http://www.haber365.com/VideoL/50_Kgluk_Dev_Piranha_Yakalandi/Tumu/Begenilen/5/?ref=nf linki açıp seyredin
Böyle haber yapanlar hiç araştırmıyor mu ? Bu balık pirana balığı değil Kaplan balığı ( tigerfish ) . Haber yaparken hiç mi araştırılma yapılmaz ben anlamıyorum... Sözüm meclisten dışarı. Siz haberi olduğu gibi aktarmışsınız Halil bey. Lakin Haberi yapan site hiç araştırmadan koymuş .. Bu balığın dişleri var , tatlısuda yaşıyor.. O halde bu pirana.. SAnırım haberde kullanılan mantık budur.
ehehe bu haberdeki beyaz saçlı adam national geographic kanalında balık avı programı yapıyordu hatta program adını (tam hatırlmaıyorum) sıradışı avlar diye bişeydi sanırım
Halil bey inşaat mühendisi eğitimli okumuş adamsınız,siz bu balığın Piranha olduğuna inanıyormusunuz ?
Haberi yayınlayan sitenin araştırma yapmasına bile gerek yok. Kadının ne dediğini anlayan biri olsa yeterli. Haberin orjinalinde kadın zaten "dev piranha benzeri balık" diyor. Bizimkiler piranhayı duyunca olduğu gibi servis ediyorlar hemen hemen bütün gazetelerimizin online sayfalarında hergün boyle abartı uydurma haber yayınlanıyor hic arastırılımadan, dinlenmeden. Alıştık artık.
arkadaşların da dediği gibi bu balık KAPLAN BALIĞI DIR.bu balığın o kadar büyük olmasıda çok anolmal bir durum değil
sazan gibi pulları var buda demek oluyorki çok seri bir balık seri ve güçlü timsah ve insan yemesi muhtemel
Kesinlikle kaplan balığı, ancak spiker bile yanlış anlamadıysan "giant piranha lion fish" yani dev piranha aslan balığı diyor.
Ancak "dev piranhaya benzer balık" demesi için "a fish like giant piranha" demesi gerekir diye düşünüyorum
merhabalar, amazona karşı ilgim olduğu için daha önce araştırıp bu balıkların fotosunu arşivime atmıştım,paylaşım dedim. PİRANHA PAYARA KAPLAN BALIĞI
Mantarlı dip takımı ile mi yakalamış olabilir mi, nasıl bir düzenek kullandı acaba? bak merak ettim şimdi.
hayır gerekmez çünkü haberlerdeki kadın "giant piranha like fish" diyor bunun türkçeside "dev piranha benzeri balıktır" amerikalılar böyle konuşmayı severler.. kafanıza takmayın pek.
Ne kafama takıcam, ben duyduğumu bilirim. Siz de doğru bildiğinize inanmaya devam edersiniz olup biter.
mesele inanc meselesi değil ki burada. yarın öbür gün bu balıgı gorduklerinde aslan balıgı veya pirana diye insanlar birbirlerini yemesinler diye bilginin doğrusunu paylaşıyorum.
İyi de ilk mesajımda zaten bunun kesinlikle kaplan balığı olduğunu belirttim, ayrıca spikerin bu konuda literatüre sahip olduğunu ve balığın ismini doğru söylemek gibi bir misyonu olduğunu da zannetmiyorum. Sadece spikerin böyle bir cümle sarfettiğini söylüyorum. Bu kadar kişi Kaplan balığı derken, spikerin sözlerini analiz ettiğimizi belirtmiş olmamıza rağmen bunu piranha veya aslan balığı diye öğrenecek biri varsa da, varsın öyle öğrensin