1 hafta önce evin tadilat işleri için geldiğim Ayvalıkta nihayet çalışmalar bitti ve 8 Şubat'ta ısrarımla boyacı ustalarımla sabah suyuna nihayet denizdeyiz, Yanımızda yem olarak tuzlanmış tavuk göğsü ve sardalya var. Takımlar 4 lü mercan ve 2 li dip takımları Akıntıdan dolayı 200-300 gr kurşunlar Öğlen hava sıcaklığı 19 derece Deniz suyu sıcaklığı akıntıdan dolayı 16 derece gibi Rüzgar yok gibi deniz hafif çırpıntılı Ayın dönüm zamanı her taraf zifir karanlık, ağlara takılmayalım falan derken sığ bir kısımdan kurtulamayarak karaya oturuyoruz İbrahim ustanın ufak geri manevrasıyla kurtulup el yordamıyla yolumuza devam ediyoruz, tan ağarmaya başladığında oltalar suya giriyor pek bir şey yok gelen ufaklıklarda suya geri iade ve mecburen yer değiştiriyoruz. Derinlik 45-48 m hafif taşlık ve Ceyhun'dan ilk misafirler Kupa ve Hanos İbrahim ustamız İlk Trakonya'mız ve Sübye diyecektim kepçeyi sallayana kadar sübye asansörü terk etti İlk Mercanımız ve olmazsa olmaz Hanos İlk Sübyeyi ben aldım Trakonyanın üstüne abanmış yemeye çalışıyordu, sübye denizlerimizdeki en zehirli canlılarından biri olan trakonyayı canlı yemeye kaktığına göre ondan daha tehlikeli olmalı ve tekneye alır almaz ilk olarak İbrahim ustayı hedef alıp atışını 12 den yaptı gözler mort mecburen yere attık orada su ve mürekkep püskürtcem diye helak oldu ve İbrahim usta onu güzelcene yemlik yaptı Mercanlar devam ediyor Tekrar Mercan ve Trakonya İlk Ahtapot, İbrahim usta hemen kakıçı takıyor zor zapdediyoruz teknede her yere saldırıyor Bukalemun gibi her ortamın rengine uyuyor kerata Saat !5:00 gibi avı sonlandırıp dönüşe geçiyoruz. Kalamar’a, Ahtapot’a sırtı çeksekte sonuç yok. Trakonya’ların ve Hanos’ların tulum çıkartmasını yapıyoruz. o kadar hanosu soyduktan sonra artık tulum çıkartmakta uzman oldum denilebilinir. Nihayet Mutlu Son Ailece ilk defa Hanos yedik, lezzet olarak Mercandan daha iyiydi tadını bilmediğim için az yapmıştım mecburen ev halkına öncelik tanıyarak 3 tane yiyebildim ve aç kaldım. Sağlıcakla kalın lakin balıksız kalmayın.
Agabey tesekkurler. Cok samimi bir rapor daha.Gercekten guzel vakir gecirmissin arkadaslarinla beraber.Insallah en kotu gununuz boyle olsun Rastgele...
Güzel fotoğrafların süslediği paylaşımınız için teşekkürler. Avlarınız ve yaşamınız böyle güzelliklerle dolu olsun. Sevgilerimle.
Seyfi Abi, Tebrikler, güzel bir çeşitleme yapmışsınız. Ben olsam mercan hariç hiçbirine dokunamazdım herhalde. Trakonyalara çarpılmadan kazasız belasız dönmüşsünüz. Bunları nasıl güvenip de alıp yediniz şaşırdım. Gerçi etinin lezzetli olduğunu söylerler ama.
Fikret Ağabey, güzel dilekleriniz için teşekkürler. Sizlerede bol trofeli keyifli nice avlar dilerim.
Yekta'cığım merhaba, dediğin gibi bol çeşit oldu. Aslında baştan suya geri iade etmiş idik ama sonra baktık gerisi kesilmiyor alıkoymaya başladık. Biraz dikkat ile sorun olmuyor yeterki gerekli ekipmanlarla müdahele edilsin. Lezzet olarak harika diyebilirim. Bazen millet balık tutarken böyle Trakonya İskorpit vs geldiğinde denize geri salar ama çevrede onun tadını bilipte kollayan kişiler oluyor ve hemen gelip senden istiyor. Bende artık öyle olacam galiba. Selamlar.
Trakonyalar Saros'taki avımızda başımıza bela olmuştu. Hava dalgalıydı, bot sallanıyordu. Aksi gibi her atışta bolca trakonya çıkıyordu. Bu zehir yumağını iğneden çıkarmak ve suya iade etmek inanılmaz zordu. Neyse ki kazasız belasız bir yerimizi deldirmeden dönmüştük.
abicim tebrikler güzel bir rapor fotoğraflar da güzel. bende haftasonu yakaladığım istavritleri dün yedim yine canım çekti bak
Aykut hocam, resimler için sizden taktik aldım gayet iyi oldu, image shack vs ile uğraşmaktan çok iyi teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın sizede rastgelsin. Katkınızdan dolayı ben teşekkür ederim Seydihan. Rastgelsin. Bende artık kıyıdan suya girerken sörf ayakkabısı giyiyorum, bu tür canlılarda epeyi bir artış gözlüyorum dikkatli olmakta fayda var. O gün en ilgi çekici olan veya bana ilk defa rast geldiği için ilginç olan sübyenin trakonyayı canlı yemek istemesi, arkadaşın demesi sübyede kan olmadığı için zehir zarar vermiyor, ne kadar doğru bilemiyorum.
Doğan merhaba, açıkta olmamıza rağmen baştan beri 3-5 martı sürekli konuğumuz oldu ve nasiplerini aldılar sanırım onlar önceden hissettiler. Fakat arada attığımız tuzlu sardalyaları pek beğenmediler nazlı yediler. Önder selam. İstanbul soğuktu ama orası 19 dereceydi. Bu sabah gene burada kar soğuğu vardı orada yağmur yağmış. Havalar düzelsin de ekibi toplayıp görüşelim. Engin'cim afiyet olsun, boğazın istavritleri yenmezmi. Ege'nin istavritleri azman olmuş, sanki Lüfer gibi. Selamlar.