Herkese merhaba, Geçtiğimiz haftasonu bahtsiz geçen Poyrazköy macerası ve hemen ardından babamdan gelen Levrek haberinden sonra, işlerimi ayarlayip Çarşamba akşamı 01:15'te Saros'a doğru yola çıktım. Yol tahmin ettiğimden biraz uzun sürdü ama yine de sabah 07:30 gibi oltalarımızı atabildik. Güneşli bir hava, hafif poyraz, yeni bağlanmış takımlar, heyecanlı ben, az da olsa hareketli bir deniz; anlayacağınız tüm koşulların avlanmak için oldukça elverişli olduğu bir durumda ava başladık. Daha avın başlarından babam oltasını toplarken, kıyıya çok yakın bir yerde garip bir zargana sırtından yakalanmış oltaya. Babam başladı tabi sırtından da olsa aldık balığı demeye. Öğle saatlerine kadar Erikli sahilinde, çeşitli takımlarla, farklı mesafelerde çalıştırdığımız dip takımlarının yanı sıra bir sağdan bir soldan at-çek denemelerimizin hiçbiri sonuç vermemiş, yavaş yavaş canımız sıkılmaya başlamıştı ki başka bir mera deneme fikri heyecanımızı yerine getirdi. Hemen oltalarımız toplayıp evde kısa bir yoğurtlu makarna ziyafetinden sonra buralarda pek oltacının rağbet etmediği yeni meraya doğru yola çıktık. Olur mu olmaz mı derken yine dip takımlarımızı atmaya karar verdik. Güneşin daha sert geldiği bu öğlen saatlerini dip oltaları ile geçirip akşamüzeri biraz at-çek yaparak eve döneriz hesapları içinde oltalarımızı suya indirdik. Daha kamışları kazıklara takıyorduk ki Erikli daha verimli oluyor, buralara balık gelmiyor falan diyerek söylenmeye başladı bile babam. Eee tabi orada düzenini kurmuş, tek bacağı kırık bir sandalye bulmuş kayalara yaslamış, keyfi yerinde. Burada ayakta kaldı, sıkıntısı o biliyorum ama geldik bu kadar biraz uğraşalım istiyorum. Biz böyle konuşup kumun üzerine serilmeye çalışırken oltalarımızdan birinin ucu iki kez yattı. Ama öyle sert sert, inatçı inatçı. Babam bu levrek dedi, geldiği zaman ben efeyim diyor, öyle mırmır gibi ucundan tırtıklamıyor, alıp gidiyor diye devam etti ben balığı çekerken. Bende tartıyorum bu arada, Levrek için biraz çabuk teslim etti diyorum kendimi, herhalde küçük bir ispendek. Neyse biz böyle tartışırken aşağıdaki delikanlı gösterdi kendini. Uploaded with ImageShack.us Tabi bu yakışıklının heyacanıyla at-çek planını biraz erteleyip dip takımlarına yüklenmeye başladık. Öyle uğraşırken bir iki saat geçirmişiz. Baktı ki birşey yok babam başladı; körfezin bir balığı varmış onu da aldın yazıktır diye takılmaya. Bir cevap vermek gerekti hızlı tarafından, bende at-çek takımımı hazırlayıp gidiyorum dedim. Bir bakalım gerçekten sadece bu arkadaş mı varmış körfezde diyerek başladım yürümeye. Kıyıdan yürüyor bir taraftan da sahtemi suya alıştırıyordum. Böyle yürüyerek koyun sonuna doğru kayalık bir yere ulaştım ve burada biraz denemeli diye içmiden geçirdim ama dalga buraya vuruyor ve su üstü sahtem uçuşuyordu. Hemen batan bir model ile değiştirdim ve daha 10 atış yapamadan kalamanın sesiyle kendime geldim. Kısa hareketlerle iki üç kez ve ardından uzun bir hareketle sağıyordu ipimi. Biraz sıkılaştırdım kalamayı, arkadaş kayalara doğru atıyor kendini, işin ucunda balığı kaçırmak var, işin ucunda ilk günden favori sahteyi kaybetmek var nasıl sıkılaştırmayayım. Kıs süre sonra, bu sefer bıyığı henüz terlemiş yakışıklı bir levrek. Fotoğrafını da yükleyecektim ancak bbamın telefonuya çekmiştik şimdi hatırladım. Atrık yarın bir şekilde ekleyeceğim. Bugün ne yaprın derseniz, onu da yarın akşam yazacapım. Herkese rastgelsin. Mert
Tebrik ederim Mert. Mirmir sualtinda izlemesi cok ilginc ve eglenceli, tabakta da bir o kadar lezzetli, harika bir balik. Sen de iri bir tane yakalamissin. Afiyet olsun.
Tebrikler emeğinizin karşılığını almışsınız en azından eliniz boş dönmemişsiniz Güzel bir anlatım güzel bir sunum olmuş paylaşım içinde teşekkürler
İbrahim bey merhaba, Gerçekten afiyet oldu Ben mırmırı mangalda pek sevmiyorum, bu kez fileto çıkarıp kızarttık ve afiyetle yedik. Tavsiye edebilirim.
Eser teşekkürler. Atilla Levrek gibi olmuyor ama bence de mırmır avcılığı zor ve zevkli bir balık. Mustafa bey teşekkürler. Deniz bey bende bekliyorum devamını, sabırsızlıkla ama iki gündür kötü geçiyor. Yarın son gün bakalım. Teşekkürler Görkem. Gökhan bey Levreğin resmini de bu gece ekleyeceğim. Ali bey resmi alta ekliyorum. Uploaded with ImageShack.us
balıklarda muhabbette çok güzel..daha bereketli avlar dilerim.bahsi geçen sahteninde bir resmini ekleyebilirseniz daha iyi olur..teşekkürler
Tebrik ederim Mert, harika bir av olmuş! Paylaşım için teşekkürler, ellerine sağlık! Avların daim olsun, rastgele!