ben bikere antalyaya gitmistim bi sahilde bi aile 5 lt pet siseyi kesmis: 5lt pet sisenin icine ceyrek kum: geri kalanınada ekmek dolduruyorlardı(yarım ekmek tazemi bayatmı sormadım.) sonra deniz gözlügünü taktım baktım kücük balık sürüleri geldi ekmekleri yemeye calısıyolar ama siseye giremiyolardı sonra hemen 2 tane girdi siseyi icine elini sokup balıgı alıp kıyıya götürdüler türü ne diye sordum akdeniz hamsisi dediler.yeniyormus. ondan 1 sene sonra yenisakranda denizde denedim ama bu sefer icine sülünez koydum 1 saat bekledim siseye balık gelmesini ama gelmedi acaba ekmekmi kullancaktım yoksa burdaki balıklar mı gelmiyo ama oltayla sülüneze geliyolar. burda sargoz lidaki karagöz kefal kayabalıgı isparoz levrek cipura filan var
murat303 üyemiz böyle demis: 5 lt lik pet su şişesinden sepet yapılıyor, şişenin ağzını kesip ters bir şekilde yerleştirip ip ile dikerseniz, içinede ekmek, midye parçaları koyarsanız denize atıp bekleyiniz ve bir süre sonra çekin. İçeri giren yavru balıklar çıkamıyor. Ayrıca bununla teke de yakalanıyor. Yem için kullanabilirsiniz bu yöntemi. spider üyemiz böyle demis: şişenin ağzını kapalı tutun. kenarından bir 10x15 cm pencere açın içine taşa sarılı ekmek koyun. ip ile bağlayıp suya gönderin. 5 lt pet şişe olacak tabi.. bunlar ise yararmı
bak çocuğum sepeti doğru yapmışsın amma velakin içine kum değil bir iki tane taş koyacaksın vede içine sülünes değil madya veya kestaneyi ezipte atacaksın veya ekmek dolduracaksın vede sana bir hatırlatmada bulunayım amatör balık avcılığında sepet kullanımı yasaktır bu düzenekle yemlik balık yakalayacaksan amenna ama sen yakaladığım büyükleri yiyeceğim dersen sana fena kızarız haberin olsun
bende yasak oldugunu bilmiyodum ama gezerken sitede bunu buldum http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11914 burda simdi yasak oldugunu ögrendim vede evet yasım 11 1997 dogumluyum melih tuncay ilkogretim okulundayım 6.sınıfa gectim bu sene(off off 3 eylulde okullar acılıomus ama ben eylülde balık tutcaktım bizim taraf eylülde güzel oluo büyük balık kaynıyo) ha bide unuttum madya dediginiz bumu? http://img522.imageshack.us/img522/6623/0000012zh4.jpg bunlardan bizim orda var deniz minareside bolda nasıl yem yapıldıgını bilmiyorum bunları sepete kırıptamı atacaz???
bence sen bırak sepetı,al guzelce oltanı yemını at guzelbahce,ıncıraltı,mıthatpasa sahılıne oltanı varsa nasıbınde yakala balıgını dıkkat et balık kucukse denıze ıade denıze saygı duykı sana ıstedıgını versın.okula gelınce once derslerde basarı ıyı karne.sonra balık.daha ısın basındasın.
Antalya da pet şişe içinde ekmekle yakalanan balığın adı "likkoz" yöresel bir ad mıdır bilmiyorum ancak oradaki bütün avcı balıkların peşinde olduğu sırtı açık kahverengi geri kalanı gümüşi yaklaşık işaret parmağı boyunda yüzgeçleri hariç tipi gopez veya izmarite benzeyen bir balık.