5000 Tl'ye Bot+Motor Tavsiye??

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında adikmen tarafından paylaşıldı.

1. adikmen

adikmen Asil

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40 , Okuma Cedros Projig
    Favori Makine:
    Shimano Catana 3000 SFB , Okuma V System VS65
    En İyi Avı:
    2.900 Levrek
    Arkadaşlar merhaba,

Bir bot+motor takım almak istiyorum.Bu iş için 5000 tl bütçe(nakit) ayırdım.Sizce bu fiyata en iyi kombinasyon ne olur.Tecrübelerinize dayanarak tavsiyelerinizi bekliyorum.

Genelde 2-3 kişi kullanılacaktır.

2. enginköp

enginköp engin köprülü

Asil Bey merhabalar ;

Öncelikle siz kendi araştırmanızı yapın.Bende bir bot+ motor kullanıcısı olarak size tavsiyede bulunacaktım aslında ama bulunmayacağım.sebebi ise bir arkadaşıma ait bot+motor takımını size tavsiye edeceğim.sahibinden sitesinde 93900288 numaralı ilanı bir inceleyin isterseniz.İlanı arkadaşım adına ben verdim.Takım çok temiz.8-10 kere suya girdi hemen hemen coğunda da bende vardım... 10 saatlik bakımı yeni yapıldı yanlış hatırlamıyorsam...

Bütçenize yakın bir kombinasyon... orta yolu bulunur sanırım...

Bİraz araştırın ve ilanı değerlendirin derim.

iyi günler.

3. engincolak

engincolak Engin COLAK

sadece motoru alın ,kaçırmayın derim.

4. adikmen

adikmen Asil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2.900 Levrek
    Engin arkadaşımla bugün telefonda görüştüm.Bana önerdiği ikili 3,60 Cais Ali. taban+ 10 hp 4 zamanlı Honda.İkiside 2010 model ancak daha 10 saat kullanılmış.Oldukça temiz olduğu konusunda kendisine inanıyorum.Ancak 5000-6000 tl aralığında Honda olmasada Parsun ve yeni bot ikilisi alınabiliyor.Yani şöyle sorsam daha kolay olucak 2010 Honda'mı.2012 Parsun'mu?Tek takıldığım nokta bu!Honda kalitesimi,Parsun garantisimi :)

5. avciceyhan

avciceyhan uğur avcı

Favori Kamış:
    mitchel privilege surf
    Favori Makine:
    mitchel avosurf 7000
    ya açıkcası senin durum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu
    ben parsunu yeni aldım biraz kullandım makine cidden güzel performansı vs her şeyi süper açıkcası ve sıfır motora
    ben yıllar boyunca özellikle babam honda motosikletlerini kullandık ve halen kullanmaktayız en dandik çin fabrikasında üretilen motoru bile diğer motorların içinde en kaliteli ve en uzun ömürlülerdendir bundan ötürü 2 yaşında bir honda bence sıfır gibi bir şey şu an altımda ki motor 6 yaşında ve motor 64 bin km de bilen bilir motosiklet için 64 bin az bir km değildir ancak daha motoruna anahtar değmemiş ve halen ilk günkü performansında çalışmakta parsun da güzel alabilirsin ama honda hayat onda

6. adikmen

adikmen Asil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2.900 Levrek
    Uğur kardeşim sen duygularıma tercüman olmuşsun resmen :) Bende şaşırdım napayım bilemiyorum.

7. stormwinder

stormwinder onur

ben 9.8 parsun 4 zamanlı ve 3.60 bot sıfır alın derim. ilk kullanan siz olacaksınız. 3 tane ikinci el deniz motoru eskittim hepsini ikinci el aldım üçünü toplasanız bir yeni motor etmezdi.

ikinci el motorlarda ne çıkacağı belli olmaz. hele botu sıfır alın derim. bende bir fransız bot vardı..çinlilere 10 katar der herkes ama ben güvenip çok açıklara gidemiyordum..misal bostancıdan adalara gitmeye cesaret edemiyordum.

eniştem 5200 liraya 3.90 bot ve 9.8 parsun aldı..oldukça memnun..bence sıfır almak her zaman iyidir..elbette ki honda bu konuda çok iyidir ama sıfır motor almak her zaman mantıklıdır...unutmayın bu deniz işleri emin olun arabaya motosiklete falan benzemez.

8. mbilhan

mbilhan murat

hondayı bilmem herkez iyi diyor ama parsunda fena sayılmaz bendede 5hp parsun var allaha sukur alalı 3 ay oldu 10 saat bakımını yaptırdım.motordan kaynaklı bir arıza yasamadım.denizde beni idare ediyor.320 bot 5hp 4 zaman parsun bana yetiyor.sıfır almanın faydası ilk sahibi siz olduğunuz için herşeyini bilirsiniz.320 bota 3 kişi dar geliyor zaten dikkat edin binemez demiyorum.ama esyalarla takımlarla beraber 320 bot 2 kişi için ideal.2 kişi yede 5hp motor yeterde artar bence.ben 2 sini 3500 civarına aldım işte sizde kafanızda bu solediklerime gore bi mukayese yapıp bot motor seciminizi yapabilirisiniz.saygılar.

9. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Sıfır alınca insanın evladı gibi oluyor bot ve motor. Düşünsenize ilk deniz heyecanını sizinle tadıyor, sizi üzmüyor ve asla yarı yolda bırakmıyor. Karşılığında siz de onu seviyor ve gözünüz gibi bakıyorsunuz. Bu ilişki yıllarca sürüp gidiyor.