6 Haziran Yeşilköy

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bugün saat 22:00 gibi ilk oltaları suya indirdik, yem canlı teke mustad 496 size 4 iğne 0.21 trilene florocarbon köstekler, 25 gr kurşun. İlk vuruşumu 45 dakika kadar sonra aldım, kesinlikle söyleyebilirim ki yakaladığım en büyük eşkina 1600 gr ve bu balık daha iriydi, malesef bana yaptığı numarayı çok güzel bir şekilde yemiş bulundum, birkaç sarımdan sonra misina aniden boşalınca ya balık kurtuldu ya da kösteği kopardı diyerekten bir an durakladım ve olan oldu balık bana doğru yüzüp oltayı boşalttıktan sonra ben de duraklayınca güzel bir kaya altı bulup giriverdi, misinayı yarım metre çekiyorum balık ucunda çırpınıyor ama ondan sonrası gelmiyor, deli olmak işten bile değil, birkaç denemeden sonra köstek balığın ağzında kaldı bende elimde boş misinayla kaldım. Daha sonra çok denememe rağmen eşkina vuruşu alamadım ama bir ara makinayla uğraşırken oltanın ucu suya girince irikıyım bir isparinin iğnede kalan teke kuyruğuna dalmasıyla günün siftahını yapmış oldum. Bu arada ilk olta atmamızla başlayan sağnak yağmur çok güvendiğim yağmurluğumun elek gibi olduğunu farketmeme neden oldu. İnatla yağmurun altında beklerken bir ara cebime uzanıp sigara çıkarmak istedim, ancak cebimde çamur gibi vıcık vıcık bişey vardı, bu ne diye kafa lambasını yaktığımda sigara pakedimin suyu yemiş ve çamur bir vaziyette olduğunu görünce ne kadar ıslandığımın farkına vardım. İnatla saat 24:00 e kadar devam ettiysem de artan tek şey üzerimdeki ıslaklık oldu. Avıma bir tek ispari olduğu için resim eklemiyorum. Sağlıcakla kalın.

2. Yücel balık olmasada güzel tecrübeler edinmişsin..İnşallah birdahaki sefere bol balıklı bir av olur:)

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Oooo Yücel..

iyidir boşver. denemişsin en azından

4. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    keşke hiç çekmeden biraz bekleseydin be yücel belki balık takılan kayadan kurtulurdu ;) inan böyle durumda yarım saat beklediğimi bilirim;)

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Hehehehe

geçen hafta değilmi???

Yücel 'den kopya çektim

yarın kayalıklardayım.

Son düzenleme: 7 Haziran 2008
  6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    yücel abi dikkat et bu havalarda hasta olmayasın

7. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    olsun abı sen bu azımle gıdersen allhda yardımcın olur.ınslh daha buyuk ve cok balık yakalarsın herkeze rastgelsın.
    saygılarımla

8. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    nasip

bazen böyle şeyler olur. güzel tecrübe olmuş

9. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Yücel balık olmasa da, yağmur altında o kadar emek verip uğraşmak, amatörlüğün tadını veriyor. İnşallah her avında kaçırdığın dan daha irileri livarında olur;)

10. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    En güzeli o bekleyişlerdir zaten,Sabır 1. kural siz elinizden geleni yapmışsınız.Güzel bir gün olmuş bence
    yüreğinize ve sabrınıza sağlık
    saygılar

11. sedatk

sedatk Sedat

Amatör balıkçılık böyle bir şey olsa gerek,ne yağmur ne zaman kavramı, ne kadar olumsuz koşullar olsa bile bunun ısrarı.Sonuçta bu işe gönül verenlere yaşadıklarımızdan bir parçada olsa paylaşabileceğimiz anılarla noktalanması çok hoş.

Emeğine sağlık Yücel Usta

12. fuatsarikaya

fuatsarikaya FUAT SARIKAYA

Favori Kamış:
    7+1 dam makine 4,20 alba star suf kamış
    En İyi Avı:
    2,3 kg Turna
    yücel usta yeşilköyde neredeydin bende bu akşam gitmek istiyorum
    polatın arkası iş yaparmı ne dersin

13. fuatsarikaya

fuatsarikaya FUAT SARIKAYA

Favori Kamış:
    7+1 dam makine 4,20 alba star suf kamış
    En İyi Avı:
    2,3 kg Turna
    bu arada ispari de uyar bize maksat vuruş olsun akşam ispari alırmıyız

14. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    fuat abı olmmassa 2 dakkada bı ekıp cıkar ben gonulluyum aksam orda olalım beraber. bı cıtlat ıstersen :D:D

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Polatın arkasında su fazlaca sığ, o yüzden orada balık çıkarsa bile şansına olur. Ben daha çok çiroz ve sağ tarafındaki kayalıkları tercih ediyorum. +5 metre ileride su 5 metre civarı. Kayalıklar diğer yerlere göre dip oltası atmaya daha müsait, ama yine de dikkatli olup taktırmamak lazım. Tek yapman gereken oltayı biraz dikine 10 metre ileri atıp kurşunu suya dik düşürmek, sonra dibe inmesini bekleyip 6 metre mesafeye bir miktar düzeltme çekişi yapıp sabırla kıpırdamadan ve sessiz şekilde beklemek lazım. İspari yakalamak istiyorsan sabahın köründe gitmek daha faydalı, kurt ve sinek iğne, şamandıralı takım ilacıdır.

16. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    bu arad yucel abı superya kacırmak baska bı mesele adam hırs yapıyo balık kacınca ve o an super oluyo

17. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    abı yok cok sıkıldı yat yat ayagı kaltım yurumeyedebasladım artık balıga gıderım:D:D ruhum sıkıldı evde ya termosu kapıp bıyerlere gıtmek gerek:D

18. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg

Eşkina avına 25 mm lik berkley trilne max ile başladım,çatır çatır kırdı misinaları.

Sonra berkley sansation filter 28 mm lik. Onuda çatır çatır kırdı.

Daha sonra Gama copolimer 28 mm lik,o da biraz dayanabildi.

En sonunda da Pline flouroclear 31 mm lik.Tam bu ava göre olduğunu düşünüyorum.Hem esnek hem sağlam bir misina.

A ma genel olarak eşkin avında 30 mm likden düşük misina kullanmamak lazım.Hatta 35 mm lik tercihim ,Çünkü öle balıklar vuruyorki daha kafasını çevirmeden oltayı kırıyor.Kalama verim diyorsun kayaya takıyor,Gerçekten büyüklerini almak çok zor...

İğne de çapraz geniş ağızlı, 1 veya 1/0 numara olmasını öneririm.

Alabildiğim en büyük eşkina 2 kilo civarında.Daha büyükleride oltamdaydı ama dışarı alamadım.Ben sizi anlıyorum Yücel Usta...

19. themad2

themad2 Serdar

Denemekte birşey.

20. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aslında benim kullandığım misina 0.22 Oscar İnvisline Florocarbon misinadır.Bu misinanın üstüne köstek misinası tanımam. Diyeceksiniz ki bu Oscar da nerden çıktı?
    Tamamen tesadüf, geçen sene Eminönü tarafında sabahın köründe açık malzemeci ararken bulduğum Oscar Balıkçılıktan aldığım ve bana kendi üretimleri olduğunu söyledikleri bir misinadır. Ben adamın dediklerine pek inanmayıp günü kurtarsın diye aldım, ama ne böyle sağlam, ne de böyle zorlamayla bile deforme olmayan bir misina görmedim. Üzerinde 10,900 çeker yazıyor, yaklaşık düğümlü vaziyette 6600 gr şoka dayanıklı, şöyle örnek vereyim bir defasında misinayı midyenin içinden geçirdim, misinanın yarısı sıyrıldı ama dipten de midyeyi söküp aldım. Çekip baktığımda misinanın resmen ortadan ikiye yarıldığını ama kopmadığını hayretle gördüm. O günden sonra yolum oraya düşmedi ama ilk fırsatta tekrar satın alacağım çünkü kullana kullana misinayı bitirdim. O akşam kösteklerde o misina olsaydı o eşkinanın kafası kopardı yine köstek kopmazdı. Trilene i ilk kullanışım, esnek bir misina ama köstek için çok zayıf olduğu kanaatindeyim. Anca ispari oltasına köstek olur o misinadan.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.