8 ekim cumartesi av raporum (istanbul)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında cheysi tarafından paylaşıldı.

1. cheysi

cheysi yavuz

Gündüz saat 3 gibi evden çıktım. Gürpınar sahilde önce limandan tekelerimi yakalayıp doğru mekanıma gittim. Önce mırmır ve ispari tutmak vardı kafamda. Ancak gelen mırmırlar hep limit altı geldi. Tutulan bütün mırmırlar suya iade edildi. Aşırı derece mırmır vardı ama hepsi yavruydu çevrede tutanlar neyazıkki suya iade etmiyordu.

Saat 5'e gelince gol makinası çaparilerimi çıkardım. surf kamışımla at çek'e başladım. ilk 30 dk boş geldi. Biraz daha zaman geçince istavrit başladı. Hava kararana kadar istavrit avına devam ettim.

Hava karardıkdan sonra saat 4 gibi yem amaçlı tuttuğum 2 adet zarganayı çıkardım ve lüfer takımını hazırladım suya yolladım. İki adet vuruş aldım, birincisinde ne yazıkki çekerken mantarın altından misina kopmuştu. İkinci vuruşta en alttaki resimde bulunan balık geldi. İlk geldiğinde ne olduguna bir anlam veremedim ama kırlangıça benzettim(ortalama 35cm boyunda). Nasıl pişirilir nasıl yenir hiçbirfikrimde yok :)

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Oooooooh! Güzel Kırlangıç.
    Çorbası müthiş olur. Tulum çıkarıp küp küp doğra ve kafasıyla birlikte haşla. Haşlandıktan sonra kafasını atarsın. Haşlarken istersen minik doğranmış patates, havuç da ilave edebilirsin. Haşlandıktan sonra yumurta sarısını limon suyu ile karıştırıp, kaynayan sudan azar azar ilave ederek karıştır. İlave ede ede bir tas kadar olunca da kaynayan çorbaya dök.

Al sana terbiyeli leziz Kırlangıç Çorbası. :)

Afiyet olsun.

3. cheysi

cheysi yavuz

Dediklerini aynen uygulayacağım. Bu akşam menümde kırlangıç çorbası var :)

4. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    :) Herkes yapmaz ama ben pişirirken ufak bir tavada rende soğanı biraz tereyağı ile kavurur ve terbiyesini verdikten sonra çorbaya katarım.

Ama dedim ya herkes yapmaz. Aklında bulunsun. ;)

5. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    avın için tebrikler yavuz çorba tarifide gelmiş afiyet olsun....

6. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Afiyet olsun,güzel menü:)

7. texaslı

texaslı emre bekler

Favori Kamış:
    Pelican Florence Kamış 100-250G Karbon Surf 420cm
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf Pro
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1600 gr
    tebrikler kırlangıçı begendim 35 cm olması çok iyi muazzam çorbası olur.daha buyukleri nasıp olması dileğiyle

8. criminal01

criminal01 fatih

mırmır için hangi yemi kullanıyorsun kardes bende istanbulda avlamak istiyorumda yardımcı olursan sevinirim

9. cheysi

cheysi yavuz

Teke kullanıyorum. Kafayı kopartıp kabuklarını soyuyorum. Daha cezbedici oluyor. Sonrada siyah sinek iğneme takıyorum.

olta takımımı sorucak olursan :

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    kerem bey kırlangıcın kafası atılırmı :) 1 öğün tek başına yenir kırlangıç kafası buğlama yapılınca :hungry: . ( buğlama = su 1 bütün limon 2ye bölünecek. 1 baş soğan yeterince maydanoz tuz ve az biraz karabiber)

tabrik ederim güzel bir av olmuş

11. cheysi

cheysi yavuz

Kırlangıç tarihe karıştı. O artık çorba olup midelere indi :) Hayatımda ilk kez balık çorbası içtim :D

12. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Nasıl, beğendin mi bari? :)

Buğulama başka, ama çorbada kafası sadece haşlanırken konur. Çorbanın içinde sadece lop et olması lazım. :)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    konusu değil ama kabataslak birşey diyeyim ilerde ayrıntılı tarif veririm. marsilyanın yöresel bir yemegi var buyabes diye okunuyor . terbiye yapılmamış çorbaya salca ve soğan ekleniyor az birşey. yanına da mantı veya iskender sosu gibi salça sosu yapılıyo ikisi bir arada yeniyor. orda da etler lop ve sadece sırt eti oluyor. uskumru barbunya kırlangıç parçaları bir arada kullanılıyor lezetli bir yemek. bir ara ayrıntılı şekilde vereceğim tarifini :)

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Balık kırlangıç değil, öksüz balığı. Çok yakın akrabadır, aralarındaki en önemli fark, kırlangıçın göğüs yüzgeci (kanat gibi açılan) mavimsi lacivert harelerle süslü olup, mor menekşe gibi desenlidir. Öksüzün göğüs yüzgeçleri ise resimdeki gibi kızılımsı gövde renginde, bazen de kahverengine çalan renktedir. Lezzet olarak da kırlangıç öksüze nazaran daha makbuldur...

Yapı olarak daha ufak boyda ve burnu öksüz ve kırlangıç kadar uzun olmayan, barbunya gibi dik inen burna sahip balık da mazak tır...

Hepsi de lezzet olarak dip balıkları arasında müstesna yere sahiptir... Güzel av yapmışsınız, kutlarım.

15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Kerem kardeşim Terbiyeli kırlangıç çorbası, sene 1965-1966 yılları Kumkapıda meşhur Kör Agop'un meyhanesi vardı bu çorbayı içmek için oraya giderdik, Kumkapıda ortada havuz var onun bir köşesindeydi, o zamanlar çok az balıkçı meyhanesi vardı, bana eskilere götürdün, sana Sivrice hakkında bir yazı gönderdim mercan raporu içersinde, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

16. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Yavuz kardeşim çıtırlarını ve kırlangıçını tebrik ederim bunlar ikili olarak yaşarlar ve tekneye alınca ağlarlar bir türlülerine onun için olsa gerek öksüz derlermiş, ellerine sağlık, hoşçakal.:) :) :)

17. unexpected

unexpected HAMZA

çok lezzetli bir balık kırlangıç, afiyet olsun.

18. hasan vural

hasan vural hasan vural

tebrikler avınız bereketli olsun

19. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:

Hemen bakıyorum Orhan Ağabeycim.

Bende Kumkapı'da büyüdüm sayılır. Bizim aile kökten lokantancı. Rahmetli babam, dedem yanlarından ayırmazlardı beni. Nereye gitseler yanlarında olurdum.

Çok iyi hatırlarım, her perşembe akşamı Kumkapı'da Kartallar Meyhanesine giderlerdi. Dedem koyu Beşiktaşlıydı. Onlar büyük devirirken, bana da paşa rakısı koyarlardı. Çay bardağı içinde su ve üstüne bir iki damla, rengi değişsin diye rakı damlatırlardı.

İşte orada içmiştim Kırlangıç çorbalarının en haslarınıi lakerdaların krallarını orada yemiştim.

Hatta genç arkadaşlar pek bilmez. Çiroz vardı, mevsimi geldiğinde çamaşır asar gibi dizerlerdi iplere Uskumruları, kışın da vazgeçilmez rakı mezelerinden olurdu.

Offfff offf!

20. harun61

harun61 harun

Tebrikler Yavuz Kardeş, güzel av yapmışsın.
    Kaan arkadaşımızın söylediği gibi, bu balık kırlangıç değil sanırım. ama amcaoğludur ; ) Kırlangıç da öksüz de tutmuşluğum var Selimpaşa- Celaliye civarlarından. 10 cm lerine denk geldiğim gibi 40 cm liklerini de tuttuk. Dikkatli bakılmazsa ayırt edilmiyor. Gözlemlerime göre dip balığı ve uzun olta zarganaya da gelebiliyor, çinekop ve palamut çaparilerine de...
    Mırmır konusunda şaşkınım bu sene. Önceki seneler Celaliye'den 30-40 cm mırmırlar tutardık. Bu sene Ramazan 'da denedik , boylar 15 cm civarı , geri saldık. Şu anda bile aynı boyda çıkıyor. Hatta geçen ayki Saroz gezimizde; Saroz' da da, Çanakkale Boğazında da büyük Mırmıra denk gelmedik. Hep 15 cm civarlarında. Bu sene büyümüyor mu bu balık , anlamadım gitti ?
    Üstadlar bilir belki sebebini, nasıl açıklanabilir ? Aydınlatırlarsa sevinirim.
    Sağlıcakla kalın...