Merhaba herkese. Evde yapılan temizliği fırsat bilerek kokmuş sülünezlerim ile balığa gideyim dedim. Hedef çipura ama açıkcası tutabileceğime inancım yok gibiydi. En son 1 güzel çipura almış, bir rekor çipuramıda kıyıya kadar getirip poşete taktırdım ve iyice ağırlaşınca kaldıramamış kaçırmıştım.Gündüz 1'e yakın avlaktaydım. Başta devasa bir yengeç takıldı oltama. Kamışımı resmen hoplattı. Tabii ben güzel bir balık zannetmiştim.Öyle ki makinem zar zor dönüyordu. Bir süre düşündükten sonra boru kurduyla rahat aldığımız çipuraları sülünez ile nasıl alacağımı düşündüm ve yemi kurt gibi ince yem ipiyle bağlayayım dedim. Kalın olan yem ipimi tiftik tiftik yapıp incelttim. Semeresini de hemen gördüm. Çok geçmeden 2 güzel çipura aldım. Enteresandır kıyıya yakın gözle görünür yerlerde büyük balık parlamaları vardı. Tamam bugün çipuralar akın etmiş dedim içimden. Yengeçler ortalıktan kayboldu ve balıklar piyasaya çıktı. Çok vuruş aldım ancak yumurtadan yeni çıkmış cılız balıklarımız yemime karşı pek nazlıydı. Tasmalamaya geç kaldığım balıkları alamadım. Boru kurdum olsa belki daha fazlası da olabilirdi. Hayırlısı olsun. Zaten etraftaki oltacıların epey nazarında kaldım Ama bir amcamızın kulak misafiri olduğum sözü beni çok düşündürdü: "15 yıldır burdan geçerim 1 kişinin bile balık tuttuğunu görmedim". Daha sonra bir arkadaşımla karşılaştım. Dalga geçer gibi "Denizde balık bırakmadın be" sözünden sonra tuttuğum çipuraları gösterince yüzündeki şaşkınlık benim için güzel bir anı, onun için de sanırım ders oldu. Çipura avlarımdan kazandığım deneyimlerime göre; -Çipura çenesi geniş ve güçlü bir balık olduğu için mutlaka çok sivri ve geniş ağızlı iğne kullanmak çok önemli, -Çipura yerdeki yemlere çok daha meyilli. Hatta ben üst iğnelerden bugüne kadar hiç çipura tutamadım. -Gezer tek iğneli takımda köstek ne çok uzun ne de çok kısa olmalı. Çok kısa olduğunda balık bedeni görüyor veya çarparak hissediyor, çok uzun olunca taşlara dolanma ihtimali olan köstek size vuruşları hissettirmiyor ve oltayı taktırma riskiniz artıyor. -Çipura yemin şeklinde seçici davranıyor. Rastgele takılan bir sülünez cezb etmiyor. -Yem mutlaka en az ipe kadar olacak büyüklükte olmalı. -Ve en önemlisi çipura avlamak için nokta atışı gerekiyor. Öyle ki ben 3-4 metre kare alandan başka yerden alamıyorum. Daha deneyimli arkadaşlar bazı noktalarda bana katılmıyor olabilirler, eleştirilere açığım. Okuduğunuz için teşekkürler. Herkese rastgelsin... Kamış: Alba Star Force Spin Carbon Beden: Osaka 0,28 mm Köstek: Ghost Nippon 0,35 F.C. Kurşun: 30 gr gezer Makina: Shimano 4000 FB İğne: Hayabusa No:2
Tebrikler,gayet öğretici bir rapor olmuş,sakıncası yoksa avlak Mersin Merkez de mi yoksa ilçeleri mi?
tebrikler...bizim buralardan basarılı avlar gerçekleşmesi çok güzel...saat kaç kaç arası avlandınız acaba??