selam arkadaslar. uzun zamandir sezonu açmak için firsat kolluyordum. hafta içi kuzenimle gorusup cumartesini pazara baglayan gece için sozlestik. takimlarim her an ava gidecek sekilde hazirdi. gece yem bulma problemi yasamamak için 2 adet korpe uskumru ve 4-5adet pek de balik çekecek tazelikte olmayan sardalya temin ettim. meteroloji raporlarini, ruzgar durumunu ve med-cezir saatlerini iyice etud ettim. gece 01.00de bulusup yola dustuk. ilk avlagimiza mesafemiz 200 kilometre. avlaga vardigimizda gece 03.15di. yola çikmadan evvel tasarladigim av planimiz ; ilk avlakta levrek, ikinci avlakta uskumru kovalamakti. hafta içi yeni bir spin takim edinmistim. gozume kestirdigim bu avlak hakkinda edindigim bilgiler genelde texas rig ve pooper kullanildigi, nadiren de olsa serit halinde kesilmis uskumru ve sardalya fletoya da av verdigi yonundeydi. meraklilarini 5-6-7 kiloluk levreklerle evlerine yolculadigini da ogrenmistim. 30 metre aralikli iki takimimi brini julien uskumru, digerini 2igne yarim fleto ve 3cu igneyi mantarli hirsizli kostege saksak seklinde yemleyip atabildigim kadar uzaga attim. gece gozu kursunun nereye dustugunu de gormedim gerçi ama misina salinimini tahmin ederek iyi bir uzakliga erdirdigimi tahmin ettim. spin takimimi zeytin kursunla kuvvetlendirdigim 5gramlik jig head ve kaliteli bir silikon ilavesi ile elime aldim, botlarimi giydim, yaaallahh !! vardim suyun basina attim attim çektim, çektim çektim attim, çeker gibi yaptim cilve ettim, hizli çektim yavas çektim, duz çektim, aksiyonlu çektim..... silikonu yediremedim yemli kamislarin gozlemi kuzenimdeydi. ben kulagini 4 açmis zil sesi bekliyor diye dusunurken, kendisi mp3 çalari ile hasir nesir oluyormus mrsparkle anlayacaginiz avlakta kaldigimiz 3 saat boyunca ben debelendim kuzenim muzik dinledi, kamislar ne yapti vurus aldimi bende bilmiyorum, fakat kesilen kostek olmamakla birlikte yemlerde eksilme oluyordu. ben yemlerin istedigim kivamda olmamasina yordum. saat 7buçuk gibi ammada levrek tuttuk vur elini uskumru avlagi diyerekten yola dustuk. yolda kahvalti keyfi ve 30km yol sonra ikinci avlagimiza vardik. bu avlagi avucumun içi gibi taniyorum. nerede ilisken vardir, uskumru avlaga nerden girer, nerede dolanir, avlaktaki taslar ne civardadir vs gibi birçok bilgim var bu avlak hakkinda. havanin biraz fazlaca ruzgarli oldugunu gorunce pek de bereketli bir av olmayacagini anladim. zira bu avlakta en iyi avlarimi sakin ve sicak havalarda yapmistim. bugun için ise hava sicakligi gece 6, gunduz 11, su isisi 10 derece idi. uskumrunun bolunu hep su isisi 13-16derece iken yakalamistim. rapor pek bir ayrintili oluyor, okumaktan biktiginizi dusunerekten muhtelif çapariler deneyip uskumru tutamadigimizi belirteyim hatta ve hatta sari 4numara igne kaz tuyu çift damla simli takimimi bile denedim. o çapariyi hep uçaklardaki oksijen aparatlarina benzetirim. en zor zamanlarda balik çikarmasini becerirdi. bu sefer olmadi. etraf taraftan yemli takimlarla tek tuk dip baliklari çikiyordu. hadi biz de deneyelimde siftahimiz olsun diye dusunduk. boru kurdu temin ettik. 4 kamis açtim. hepsinde degisik takimlar vardi. yem hepsinde boru kurdu. uzunca bekleyisler sonucu saat 2.00civarinda resimdeki pisi baligi oltaya kut diye vurdu. zipladim, asildim, tasmaladim, sinadim.... tamam. balik ignede. acele etmeden aldim yanimiza. atlama ziplama heyecan bosaymis, balik igneyi midesine kadar yutmus zaten baska balik yakalayamadigimizdan salmak için yarim saat kadar igneyi çikartmanin yollarini denedim. beceremedim. yeni makinamin kismeti diyerek alikoydum. yarin aksam kizim yesin Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us bu baliktan baska oltamizi ziyaret eden olmadi. saat 3buçukta toplanip donus yoluna koyulduk. balik tutamadik fakat guzel bir av gecesi ve gunu geçirdik. Uploaded with ImageShack.us yukaridaki resim ikinci avlaktaki çop posetimdir. çok basit bir hikayesi var. bir torbayi çantanin sapina bagliyorum, onun ismi çop poseti oluyor. misina parçalarini, elimizi sildigimiz islak mendil, sigara izmariti, takim poseti gibi çoplerimizi bu torbaya koyup av bitiminde onumuze çikan ilk çop kovasina atiyoruz. avlaklarimizi temiz tutalim. okudugunuz için tesekkur ederim herkeze rastgelsin.
Sevgili Roy, raporunu büyük bir keyifle okudum, günü tek balıkla tamamlamana rağmen güzel ve keyifli bir av yapmışsın, ayrıca pisi balığıda gayet iyi ve limit üstü bir av olmuş, tebrikler, ellerine sağlık Ayrıca avlak için 200 km. gitmek için tam bir balık sevdalısı olmak gerekiyor, bunuda bizlere göstermiş oldun.Daha nice güzel ve bol avların olsun.Anavatandan kucak dolusu selam ve sevgilerimi gönderiyorum, sağlıcakla kal
Biz teşekkür ederiz canım benim, bu güzel günceyi bizlerle paylaştığın için. Çekilen zahmete değer bir av olmasa da biliyorum ki yine 200 km. yol gidip yine günün kendi naifliğini yakalamaya yol arayacaksın. Oralardan devşirdiğin güzellikleri biz kardeşlerinle de sıcak yüreğinle paylaşacaksın. Hem hangi sevda böylesi emek ve zamanı hoyratça çalar da bizlerden, karşılığını eliboş yüzü kara geri döndererek verir ki? Ama herşeye rağmen bizi biz eden tutkumuz olmadık serüvenlere sürükler durur Paylaşımın dirilten, coşturan etkisiyle taçlanınca da; ellerine, yüreğine sağlık demek düşer bize.
Bu avlağı bir yerden hatırlar gibiyim Roy. İzmir körfezi olabilir mi yasak yerde avlanmışsın. Şaka bir yana iyi çipura çıkar ama avlanmak yasak. Hoş kimse takmıyor da neyse. Geçen rapordaki avlak olmalı. Yeni spin takımın hayırlı olsun ama ilk seferlerde boş geçebiliyor. Bu çok doğal. Zamanla balığı, yemin takibini ve sahte ile hangi alanları tarayacağın konusunda elin ve gözün alışıyor. Arkası gelecek eminim. Ama boş dönmediğine çok sevindim. Ne varsa yemlide var Kızına afiyet olsun. Çöpler konusundaki duyarlılığın ise takdire şayan. Bu güzel rapor için eline - emeğine sağlık. Dahasına rast gele.
Tebrikler dostum Roy Çok sevindim senin adına. Rapor çok sürükleyici, ayrıntılar hiç soru sormaya mahal vermiyor. Çöp poşeti mükemmel. Sen bizim avlaklarda olmalıydın. Teneke kutu biralardan basacak toprak bulamıyorum. Pisi balığı bence pisilikten çıkmış aslan kırması gibi maaşallah. Neden salmaya yeltendin ki? Oralarda limit farklı mı merak ettim? Pisiciğin üzerinde kavun içi benekler hepsinde var mıdır, oraya özgü mü? Maraton uzun ve yorucu olmuş tahminen, bu senin 2012 yılının ilk raporuymuş Çoğalarak yenileri gelsin inşaallah. Ben çok zevk alarak okudum. Rastgelsin...
Levrek olmasada eliniz boş dönmemişsiniz, bir dahakine 7,650 kg. lık levrek rastgelir umarım. (ben kilosuna yazdım yakaladığında boyunu posunu da siz yazarsınız artık.) Poşetin hikayesi de güzelmiş, kimisine gerçekten bu saatte hikaye gelsede, çevreye duyarlı davranışınız ve güzel raporunuz için teşekkürler.
O çöp poşetinin dala ya da bank kenarına bağlananlarından da bende var. Güzel ve keyifli bir rapor olmuş. Balık da bize rast gelmeyenlerden malesef, o nedenle şanslısın. Tebrik ederim, dahasına rast gelsin.
Tebrikler oldukça güzel bir balık, oranın istavriti olan uskumrular yerine böyle değişik bir av bence daha hoş olmuş. Bu balığın hemen hemen aynısı bizde de var, dere pisisi diyoruz. Buradakilerin sırtında o turuncu noktalardan olmuyor, karınları da daha süt beyazı oluyor. Onun dışında tamamen aynı. Ağızları çok küçük olduğu için olta ile yakalanmaları çok zordur, sanırım olta ile boru kurdu dışında herhangi bir yemle bu balığı yakalamak hemen hemen imkansız gibidir. Biz zamanında Boğaz'da parakete atarken kalkanların yanında sık sık bu pisilerden de gelirdi, bazen 200 iğnede 6-7 tane çıktığı olurdu. Kullandığımız yemler istavrit filetoydu, bu balıkların o koca yemleri ve iğneleri nasıl yuttuğuna şaşırırdım.
Tebrikler çok güzel bir rapor olmuş.. bana şekli en ilginç balıktır o yakaladığınız pisi balığı buralarda dil balığı diyorlar aynı balık galiba.. Çöp poşeti buluşu ve paylaşımı için ayrıca teşekkürler. Daha güzel avlarda bulunmanız dileğiyle..
tesekkur ederim murat. yemli takimlarla levrek almisligim var lakin spin olayina pek girememistim. aslinda silikon ve sahte kullanimim vardi fakat bu olayin puf noktasinin yorgunluktan bikmadan devam etmek oldugunu fark ettim. takimi hafiflettim. cidden de çok fark ediyo. iskenceden zevke donusuyor aniden. avlak dedigin gibi izmir korfez 3cu lambanin 5 metre sag tarafi (yaptin bir iyilik bari hepsini ust uste toplayalim yetkililer usenmez belki toplu gorurse)
roy abi ben maceranı beğendim bazen bende arkadaşlarla çıkarım onların oltalara ilgisizliği beni çıldırtır ama senin awlak 10 numara sakin bizim burdakiler genelde fuul olur pisinde afiyet olsun awların her daim bereketli we mutlu olsun
raporda akicilik ve heyecan denince aklima volex21 volkan gelir piside burda 25cm limit var diye aklimda kalmis fakat yaniliyor olabilirim. ayrica kisi basi 5 adet zannedersem.
elimde bu kadar alet edevat varken birde oglen yedigim bademin kabugunu mu tasiycam diyeni malesef çok goruyoruz. bademi yaninda getirmesini biliyo o zaman yuk olmuyor lakin kabugu dokunuyor. anlamak mumkun degil. idk