıyız?

Benden de Her ay birkaç SMS var. Haydi Erkan Kardeş.

13. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Böyle bir kampanya olursa desteklememek bize yakışmaz. Bendende tam destek.200 adetle varım. Aslında çok da zor olmasa gerek. Balığı temin edecez ve denize bırakacaz. Bu arada bir araya gelmiş olacağız. Balık üreticisi yavru balığı nasıl temin ediyorsa bizde aynı şekilde temin edebiliriz, yada başka yöntemlerlede balık temin edilebilir. BAŞKA TÜRLERDE ELDE EDEBİLİRİZ. Bu kadar yüksek üyelere sahip forumlar bu tarz etkinlikte çok şanslı. Etrafımızda anlatıp katılımı çoğaltabiliriz. forum üyeleri haricinde katılımlarda olabilir. Hadi bakalım. bu dileklerimiz ilk adım olsun.

14. ismetim

ismetim İsmet

Favori Makine:
    Okuma RAW2,Daiwa Opus Bull 5500,Daiwa Accuadepth Çıkrık,Okuma Avenger 65.
    Bende 500 adetle katılabilirim.1 Balık tutmak için yüzlerce lira harcıyoruz böyle bir organizasyon yapılırsa seve seve katılırım.

15. ismetim

ismetim İsmet

Favori Makine:
    Okuma RAW2,Daiwa Opus Bull 5500,Daiwa Accuadepth Çıkrık,Okuma Avenger 65.
    hadi hayırlısı izmir ve çevresin de bir şeyler yapabiliriz.tam destek sizlere

16. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Gerçekten çok sevindiğimi belirtmek isterim şuanda bile en az 1500-2000 balıkğı salmamız garanti oldu Site yöneticileri ile görüşmek gerekir mi bu organizasyonu onlarmı organize etsin fikirleriniz doğrultusunda bu işi çok geçmeden bir hafta sonu organize edelim.Hep tanışmış kaynaşmış oluruz
    Fiyat listesi altta bu suürünlerinin sitesinden alınmıştır.İndirim yapacaklardır bence.

Cinsi ve Boyu Birimi KDV.Dahil Satış Fiyatı (TL)
    Levrek Yavru (100-150 mgr) Adet 0,18
    Levrek Yavru (150-200 mgr) Adet 0,20
    Levrek Yavru (200-250 mgr) Adet 0,24
    Levrek Yavru (250-500 mgr) Adet 0,27
    Levrek Yavru (500-1000 mgr) Adet 0,30
    Levrek Yavru (1000-2000 mgr) Adet 0,35

Çipura Yavru (100-150 mgr) Adet 0,18
    Çipura Yavru (150-200 mgr) Adet 0,20
    Çipura Yavru (200-250 mgr) Adet 0,24
    Çipura Yavru (250-500 mgr) Adet 0,27
    Çipura Yavru (500-1000 mgr) Adet 0,34
    Çipura Yavru (1000-2000 mgr) Adet 0,37

Çipura (400gr ve üstü) KG 15,00
    Çipura (300-400 gr) KG 12,00
    Çipura (250-300 gr) KG 10,00
    Çipura (200-250 gr) KG 9,00
    Çipura (150-200 gr) KG 8,00

Levrek (500gr ve üstü) KG 15,00
    Levrek (300-500 gr) KG 12,00
    Levrek (250-300 gr) KG 10,00
    Levrek (200-250 gr) KG 9,00
    Levrek (150-200 gr) KG 8,00

Mırmır (400 gr ve üstü) KG 15,00
    Mırmır (300-400 gr) KG 12,00
    Mırmır (250-300 gr) KG 10,00
    Mırmır (200-250 gr) KG 9,00
    Mırmır (150-200 gr) KG 8,00

Kefal (500gr ve üstü) KG 8,00
    Kefal (400-500 gr) KG 7,50
    Kefal (300-400 gr) KG 5,00
    Kefal (200-300 gr) KG 4,00

17. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Vedat abi sende gelirmisin İzmirdeki imza gününe gelemiyorum bunun için çok üzülüyorum ..İnşallah bu organizasyonu gerçekleştireceğiz Hayırlısı ile.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Güzel bir girişim. Canı yürekten destekliyorum.

300 diyorum bende.

Öncelikle sağlıklı organize edilmeli. Madem para toplanacak. Bunun bir yasal boyutu olmalı. Yetkili mercilerden izin alınmalı diye biliyorum. Yoksa önüne her gelen, '' Ben falan iş için kampanya yapıyor, para topluyorum '' diyemez. :confused: :confused:

Birde su ürünlerinde, ilgili birimle görüşmek gerekecektir. Nerede ne cins balık salınımı yapılır. Onlarında izni gerekir. Sonra mahkeme kapıları gözükür.:p :p

Bence en mantıklısı, site yönetiminin organizasyonu olacaktır.

19. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    kanka raporlarını sabırla bekliyorum yokmu bişiler???

20. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Böyle bir organizasyon gerçekleşirse biz de av partnerimle birlikte 200 adetle katılabiliriz.

Ayrıca Antalya ve yakın çevresi için düzenlenecek bir organizasyonda aktif olarak görev de alabiliriz.
    Şahsen, yaşım kadar tecrübem olan akvaristlik bilgimle balıkların alınması, nakli, salınması aşamalarında hem işgücü hem teknik olarak katkı sağlayabilirim.
    Av partnerim de eşdeğer tecrübeye sahiptir. Bir dönem üretimhane işletmeciliği de yapmıştır.

Organizasyon kısa süre içinde gerçekleşirse tüm aşamaların fotoğrafla en iyi şekilde belgelenmesi, bir aydan sonra gerçekleşirse yüksek kaliteyle video kayıtları alınmasında da destek sağlayabiliriz.

Bu organizasyon için yardımda bulunacak tüm balık sevdalılarına şimdiden teşekkürler...