herkese merhaba, boğazlarda durumlar vahim yaklaşık 2 aydır oltalara elimi sürmüyordum. başka uğraşlar edinmiştim. son 3-4 gündür havalar çok güzel, baharın getirmiş olduğu enerjik günler raflarımın tozunu attırdı diyebiliriz. hedef balık kalkandı ve hiç tecrübem yoktu, forumdan araştırdığım bilgilere göre 3 lü çaparimi yaptım. mera yı sectim. eksiklerimi giderdim. gece 3 gibi doğru şile akçakese köyü sahiline, avdan bahsedecek olursak, sıfır balık, sıfır vuruş, elde var güzel ve keyifli bir sohbet. bu deneme girişimi sayesinde, kalkan balığı avlayabilmek için muhtemel çapari ve suni yemi öğrenmiş oldum, güzel ve bakir bir plaj öğrenmiş oldum. meradan kısaca bahsedecek olursak, çok derin olduğunu düşünmüyorum 50/60 metre attığımı varsayarsak maksimum derinlik 2 metre civarındadır diye düşünüyorum çünkü kurşun 3-5 saniye içerisinde oturuyordu. 5 oltamız vardı. yaklaşık 15 atış yaptık hiçbirindede takılmadı. dalga da yoktu ve 100 gram kurşun dahi yeterli oldu. cahit abimle güzel bir gün geçirdik. işte fotograflar tarih : 6 nisan 2012 saat : 04,30 - 07,30 hedef balık : kalkan yem : istavrit, fleto ve dolma takım : 3 lü çapari (edit : dip takımı) kurşun : 100-130
Kısmet işi bu, umarım birdahakine güzel bir Kalkan denk gelir..yılmak yok tam mevsimi şimdiden rastgele...
Geçen sene bizde gitmiştik ama bizdede sonuç yoktu, dokunmadı bile. Ama sohbet muhabbet güzel oluyor açıkçası. Ama açıkçası eskiyide aramıyor değilim. Paylaşım için teşekkürler.
Allah nasip ederse ve üşenmez isem bu pazar günü bende Kumbaba da dere ağzının önlerinde deneyeceğim.
Kalkan için mera, yem, takım, mevsim, saat her şey uygun. Maalesef bu değerli balığın da denizlerimizde artık eskisi kadar bol bulunmadığını kabul etmek zorundayız. Kilosu yüksek fiyatlara rahatlıkla alıcı bulabilen bu balık da aşırı avlanmadan nasibini fazlasıyla alan bir tür. Karadeniz'de giderek artan kirliliğin, sahillerden kum çekme terörünün dolaylı etkileri de cabası. Böyle olunca kalkan avına gidenler de sadece temiz deniz havası alarak dönmek zorunda kalıyorlar
Balik olmasa da acik havada guzel bir gun gecirmek, hele ki Istanbul'un kalabaliginda yasayanlar icin azimsanacak birsey degildir herhalde. Yalniz kalkan hedeflerken capari kullanmanizi anlayamadim. Yani yemli dip oltasi degil de bildigimiz tuylu capari mi? Yoksa kalkan avinda kullanilan farkli bir tur capari mi?
teşekkür ederim. ufakta olsa tutmak istiyordum. hiç vuruş alamadım, rica ederim. kalkanın zor yakalandığını biliyorum ama balık durumunu bilmiyordum. belkide bu heves böylece büyüyüp gidecek. emin bey, rastgelsin inşallah. raporunuzu bekliyoruz. ben ilk denemimi yaptım. iyi kötü bazışeyleri tecrübe etmeye çalışıyorum. inşallah birdahaki sefere, aynen öyle oldu, temiz havayı aldık iyi kötü biraz spor yaptık geldik. mera, yem ve takımın ideal olduğunu forumdan okumuştum. saat olarak ise uygun zamanda gitmemiz tesadüf olmuş. ben akşam suyu daha verimli diye biliyordum. zaruri olarak o saatte gittik. belki sabah suyundada av veriri düşüncesiyle imkanları birleştirdik. ibrahim abi sanırım yanlış telefuz ettim. çaparideki kastım 3 iğneli dip takımı,
kabakoz sahilini tercih etseydiniz keşke, sizdende rapor alırdık. şu ana kadar aldığım duyumlar beni oraya yönlendirdi. kısmetse haftaya c.tesi ordayım