Merhaba abilerim..Öncelikle herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım..Bu bayram yokmu,hele bi de deniz olmayan bir şehirde yaşıyorsanız tam bir işkence..Sıkıldım Ankara'da burdan av raporlarına bakıp bakıp hasret gideriyorum.Öyle olunca 6 saatlik bir yolculuk sonrası ben,teyzem ve annem otobüsle İstanbul'a gittik.Baltalimanı polis moral eğitim merkezinde kalacaktık..Saat 4:00 sularında Otobüsten indikten sonra taksiyle geldik polis moral eğitim merkezine.Yerleştik,uyuduk.Ben sabah olur olmaz yorgunluk dinlemeden balık tutmak istiyorum diye annemin yakasına yapıştım .Önce gezelim yarın tutarsın balığını dedi annem..Bari sen beni bırak ben tutayım siz gezin dediysemde yaramadı.Ertesi gün kaptım oltamı kaptım hamsi filetomu mantarlı çinekop takımıma takıp sallandırdım suya..Ne kadar beklediysem bir şey olmadı..Herkese sora sora çinekop alamayacağımı düşündüğüm çapariyi söyledi herkes.Orada uzun saçlı bir abi vardı ona bağlattım tüyolar verdi derken ufaktan kraçalar gelmeye başladı .Tesadüfte hiçbiri ağzına almamış çapariyi..Ya kuyruğunda yakalanıyo ya karnından .. Ağır yaralı olanları üzülerek kovaya alıyorum az hırpalananları çıkartıp geri salıyorum derken sağlam bir akıntıyla pislikler geldi denize..Devam ettim at çek yapmaya..Bir ağırlık ? poşettir poşet dedim çekmeye devam ettim.Ve zargana parladı abiler çek çek çekkk diye bağırıyolardı yandan bende kıs kıs gülüyodum içimden .O gün öyle bitti..Akşam yatarken o çinekopu yarın kesin tutucam kendimden eminim diyerek uyuduk..Sabah gene at çek yaparken takım koptu ??.Tekrar gidip yeni çapari alacaktımki bizim abi yok .Gezdim gezdim sonunda bir amca vardı o sağolsun bana yeşil bi çinekop çaparisi verdi.Onla at çek yaparken ilk çinekopumu çektim..O heyecanımı anlatamam..İlk çinekopum ama neden böyle heyecan yaptım bilemedim Kovama su dolduralım annnee çabuuuuk ! diye bağırıyodum .Doldurduk attım içine çinekopumu oh be dedim sonunda yakaladım.devam ettim at çeke..Gene arada gelen kraçaları salıyodum..Derken gene bi asılmayla ikinci çinekopumu çektim..O müthiş gün o heyecanla öyle bitti..Ertesi gün son günümüzdü..Son bi kere at çeke devam ettim çaparimle.Ve bir zargana daha aldım..Kovada su da yoktu doldurmakta istemedim son günüm balığa yazık olur akşam yiyemem..Güzel de bir balık ama gereksiz can alıkoyulmaz..Salıyorum suya..Akşam 7 de otobüsümüze biniyoruz ve Ankara'ya geliyoruz.O oltanın ucundaki titreşim bile bana yetiyor..Herkesin bayramını tekrardan kutluyorum..Daha iyileri sizlerin olsun abilerim .. Saygılarımla. Avlağımız Zargana Ve çinekopların ağzını incelerken parmağım dişlerin keskinliğiyle buluşuyor
Kardeşim Seni ilk önce kutluyorum. Açık konuşayım : Ama Lavoboda O kıraçaları görünce ilk önce içim kalktı. Benimde ilk Zarganam öyle kıvrıla kıvrıla gelmişti. Keyifli ve gurur vericidir. Henüz yaş genç. Umarım benim yaşıma geldiğinde hala kıraçalar olur... Selamlar & Saygılar...
Sayın abilerim .. Yazımdada yazdığım gibi kıraçaları fazla hırpalandığı için alıkoydum.Çapari bazı kıraçalara kuyruk bölgesinden hafifçe takılıyordu,onları salıyordum ve yaşıyordu.Ama bunlar gerçekten çok fazla darbe aldı.İkinci zarganamı çektiğim gün bi tane kıraça geldi gözünden yakalanmış..Geldiği anda öldü.Bu yakaladıklarımda öyle olduğu için salamadım..Yoksa zarganayı salıyorumda,küçücük kraçayı neden salmayım ? Saygılar
anıl kardeşim tebrikler.yazından çok iyi anlaşılıyor yaşadığın heyecan ve mutluluk..keşke sürekli orlarda yaşasan da bu zevki her daim tadabilsen saldığın kıraçalar ve o zargana için de ayrıca tebrikler.bu duyarlılığı senin yaşında görünce, insan umutlanıyor ileriye dair..
Sevgili Anıl seni güzel anlatımın ve duyarlılığın için kutluyorum. Daha bol ve büyük avların olur inşallah.
Tebrikler Anıl ileride büyük balıkçı olacağın kesin ayrıca küçük balık ve açgözlülük hakkında göstermiş olduğun duyarlılıktan dolayı tebrik ederim. Nice güzel avlara.