7 Ekim 20 cm altı balık avım. Çok yakaladım, çoook!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Yalnız benim avım denizde gerçekleşmedi. Karada avlandım, amatör balıkçılar arasında.

Ha, yakaladığım bu balıkları salmaya da hiç niyetim yok!!!

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Boops salpa mı bunlar ??? :) yani B..lu sarpa derler ya.. :))

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    :D

Abi, bugüne kadar çok karşılaştığım halde ilk defa tuttum. Eh, tecrübe konuşunca ne olduklarını öğrendim sayende. ;)

4. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    bi arkadaşın dediğibi çok acemi var gerçketen sitede :))

5. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Sizin yaptığınız icraatları görüyoruz. Siz devam edin. En azından bizim bozulabilecek bir psikolojimiz var. İnsan olduğumuzu hatırlatıyor arada bozularak.

6. udas

udas utku

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000FB
    En İyi Avı:
    pisi 40cm minekop 45cm
    Bu site; amatör balıkçıların, amatör şekilde, eminim hiçbir şekilde kar amacı gütmeden balık tutma keyfini yaşayıp, yaşadıklarını ve tecrübelerini diğer tecrübesiz kişilerle paylaştıkları bir sitedir. Lütfen başka türlü amaçlar için yorumlar yapılmasın (ve yanlış anlaşılmadan, yapmak isteyen varsada ltf hayvanları koruma derneklerine filan üye olup orada yapsınlar) ki insanların stres atabilecekleri bir çeşit olan balık kültürü ve eğlencesine saygı duyulsun. tşkler.
    sevgi ve saygılar,

7. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Başka ne denilebilirki :clap2:

8. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:

Yani diyorsunuz ki, insanlar stres atabilecekleri balık kültürü ve eğlencesini uygularken, yasaları hiçe sayabilir, denizlerimizin kuruyor olmasını önemsemeyebilirler, saygı göstermek lazım.

Doğru mu anlamışım?

9. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eminim sadece siz düşünüyorsunuz denizlerimizi.....
    İyiki varsınız :)

10. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    :) Boş ver Kerem abi, anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler güzel av olmuş.

Son günlerde ben de bu balıklardan yakalıyorum. Gönderilen av raporlarında 20 cm'in altında olduğu tahmin edilen lüfer balıkları var. Hiç kimse masal anlatmasın, o balıkları yakalayan adamlar acemi değildir. 3 numara iğne yerine 1 numara, yaprak yem yerine şakşak yem kullanırlarsa küçük balıkların gelmesi büyük oranda engellenmiş olur. Gelenleri de bir zahmet geri atabilirsiniz.

Yok illa ben yakalayacağım benim tuttuğum 3 tane çinekopla balık bitmez diyorsanız, bari resimleri raporları buraya yollamayın. Doğrudur kıyı balıkçısının yakaladığı balık devede kulak bile sayılmaz ama yarın Gırgırcı alır o resimleri mahkemeye delil diye sunar. "Millet keyfi için tutuyor, biz ekmek paramız için tutamıyoruz" der ve haklı çıkar. O kadar kavgası verildi bu işin, daha da verilecek, o yüzden herkes uyanık olmalı. Site yönetimi de başka balıklarda olduğu gibi, limit altı lüfer balıklarının yayınlandığı raporları siteden kaldırmalıdır.

12. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A

Hayvan hakkını korumak ya da balık limitine uymayanı protesto etmek için dernek üyesi olunacak diye bir düşünce doğru değil.. Site amatör balıkçılık sitesidir, sonuçta burda makina ya da kamış bile tavsiye ederken hiçbirimizin profosyonel satıcı olması beklenmiyor..

Kaldı ki bu işi amatör olarak yapıp, gerçekten iyi niyetle avlanan fakat sırf bilgisi olmadığı için limit altı balık tutan ya da tuttuğu balığın çok daha büyüyebilen bir tür olduğundan habersiz arkadaşlar da mevcut.. Bu tip yazılar hiç olmazsa onları bilinçlendirir diye düşünüyorum..

13. balikoltasi

balikoltasi Birol

+ çinekop, eşkina gibi yemi yutan bir balıkta değil. Yani istedikten sonra çok rahat salıverilebilir 1 karış boyun altında olanlar ( yaklaşık 20-21 cm).
    Zaten 20 cm altı balığın eti ne budu ne.

14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    kardeş inanki bu ifadeni ben anlamadım.. düşündümde balık avı ile ne ilgisi var..hani burda konuşulan sokak kedileri felan olsa tamamda..

velevki birisine karşı bir mesajdır bu ..eh adam dogru der. acımak lazım yavrusuna balıgın.

15. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bu nedir ya! ben bir amatör balıkçıyım ve avıma saygı duyuyorum. yavru balıkların insanların kendi egoları için kovalara atılmasına da son derece karşıyım! 10 yıl önce küçükyalı sahilinden istavrit çaparisinde bile sarıkanat görürken şimdi boğazda bile çok ama çok az vuruyo bu balık oltaya. nedeni akıllanmış olması artık oltaya gelmiyo olması değil. bilinçsiz avlanması! kusura bakmayın ama büyük iğne büyük yem büyük balık diyip duruyosunuz lüfere gelincemi olmuyo. ben bi amatör balıkçıyım ve bu uğraşı sadece kendi zevkim için yapmıyorum. balık tutmaktan zevk alıyorum çünkü denizi doğayı seviyorum doğaya saygı duyuyorum. yasal bile olsa çinekop avlamak o devletin acizliğidir. amatör balıkçının savunması "gırgırlar tonlarca tutup katliam yapıyo biz 3 5 tane tutsak ne olur" olmamalı! bi çinekop aslında yetmiş bin civarı lüfer yumurtası demek! balık avlamanın spor olduğunu sportmenliğin ne olduğunu bilmeyen insanlar varsa aramızda onlar gitsin derneklere!

16. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Kerem bey,sizin rapor burada durdukça daha çok avlarsınız bu balıklardan:). Avlağımdan yavru mırmır çıkıyor diye,bir aydır balık avlamaya gidemiyorum ben.Balık bizimde sevdamız.Biz bu mücadeleyi verirken,başkaları santim santim bitirsinler lüferleri.Amatör balıkçıda sahip çıkmazsa,zaten kalanını koyverin gitsin.

17. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    İçimde böyle durduramadığım böyle hırpani bir isteğim var benim, aga bana da çiziver bi zahmet böyle ne bileyim şimdi ne zamanı mesela palamut olur, yaprak olur, küçük olsun ama çok küçük sonra fotokopiyle çoğaltırım ben bir kova yaparım onları. Suda kandırmaya çalıştığım hayvan kadar aklım yok benim...! Özelden yolla bekliyorum... Rastgele

18. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tebrik ederim. Aynen katiliyorum.

19. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Burası katliamcıların yeri değil.. Hayvan hakları derneğine gitmesi gerekenler biz değil sizlersiniz, hiç değilse biraz hayvan sevgisini öğrenirsiniz.

Bu katliamı Somali'de görsem yadırgamam, aslında ülkemizde de yadırgamamam gerekiyor; orada ne kadar aç insan varsa ülkemizde de bir o kadar aç gözlü insan var!!

20. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Aramızda ne kokoşlar varmış da haberimiz yokmuş. İşin ucu bize dokunmaya görsün, nasıl da güzel çark ederiz. Üç kuruşluk keyifçiler mi dersiniz, benim tutmamla ne olacakmışçılar mı? Onca emek harcandı bu kampanyaya. İlk kez bir balık türü bu ülkede bu kadar ses getirmişken, arkasında ilk durması gereken bizlerden ihanet görüyor kampanya. Bir çinekopla bir şey olmaz diyenler : Olacağı belli, Kokoş denilen adam televizyonlara çıktığında konuşma hakkı verirsiniz. Çinekop tutmazsanız, aç mı kalacaksınız? 20 cm altı, mümkünse 25 cm altı balık tutmamak bu kadar mı zor? Ha zaten ben tutmuyorum diyorsanız zaten bu başlığı üzerinize alınmamanız lazım hiç.