50 kg.`lik..

Konu, 'Genel Konular' kısmında barisbasci06 tarafından paylaşıldı.

1. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
  2. Evet dünyanın balığı ve fly fishing de bu balığı tutmuşlardı fakat yanlış hatırlamıyorsam en büyüğü 9 kiloydu...Bu onların dedesi olsa gerek...

3. modena

modena

kiloda büyük ihtimal sapma var...yaban tv de benimde izlediğim fly balıkçılığı serisinde zambezi nehrinde yakalanan tiger fish(kaplan balığı) bu...piranha ile uzaktan akraba...

4. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    ==- alıntı ==-
    50 KİLOLUK DEV PİRANA YAKALANDI

Nehirde avlanan balıkçıların ağına takılan bir pirana yıllardır profesyonel olarak avlanan balıkçıları bile şaşkına çevirdi. Afrika'nın Ekvator bölgesinde akan dünyanın en uzun 8. nehri olan 4370 km uzunluğundaki Kongo nehrinde avlanan bir grup balıkçı tam 50 kilo ağırlığında dev bir pirana yakaladı. (Haber: DHA)

==- alıntı ==-

linkteki videoyu haber yapan hürriyet muhabirinin tamamen sallama haber yaptığı ne kadar belli. balığın adı ingilizcesi Goliath Tiger veya kaplan balığı, balık ağlara takılıp şaşkınlık yaratmamış zaten o balığı tutmak için orda olan biri tarafından oltayla tutulmuş, discovery channelde yayınlanan River Monsters adlı belgeselde Jeremy Wade tarafından olta ile tutulduğu zaten videoda gözükmektedir, orjinali için;

http://animal.discovery.com/tv/river-monsters/

burdan güzel paylaşım için konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi iletirken, tüm gün içi haberlerinde bu yaklaşımı sergileyen hürriyet,milliyet,habertürk gibi internet sitelerini kınıyorum.

5. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Kayıtta da adı tiger fish diye geçiyor zaten. Irmak Canavarları adı ile Discovery"de seyretmiştim ben de.

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu balık kesinlikte Pirahna değildir.Cahilce bir adlandırmayla bu isimle anlatılmıştır.
    Böylesine hataları ne yazıkki National Geoghrapic'in Natgeo Wild kanalındada sıkca yapmaktalar ve beni deli etmektedirler.
    Adamlar bir programda Sinagrit türü bir balığa bilgisisizce Kırlangıç balığı diyebilmektedirler.
    Kaplan balığııdır,Afrikanın bol sulu ırmaklarında yaşar,hemen her türlü yapay yemlere bu arada Fly'lara yakalanmaktadırlar.
    Bilindiği gibi piranalar ise Güney Amerika kökenli bir balıktır.
    Sevgiler

7. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    PİRANA değil KAPLAN balığı bu..

8. savas_ankara

savas_ankara Savaş YILDIZ

Favori Kamış:
    Remixon dolgu 230 cm, iki parça
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    Yayın balığı, 3 kg (75 cm)
    yuh yani bu haber siteleri iyice abarttılar...

bu balık herkesin dediği gibi "Kaplan Balığı", o video da ki balık bence bugüne kadar kayda alınan en büyük kaplan balığı fakat onun ağırlığı değil 50 kilo, 40 kilo bile gelmez, olsa olsa en fazla 25 kilodur.

bu arada "Piranha" balıklarının en büyük olanını da discocery de yayınlanan canavar balık avcısı programında izlemiştim, amazon nehrinde yakalanan "Vampir Dişli Piranha Balığı" idi.

linki şudur: http://animal.discovery.com/videos/river-monsters-amazons-deadliest/

Son düzenleme: 1 Şubat 2011
  9. Tarzan

Tarzan Erman

aynenn ya medya cidden dalga geçer gibi 2 yıldır var olan videoyu bu gün hurriyet.com da yeni bir haber insanlara saldıran ilk kez yakalanmış bir tür gibi göstermiş. yöre halkı için bizim burda levrek, lüfer neyse ordada o balık o yani :)) tamam haber yapıyosunda en azından ufak bir araştırma yap türünü dogru yaz :) Vedat amcaya katılıyorum sinarite kırlangıç denilen bölümüde izledim devamlı zaten nat geo wild izliyorum çeviriler dalga geçer gibi.

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Yok yok pirana degil bu.Bildigimiz balina ;) :p :D

Digerlerinin de dedigi gibi bu balik kaplan baligidir.
    Bu programin ismi "River monsters"
    Avcinin ismi :"Jeremy Wade"
    Kanal:"Discovery channel"

Bizim medya zaten cogu zaman bilincsizce haber yapar ;)