8 Aralık 2007 Antalya Konyaaltı Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tatlisoy tarafından paylaşıldı.

1. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Yer: Antalya Konyaaltı Yüzme Havuzu civarı
    Hava: Yağmurlu :(
    Ekip: Ben( Savaş ), Teoman, Bekir.
    Avlanma Şekli: Sırtı.
    Avın Hikayesi ve resimleri.
    Cuma akşamından hazırlıklar yapıldı. İnternetten nerdeyse her saat meteoroloji sitesinden hava takip edildi. Hatta sabah saat 05.00 sıralarında bile kalkıp bilgisayarı açtım ve Marina tahmin sistemini kontrol ettim. Meteoroloji güncellemiş diye de sevinerek havanın lehimize sonuçlanacağını düşündük. Çünkü tahminlere göre saat 06.00 dan 14.00 a kadar rüzgar 2 knot ile 4 knot arasında değişecekti. ve hava yağmulu değildi. Rüzgar tahmini tuttu ama hava tahmini malesef tutmadı. Gelelim ava. Sabah Bekir beni aldı. Sonra Teoman'ı aldık. Simit fırınından sıcacık simitlerimizi aldık ve heyecanla Teomanın Fiber teknesinin olduğu yere Konyaaltında Yüzme havuzu civarına gittik. Tekneyi Sahile taşıdık. Teknenin yanında yaptığım çayı sıcak simitlerle içtik te içimizi ısıttık. Neyse tekneyi denize sahilden çıkardık. ve rapalalarımızı denize saldık ve gezmeye başladık. Benim rapala orta suda gidiyordu. Teomanında orta sudan. Hava da bir hayli serin ve kapalıydı. Boğa çayı civarına gelince burada dikkatli olalım diyede kendimize telkinlerde bulunduk. Çünkü o civarda daha önce birhayli büyük bir Baraküda Almıştı Teoman. o civarda dolaşırken ilk vuruşu Teoman aldı. Bizde heyecanlandık. Bende dikkatimi toplamıştım ki birden süper bir ağırlık bindi acayip heyecanlandım Teomana Ben aldım diye bağırdım oda motoru boşa aldı ve ben heyecanla yavruyu çektim. Bu benim ilk baraküda avımdı ve çok zevk almıştım. Neşemiz artmış balığında yerini bulmuştuk. Neyse ben balığı aldım içeriye ve balığı çıkardım rapalayı tekrar saldım. Balığı bulduğumuz yerde bir tur daha atmıştıkki Allahhhhh ben birdaha bağırdımm. Aldım aldım diye. Neyse heyecanla 2. Baraküdayıda almıştım. Neşemiz iyice arttı. Ama bu arada havada bozdu yağmur çiselemeye başladı ve Bekir Hoca'da ne akla hizmetse bir şortla gelmişti :D Hoca üşümeye başladı gerçi bizede " yok bişey olmaz sadece ensem üşüdü" desede bacaklarındaki kıllar neredeyse gözümüze girecekti soğuktan. Biz bu arada daha önce belirlediğimiz Mercan yerine gitme kararı aldık ancak denemelerimiz ve yer değiştirmelerimiz sonucu bırakın balık tutmayı vuruş bile alamadık ve birde yağmur bastırdı. Hadi dönelim dedik. Çünkü hiçbir korumamız yoktu. Çok ıslanabilirdik. Dönme kararı aldık saat 9.00 olmuştu yani meteoroliji bizi şaşırtmıştı malesef.:( :mad: Tam kıyıya geldik kıyıda Bekir atlayıp ardında ben atlayıp tekneyi hemen kıyıya alacaktık ama plan biyerde tutmadı Bekir atlayında ayağı kaydı sahilde ve suya düştü:D Kafasına kadar ıslandı malesef. Neyse tekneyi aldık sahile ve hemen yola çıktık Bekir ılanmış yağmur bastırmıştı. Bu arada tekneyi karaya alır almaz denizde de Palamutlar bize nispet eder gibi kıyıya kadar gelmiş suyun yüzünde atlayıp bize selam veriyorlardı sanki.:D Ben Tuttuğum Baraküdaların keyfiyle eve gittim. Eşimle de Pazar günü afiyetle yedik. Eşim balık pek sevmez ama çok beğendi.:)
    Yanımızda fotoğraf makinası yoktu evde Web Kamera ile çektim. O nedenle resimler çok güzel olmayabilir.

2. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    Eyvahh Tarihi 2008 yazmışım hahaha Arkadaşlar ben yeniyılı erken getirdim herhalde.:D :D Şimdiden kimse uyarmadan düzelteyim dedim.

3. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    pek verimli bir av olmamış ama yinede tebrişkler bir dahakine artık

4. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Bu haftaki ilk ve tek rapordu sanırım şimdilik.Tebrik ederim,kiremitte fırında tereyağıyla çok lezzetli oluyor,eşinize bir de öyle servis yapın..Diğer avları garantiye almak adına:)

5. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Sevgili Savaş afiyet şeker olsun, sanırım teknedeki en şanslı balıkçı senmişsin :) Bu arada, madem şimdiden 2008'e giriş yaptın, yeni yılın kutlu olsun :) ( Tarih 2007 olarak düzeltilmiştir ;) )

6. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    tebrikler diyel,im ;)

7. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler. Hepimizin yeni yılı kutlu olsun.:D :D

8. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    Deneyeceğim ama bu baraküdalar midede birdaha ki sefer inşallah. Teşekkürler.

9. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    Vallahi sizden korkulur. Elde kamera dolaşıyorsunuz. Bi açığımız olsa yakalandık alimallah.:D

10. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    Ohhhhh rahatladım vallahi:D :D Ha bu arada Namık Bey Adım Sava$, $ava$ değil. :D :D :D

11. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    tebrikler devamını bekliyoruz...

12. specials

specials

Favori Kamış:
    Kamış, Misina, Olta, Yem ve BEN
    En İyi Avı:
    Kalkan 5,5 Kg
    güzel bir av oldu gerçekten ama meteoroloji bizi yanılttı :) ama en azında 3 hafta sonra denizde olmak yağmura rağmen güzeldi. sıcak çay ve sıcak simitte cabası tabi. afiyet olsun savaş kardeşim yemişsiniz yengeyle.:mad: zaten çıkarken söylüyordun siz hiç tutamadınız diye :) darısı bizim başımıza bende dün yazın tuttuğumuz palamutları yedim. derin dondururcuda hala duruyor 5-6 tane mercanlar ise kiloyla bakalım kışa yetişecekmi. ? bir dahaki sefer daha güzel av çıkacağı kanısındayım.

13. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    Evet bende öyle düşünüyorum. İnşallah havada güzel olur.:)

14. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    hikayesi de resimleride çok güzel tebrikler

15. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Güzel av olmuş, eline emeğine sağlık. Afiyet olsun...