Arkadaşlar, Kaya boats yapımı 6,30 lar hakkında bilgisi olanlar varmı?30 hp mercury ile nasıl bir performans oluşabilir? teşekkürler. Murat
Kendi sitesinde 6.60mt.için en az 40 hp tavsiye ediyorlar,ayrıca bu tekneler için çok olumlu görüşler var ve kullanan dostlarımda var. http://www.kayaboats.com/
6,30 eski modelleri oldugu icin siteye koymamislar.6,60 1500 kg iken 6,30 950 kg. Yani benim bilgi istedigim 6,30 lar artik uretilmiyor.tesekkur
Tekneyi kullanmadım tecrübem yok. Ama 630 - 950 kilo bir tekneye 30 hp yeterlidir. Hatta 25 hp bir motor bile yolda bırakmaz. Ancak dıştan takma motorları küçük takmak çok avantaj değildir. Yakıt açısından ilerleyebilmek için hele ki dalgaya gelindiğinde tam yol ilerlemek zorunda kalırsınız. Bu da hem çok yakmasına hem de motorun çok çabuk bitmesine neden olur. Bu yüzden dıştan takmalara yüksek hp alıp yarım yolda ilerlemek avantajdır. 30 yerine 40 hp yi tavsiye ederim. Ama 6 m üstü bir teknenin dıştan takma benzinli motor yerine içten takma diesel bir motorla çok daha randmanlı olacağı aşikardır. o tekne içten takma 26 - 28 hp bir motorla yakıt masrafını düşünmeden yıllara ve yollara meydan okur kanaatindeyim.
selamlar. aile olarak yüz yıldır balıkçılık yaparız . ailede dıştan takma motor kullanan sadece ben varım. benim dışımda dıştan takma motor kullanan yok. amcam ahşap tekne yapıyor. 6.5 metre teknelere genelde 25 hp motor takıyor ki tekneler büyük çoğunlukla karadenizde seyir yapan tekneler. içten takma 25 30 hp dizel bir motor hem yakıt tüketimi açısından hemde performans açısından yeterli gelecektir. ramazanusta ya katılıyorum. dediğim gibi amcam sıfır tekne yapıyor ve 25 hp motor takıyor. şöyle bir örnek verebilirim. sürat mı istiyorsunuz yoksa çekiş gücümü? sürat istiyorsanız dıştan takma 50 hp üzeri motor. çekiş yani tork istiyorsanız da 25 hp dizel motor. emin olun 25 hp bile yetecektir. aynı güçte iki motorda dizel ve benzinli ayrımında yakıt tüketimi açısından benzinli motor 3 kat daha fazla bütcenize zarar verecek demektir. hem mazot ucuzdur hemde dizel motor hemen hemen yarı yarıya az yakacaktır. ayrıca dizel motorun tamiri oldukça kolaydır. hatta eski balıkçılar bu motorları tamamen söküp yeniden monte edecek kadar bilgi sahibidir. son olarak 25 hp dizel motor kesinlikle bütcenizi sarsmaz. sıfır fiyatları sanırım 3000 lira civarı olması lazım araştırın bakın derim. tam emin olmamakla beraber bu fiyatlara alabileceğinizi biliyorum.
ben tacar kullanıyorum ve çok memnunum içten takma makine kullanıyorum 18 bg ve çok iyide randıman aldım.hemde tacar 660 öyle birşey bulabilirsen tavsiye ederim.
Arkadaşlar ben yeni üye oldum o türde bir tekne almak istiyorum sahibinden.com, www.hasteknecilik.com gibi sitelere baktım ama güzel bişi bulamadım.
ben başlıkta bahsettiğim tekneyi aldım kullanıyorum.Çok memnunum.müthiş denizci bir tekne.ikinci el bir tane bulup revizyonla sıfır gibi yapabilirsin.ben bu teknelere havuzlukta çok geniş alan kalması nedeniyle kıçtan takma öneriyorum.yukarıda bir arkadaşın bahsettiği Tacar 6,60 larda çok güzel tekneler.Almadan önce çok araştırdım ve piyasadaki tüm tekne-motor alternatiflerini inceledim.Karar verebilmen için en önemli olan ihtiyaçların sağlıklı tespiti,kullanılacak lokasyon ve kullanım sıklığıdır.Telefon edersen daha detaylı bilgi verebilirim. selamlar.(0533 471 82 71)
tekne Merhaba mesajınızı gordum ve Kaya yapımı 30 beygir 4 zamanlı 2010 model motoru olan teknemi satıyorum , ilgilenirseniz linkinde detaylı bilgi ve resimler mevcuttur iyi gunler. http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...li-motor-romork-kamarali-tekne-31183443/detay