Tüm gün banko taşlarda agaşon denemelerim boşunaydı ne kadar dibe güzelcene yatsamda şu aylarda sargozların başlaması lazım onların ufakları bile yoktu dolan dolan dolan sıkılmıştım saatte hayli ilerlemişti dönmeye karar verdim dönüş yolunda yüzerken 13 mt lerde baracuda görmüştüm uzaktan hayli ufak gözüktü ama şişi üstten omuruna yiyince 3-5 mt debelendi sonra elime alınca biraz heybetli olduğunu anladım o günkü kısmetimizi böyle aldık.
Birde ulkemiz sularinda baracuda yoktur, Deniz Turnasi vardir. Vurdugunuz balik deniz turnasidir, baracuda degildir. Bu arada nereden dalis yapmistiniz acaba?
Arkadaşın vurduğu balık Barracuda dır. Türkiye'de Deniz Turnası diye adlandırılan balık Barracuda dır. Türkiye'deki yerel ismi Deniz Turnası olsa da Barracuda familyasının 26 türünden biridir.Dünya balık literatüründe Deniz Turnası diye ayrı bir tür yoktur. (http://en.wikipedia.org/wiki/Barracuda) .Bu nedenle bu balık Barracuda değil demek yanlış olur.Sevgiler.
Teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler sayesinde ıskarmozun aslında uzaktan barakuda ailesinin bir cinsi olduğunu ve dünyada yaygın adının european barracuda yani avrupa barakudası olduğunu öğrenmiş olduk. Demekki bu nedenle bu kadar lezzetli ve avcı bir balıkmış. Tekrar teşekkürler.
Tebrikler öncelikle guzel bir balik,konu hakkinda gereken yorumlar yapilmis ben ek olarak Mehmet arkadasimizin verdigi linkte bulunan ''karayel'' su urunleri ögretim uyesi Yakup hocamizin mesajini aktarmak istiyorum.son olarakta kargaya kartal demek olur mu.Baracuda tutanlara para mi dagitiliyor acaba hala nerdeyse her iskarmoz raporu baracuda basligi ile aciliyor
Baligin ismi o kadar da onemli degil, onu hepimiz taniyor ve seviyoruz... Tebrik ederim arkadasim...guzel balik....ince profilli baliklari yukaridan vurmak zordur...demek ki sen usta zipkinci olmussun...genel adi ile turna, frenkce adiyla barakuda ve balikci jargonunda bilinen adiyla iskarmoz kalteli bir baliktir...onu hepimiz bilir ve severiz...nasil adlandirildigina bu kadar takilmamak lazim diye dusunuyorum...herkese rastgele...