57 çift palamut

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında hasan ışık tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    karaburunda 1 haftadır çıkıyor benim kayınpeder dün 57 çift aldı.

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Vah! vah! çok yazık, neresinden baksan faul, keşke söylemeseydin.

Amatörse o kadar tutamaz, ticariyse hiç tutamaz, çünkü yasak.

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    senin kayınpeder penaltı yapmış.. ona biraz sirkülerden bahset istersen..

4. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    yarısını bana gönderin belki olayı kurtarırız hihi

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hasan teşekkür ederim balığın torik olmadığını söyleyerek aydınlatmışsın beni. Aynı şekilde sekilde kayınpederini de aydınlatırsan çok iyi olur, çünkü yaptığı iş yasak. Eğer amatörse günlük 5 kg.'dan fazla palamut yakalama hakkı yok, oysa 57 çift palamut vonozu yaklaşık 20 kg. eder. Eğer ticari balıkçı ise 15 Ağustos'a kadar olta ile palamut avlama izni yok.

Ben de dün Karaburun'a yüzmeye gittim. Denizin üzeri silme tekne doluydu, en az 40 tane tekne saydık. Hepsinin de palamut peşinde olduğu belliydi. Karaburun merkezindeki marketlerde manavlarda da balığın çiftini boyuna göre 6 ve 8 liradan satıyorlardı. Kısacası bildiğimiz bir Türkiye manzarası daha.

Devletin malı deniz yemeyen keriz.

6. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    demekki senin dünyadan haberin yok karaburuna bir git istersen avcılık senin dedigin gibi olmuyor adam tekneye 30bin tl vermiş avcılık döneminin yarısı boş geçiyor senin dedigine bak yaptıkları iş yasal sen merak etme sirküleri gitte sana ögretsinler çok bilmişlere duyurulur..

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Çok bilmiş senin gibilere derler asıl. Ticari tebliği açıp bakarsan 15 Ağustos'a kadar olta ile de palamut avının yasak olduğunu öğrenirsin. Ama madem tekneye 30bin lira vermiş yasağı filan kim takar değil mi!

8. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    sirküler dedigin uygulamayı şimdiye kadar kim uyguladı kim takip etti trolcüler gırgırcılar efenim devlet kendi yazdıgını uygulamadıktan sonra neye yarar hiçbir zaman amatör balıkçı balıgı bitiremez..

9. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    hafta sonu karaburun a gitmişsin liman başkanıyla bir görüş istersen seni aydınlatsınlar orada gördügün kayıklar ticari degil onuda bil yaz balıkçılıgını duydunmu devlet bu hakkı amatör balıkçıya vermiş bu yasayı bir oku..

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Amatör balıkçı yaz, kış farketmez günde 5 kilogramdan fazla balık avlayamaz. Sen 57 çift palamuttan bahsediyorsun. Yaz balıkçılığıymış... Hangi yasaymış bu yazın amatöre istediği kadar balık avlama iznini veren, adını numarasını filan yaz da okuyup öğrenelim.

11. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    kendin bildigini söylüyorsun eger bilmiyorsan biliyormuş gibi insanları yanıltma tebligi okursan dahada yazmassın zaten bu yasa 30 senedir var bu konuyu fazlada uzatmaya gerek yok dedigim gibi karaburunda liman başkanından yetkili kişiden bilgi alırsın.. senin 5kg dedigin olta balıkçısı içindir 2 sene önce eylül ekim ayları civarında çanakkalede adam uzatma ile 1000 tane lüfer çevirdi buda amatör balıkçı heryerde reklam oldu adam dikkat et adamı kimse sorgulamadı çünki sirkülere uygundu bunun gibi örnek çok..

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    kendine seçtiğin örnekler de yol da yanlış.. diyeceğim ama bir işe yaramayacağı yazdıklarından belli.. belli ki senin doğruyu öğrenmeye ve uygulamaya niyetin yok.. bu iş böyle ağız dalaşından öteye gitmeyeceği için fazla uzatmaya da gerek yok.. kafana göre takılmak istiyorsan sen bilirsin, ama en azından bu saçmalıkları burada paylaşmak zorunda değilsin.. ha ısrarla ben sirkileri kanunu takmam, aykırı avlarımı da paylaşırım diyorsan paylaş ve sonuçlarına katlan..

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ben Karaburun liman başkanını filan tanımam, devletin koyduğu yasaları tanırım. Devlet diyor ki,

- amatör balıkçı günde 5 kg.'dan fazla balık yakalayamaz.

- ticari balıkçı olta ile dahi olsa 15 Ağustos'a kadar palamut avlayamaz.

gerçek olan tek kurallar bunlar. Ama denetim ve ceza mekanizması olmadığı gibi isteyen istediği gibi at koşturuyor ne diyelim aynen davem edin. Ama bir de buralara gelip de yasal bir iş yaptığınızı iddia etmeyin bari.

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ticari sirküler linki: http://www.zenginkardesler-tekne.tr...C7ILIK-S%26%23304%3BRK-Ue-LER%26%23304%3B.htm

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ; bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.
    (2) Bu Tebliğ; 1/9/2008 - 31/8/2012 tarihleri arasında ticari amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanacak yasak, sınırlama ve yükümlülükleri düzenler.

Palamut-torik avcılığı

MADDE 19 – (1) Tüm karasularımızda, 1 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dâhil, her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığı yasaktır. Ancak, 15 -31 Ağustos tarihleri arasında çapari ile palamut avcılığı serbesttir.

Şimdi bu sirküleri bastırıp liman başkanına götür de öğrensin.

15. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    ısrarla bu tekneler ticari degil diyorum hala ticari diyorsun bu konuyu kapatalım..

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ticari değilse amatördür, onlar da günde 5 kg.'dan fazla balık avlayamaz. Demek ki 57 çift palamut avlamak yasal değilmiş, değil mi güzel kardeşim?

17. sabriyazici

sabriyazici sabri

hasan bey takipteyim yeni bişeyler varmı diye öğrenmek amaçlı ama lütfen ticari deilse amatör amatör deilse prof yani ticari geçimini bununla sağlıyan bunların arasında birşey varsa lütfen açıklayında bilelim

18. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    arkadaşım ben olanları yazıyorum senin veya başkasının begenmesi veya begenmemesi için degil bu iş yıllar yılı böyle yapılıyor tehdit edeceksen bişeyler yapacaksan yap ama yanlış düşünüyorsun tartışmaları pek seven biri degilim ama senin saçmalık dedigin şeyler yıllarca zaten yapılıyor vede beni suçlu durumuna düşürmeye çalışman esas saçmalık tehdit ediyorsan arkasında dur ben buradayım..

19. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    sabri bey ben aslında olta balıkçısıyım arabamda kamışlarım takımlarım herkes gibiyim bu işlerle ugraşan akrabalarım çevrem oldugu için az çok bu işlerden anlarım ticaretlede pek işimiz olmuyor tanım budur..

20. sabriyazici

sabriyazici sabri

hayırlı aksamlar dilerim rast gelsin

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.