7 Ekim 2012 Pazar. Hedef balığım kepçede.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    7 Ekim 2012 Hedef balığım kepçede. Sivrice.

Her sabah olduğu gibi bu sabahta uyanır uyanmaz hemen denize baktım, hava gayet güzel kıyılar biraz sakin açıklarda az da olsa biraz dalgalar olduğunu görüyorum. Bugün kararımı şimdiden veriyorum ve sadece sırtı çekeceğim, aklımda her zaman olduğu gibi Torik var.

Dün de balığa çıktım biraz hannos ve bir güzel mercan aldım akşam yemeğinde hanımla beraber paylaştık ama ben daha çok hannosları beğendim, gerçekten bizim buranın hannosları çok lezzetli bizlerde bu temiz dip balığana çok alıştık.

Kahvemi içtim kahvaltımı da az bir şey yaptım kapıdan çıkarken hanım soruyor
    - Orhan, gözlüğünü yanına aldınmı............aldım diyorum.
    - Orhan, Telefonunu yanına aldınmı...........aldım diyorum.
    - Orhan , yanına balık yemlerini aldınmı.....almadım bugün sadece Toriğe bakacağım....diyorum.

Teknemdeyim biraz temizlik yaptım, surtı takımlarımı ve sahtelerimi motor kapağını üzerine koydum, kepçemi ve balık pensesini, hemen elimin altında olacak bir şekilde meydana çıkarttım, limandan diğer balıkçı kardeşlerimize rastgele sesleriyle limandan yani barınağımızdan dikkat ederek çıkıyorum.

Hava gayet açık ve çok güneşli biraz da sıcak, ilk olarak sahte balığım için takımın üzerinde olan Yozuri Tobimaru- 10.5 cm mavi zavallı ve yorgun sahte balığımı elime aldım ve çok yıprandığını görüyorum, genelde kullandığım sahte balık takımlarım Yozuri, Rapala, Prencses dünyanın sayılı kaliteli markalarından, bunları sırtı çekerken en dikkat ettiğin nokta hızlı bile çeksem gam yapmamalılarıdır, bir de sırtı avlarında çok önemli bir noktada sahteyi bağladığımız ön misina yani beden ben bu avımda 10 metre o35 asso misina ve bir çok kaliteli küçük bir fırdöndü ile 10 metre daha gene asso 040 misina daha ekliyorum sonra da 090 ana misina , her beş metre ye bir kurşun ekliyorum bu ana misinanın uzunluğu 500 metre civarında misina gene asso çile misina kullanıyorum, aynı zamanda yurt dışında getirilen bir suni mantara sarıyorum.
    Bu suni mantarın çok önemli bir özelliği var eğer çok büyük balık gelse bile hiç sorun olmuyor ve denize attığınızda tekrar denizden alıp takılan balığı çekerek alabiliyorsunuz yani takımın kopması veya misinanın bitmesi gibi bir sorun yok.

((((( bu arada şunu da belirtmek istiyorum ben olta balıkçılığını tekneden el ile çekerek yapıyorum, kamış ve makina kullanamıyorum zira bileğimden rahatsızım bununlar beraber kamış ile balık avlayan herkese saygım sonsuz.))))))

Sahte balığımı denize birakıyorum ve arkasında baktığımda gayet güzel yüzdüğünü gördükten sonra avımız başlıyor, Torik avlarını yapa yapa artık törik avında gerçekten belirli bir yere geldiğime ben de inanıyorum, genelde toriklerin olabileceği yerlerde dolaşmaya başladım, sizlere torik avının bütün inceliklerini yazmak ve sizlerle paylaşmak istiyorum ama her şeyi anlatmanın benim için çok zor alacağı düşüncesindeyim ama kısada olsa bu günkü avımdan bazı aksiyonları ve balığı avlamadaki önemli unsurları sizlere anlatmaya çalışacağım.

Torik balığın merada olduğunu nerelerden anlarız, tekne ile merada dolaşırken martıların suya yakın olarak kanatlarını titreterek uçtuğunu görürseniz orada suyun üzerinde yem var demektir, neden suyun üzerine çıkar balıklar..işte aşağıda da onları kovalayan ve suyun üzerine sıçramalarına neden olan torkler olabilir, bir de önümde balık bulucumdanda denizde bolca balık sürüleri görüyorum hatta bazı sürüler düşmanları tarafından sıkıştırılmış sürünün ortası kırmızılaşmış durumda görülüyor, bir emare de suyun yüzünde yüzerek arada sırada sırtları gözüken ve toriklerin hayır demediği sardalya ve tirsiler arada sırada da kolyoz ları da görebiliriz, işte aradığımız ortam şimdi yapacağımız iş balık sürülerini dağıtmadan ve üzerinden asla geçmeden sahtelerimizi sürünün kenarında geçirme ve o sırada büyük bir toriğin sahtemizi kapması.

Epeyden beri sırtı çekmeye devam ediyorum, bugün sırtı avımda kullanacağım dört adet sahteden ikincisi olan çok güneşli havalarda beyaz ve parlak rengi ile toriklerin dikkatini çekecek ve balığın ağzında olana Yozuri 13 cm sahteyi takıyorum, sahtenin halkasına bir de çok kuvvetli bir küçük fırdöndü takıyorum, halkaların misinayı kesme tehlikesini de göz önünde bulundurarak, yeni sahtemi gene biraz yüzmesini kontrol ederek suya bıraktım gerçekten çok güzel bir yüzüşü var ve avıma devam ediyorum, bu sene bir kaç sefer oltama Torik geldiyse de Sivrice'de olduğum senelerin en kötü senesi bu sene diyebilirim.

Devamlı yemlerin yani küçük balıkların yanlarından kuşların bulundukları yerlerden geçerek torik avıma devam ediyorum,
    dolaştığım derinlikler 24 metreler alt tarafında gene yemler var biraz sağ taraftan geçerken inanılmaz bir vuruş alıyorum...Allahım nedir bu böyle diyorum balık çok çekiyor ben de mantardan veriyorum misinayı arada sırada da tam ağzına oturduğunu da dizginliyerek garantiliyorum, balığın ağzına tam olarak sahtenin oturduğu belli hemen çekmeye gerek yok zira ön misinamın 035 olduğunu gayet iyi biliyorum, 200 metreye kadar saldım belık benimle beraber geliyor artık heyecan biti sira balığı tesirsiz hale getirip tekneya almaya kaldı , misinamı yavaş yavaş topluyorum arada sıarada biraz çekse de geliyor kurşunları tekneye aldım ince misinaya geldi, balığı teknemin yan tarafından gelmesi için uğraşıyorum ve balığı grdüm sahaser birTorik hem de kocaman bir şey, dikkatlice çekiyorum kafasını sudan çıkarıyorum ve yanımdaki kepçem ile ( Allah Tarık Ersal kardeşimden razı olsun, kepçe için buradan çok teşekkürler.) diyorum ve Torik teknede (bu da benim 200. gölüm. Alex...)

Sevgili Balıkçı kardeşlerim her zaman olduğu gibi gene tekrarlamak istiyorum, ben de sizler gibi bir amatör balıkçıyım, denizi çok seviyorum, balık tutmasını çok seviyorum, balık yemesini çok seviyorum ve de Balıkçı dostlarımı sizleri çok seviyorum.:) :) :)

Sivrice'm den selamlar, sevgiler, saygılar hoşça kalın. :) :) :)

6 Ekim 2012 Sivrice de Mercan avı.
    Mercanla görünmeye başladı dün de yemli avımda işte bu kırmızılı güzeli avladım küçükleri her zaman olduğu gibi salıyoruz.:) :) :)
    Birazda hannos aldık ve akşam yemeği güzel oldu.:) :) :)

Not : Sevgili Misafir balıkçı kardeşlerimiz bizleri izlediğiniz balıkçı sitelerine üye olun, ben de sizlerden küçük te olsa bir selam bekliyorum ve sizlerle tanışmak istiyorum, amatör balıkçılığı daha kuvvetli bir sivil toplum örgütü haline getirelim denizlerimizi ve balıklarımızı korumak ve kollamak için hep beraber mücadele edelim derim.......

2. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca, Ben bu Toriği tanıyorum benim kaçırdığım Torik bu gözünden tanıdım :) (nerden gördüysem gözünü) Orhan Amcacım herşey gönlünce olsun bu seneyi kısır geçirdin denemez önümüz kış sen daha ne balıklar tutarsın Avların Daim Ve Bereketli Olsun Rastgelsin

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mert kardeşim sen buradayken neden bunlar gelmedi, ama bundan sonra olacağa benziyor, dediğin de inşallah haklı çıkarsın.:) :) :)

4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Orhan abi tebikler. Her geçen gün sizlerden yeni birşeyler öğreniyoruz. Balıkçılık ta bir yana birgün sizinle tanışmak çayınızı içip sohbet etmek inşallah nasip olur. Sağlık ve sıhatle kalın.

5. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca, Ben kısmete inanırım kısmetimiz değilmiş seninle geçirdiğim o kısa süre bile yetti bana çok şey kattı
    Ben onların kardeşlerini tutmaya başladım bursada :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mert neler tuttun anlat bize sen de rapor yaz , levrek varmı.....

7. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Rapor açtım biz çapari yaptık 37 adet palamut aldık 2 tanesi çingene diğerleri 800 gram ve üstü levrek yok diyebilirim Orhan Amca, 2 sağma av ortağım yaptı 2 sağmada ben yine acemi şansından olacakki :) benim sağmalarım 14 ve 16 adet olarak geldi :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Hocam Selçuk kardeşim, ben de elimden geldiği kadar etrafıma biraz olsun faydalı olmaya çalışıyorum, seni her zaman beklerim.
    Bu sabah ki lüferler çok güzeldi devamı gelir, bugün bir şeyler varmıydı.:) :) :)

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    İş dolayısıyla her zaman çıkamıyorum ama Koray müsait. Bizlerde vakit buldukça işte. Bu akşam maçtan sonra belki bir kaçamak yapabiliriz. :) Biz gidemesekte Koray bakıcaktır denizin durumuna. Misal dün Çağrı uyumadanişe gitti o yüzden sıklıkla çıkamıyoruz.

10. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

orhan abi bizde seni seviyoruz abi:) tebrikler döktürmüşsün yine torik iyi gelmiş sana anlaşılan...

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mert kardeşim valla ben o raporu kaçırmışım hemen bakacağım, sen o çaparileri al buraya gel.:) :) :) 14, 16 valla ben bu balıkları senelerden beri yakalayamadım.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sizlerden kofanaları bekliyoruz, sevgiler bol şanslar.:) :) :)

13. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Ben gelemesem bile sen iste çapariler oraya gelir Orhan Amca :)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Talip kardeşim balığa çıkamamamız içimde bir uhte oldu gelde bunu halledelim, sizin oralarda balık durumları nasıl bir şeyler çıkıyormu.:) :) :)

15. talip yeşiltepe

evet abi haftada 2 defa gece boğazda lüfere cıkıyorum bayağı iyi lüfer sarıkanat alıyorum.bu aralar iyiyim.lüfer sayesınde ben rapor yazamıyorum alışmamışım .face den yayınlarım fotoları grsrz abicim kendine iyi bak o konuyu da kafana takma ben senle tanıştığım için mutlu oldum o bana yetti.

16. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Orhan Ağabey, benim oltanın yanından geçmişti o Torik. :D

Şaka bir yana, ellerine sağlık, tebrik ederim. Afiyetler olsun.

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Talip kardeşim insanın sizler gibi kardeşlerinin olması çok büyük bir zenginlik, inşallah tekrar buraya gelirsen çok güzel günler geçireceğiz, bu arada boğazda lüferleri aldığınıza çok sevindim, daha bereketli avlar dilerim, selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)
    Bu arada küçük yavrunu gözlerinden öperim.:) :) :)

18. talip yeşiltepe

çok çok teşekkurler abicim sağolasın.

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Kerem kardeşim ben normal bir balıkçı olduğum için oltama ne gelirse onu tutarım ve çok mutlu olurum, bu sefer daha evvel de senelerce gelen toriklerden bir tane daha yakaladım,:) çok heyecanlandım ben balık tutmasını çok seviyorum bu toriğin vurduğu an sanki ilk vuran torikmiş gibi sevindim dünyalar benim oldu, balık avlarımda her geçen daha çok zevk almaya başladım ve bu sevdanın sizler sevgili dostlarım ve kardeşlerimle beraber hiç bitmemesini istiyorum.:) :) :)
    Boğazda sana da bol lüferler ve palamutlar avlamanı dilerim.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

20. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Üstadım,her daim oltan bu güzelliklerle dolu olsun.Rastgele.