Günaydın arkadaşlar. Bu gün yine bir zargana avıyla karşınızdayız. gelelim avın hikayesine. dün akşam bu sabah balığa gitmemeye ve saat 7:30 kadar uyumaya karar verdim. kararımın üzerinden 15 dk. geçmeden Namık abinin telefonu ve bir miktar canlı yemin hazır olduğu ve onların sabah zarganaya dönüştürmek gerektiğini söylüyordu. (cümle tam olarak şöyle: elimde bir miktar çeyrek var külçeye dönüştürelim) tabi bu ara şifreli iletişim şart malum . Sabah m_master şinasi abiyi ve babamıda alarak avlağa gittim. vardığımda Namık abi ve Fedai (başka bir balıkçı arkadaşım orda hazırdı). ve günün süprizi canlı yemler artık canlı değildi . derhal yakınlaradaki bir yem bölgesinden bir miktar yem yakalayarak ava devam ettik. ancak dalgaların durumu bu günün ideal av günü olmadığını gösteriyordu. İdeal gün olmasada böyle bir org da balık tutmamak olamazdı ve bizde aşağıdakileri tuttuk . Av saati ve güneşin doğuşu Şinasi abi ve o gitmeden önce tutulan iki balık Namık abi ve zarganaları (diğerlerinide o tuttu ama bukadarını kaldırabildi ) Ben ve yakaladığımız zarganalar (boylar 84-65 cm arası)
Ozan tebrikler, her zamanki gibi güzel bir zargana avı olmuş. Bunları kısmetse ileriki trofe avlarınızda kullanacaksınız sanırım. Yanılıyormuyum ?
bu kadar çok zargana yenirmi yaa her gün hergün komşulara ve site ahalisine yazık bu arada şinaside zarganacı oldu desenize
serdar bunları yiyecek kuzu buralarda yok. geçen gün balığı çekerken canavarın biris yanına geldi baktı baktı e gitti . bu boylarından kuzu tırsıyor. daha ufakalrını yem yapacağız onuda tutarız lazım olduğunda
abi ben gece karanlıkta yaya gezerken şöförler görmüyor (malum renk faktörü) o bakımdan çok zargana yiyip bir yıl boyunca fosforundan faydalanıyorum
Zargana bırakmadınız denizde yahu Bu arada yarın sabah konyaaltını sahilini tarayıp sizi bulcam, öle tek başına götürmek ayıp değil mi
ozan abi tebrikler yine güzel bir av yapmışsınız yanlız senden bir istegim olacak abi kısmet olursa 28 hazıranda sıde deyım takım ve yem hakkında bana bilgi verirsen çok sevinirim şimididem teşekkür ederim
ava değil ama rapora biraz ara vermek lazım sanırım. neyse haziran raporunu ay sonunda toplu yazarım artık böyle hergün baydı milleti. zargana team yeraltına çekiliyor
yaladerma mutlaka gelecektir ondean sonrada kıyıya 200 m. de kuzu hemde büyükbaları hepsi baston taşıyo yanında bide balonun pişirilmesi konusunu araştırıyorum
ant maşallah zarganalarda pek güzel konyaaltından manzarada harika dün akşamda biz iskeledeydik turnaya çalıştık biraz yemli attık nasibimiz yokmuş olmadı boş boş geri döndük