8 Ekim lüfer avı(eski sarıkanat) :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında barbunya tarafından paylaşıldı.

1. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    hala alışamadık tabi yeni tebliğe.. 20cm üstü balıklar lüfer olarak geçiyor artık.. eskiden 20cmliklere sarıkanat derdik ki aşağıdaki fotoğrafta görüleceği üzere haketten kanatları sarı sarı,
    neyse efendim raporumuza gelelim.

akşam üstü 4 gibi balığa giden abim ve arkadaşımdan haberleri can kulağıyla beklemekteydim lakin yemliyle hiç bir vuruş olmadığını etraftanta kimsenin alamadıklarını söylediklerinde biraz burkulmuştum, bugün kendime balık tutmak için zaman ayıracaktım bu raporları okuduktan sonra mutlaka gitmeliydim..

derken bir fırsatını buldum akşam saat 9da çıktım başakşehirden yola, saat kaç oldu kaç saat durabilcem zaten balık tutabilsem bari derken temde sol şeritte arıza yapan bir araç yüzündende 15 dakika kaybedince hay dedim..

yol açıldı tam gaz(limitler dahilinde :p) istinye bayırından boğazın kuzeyine doğru giderken yemlik alayım dedim bu saatte birde istavrite zamanım yok.. demezmi istavritin kilosu 15... dedim sayıyla ver abi :)

yeniköyden başlayan öyle bir kalabalık varki.. sahil şeridinde ne araç parkedecek yer ne olta atacak mekan kalmış, yeniköyü kalenderi tarabyası kireçburnu zibil gibi insan kaynıyor..

ya buradanda pek bişey çıkmaz ama kalabalıklara girmeyeyim diyerek hacıosman yokuşunun bittiği yere attım kendimi, hemen oltalayı hazırla su çek yem kes derken yemi düzgün takmayı bile unuttuğumu farkettim neyse ilkini böyle göndereyim ikinciyi düzeltirim diyerek akıntısız rüzgarsız dalgasız gölü andıran sıcacık suya gönderdim oltayı, boşluğunu al 2 saniye sonra kontrol et bi daha al bi daha al olta ayaklandı bana doğru geliyor durmadan,ha boşluk bitti bitecek derken bir takırdama balıkmı taşamı çarptık derken bir vuruş daha evet dedim bu aradığım his.. hemen tasma reeling ilk balık şapırtısı duyuldu gelen 19 cmlik bir sarıkanat.. iğnenin biri göz çukuruna biri solungacına girdiğinden alıkoydum..

derken düzgün takılan yem uzak atış çevreyle muhabbet 22'den 00:30'a kadar 6 adet lüferimsi..
    kullanılan takım: 3 iğneli mantarlı dip takımı
    ağırlık: 130 gr
    yem: yarım istavrit
    hava: rüzgarsız, sıcak
    deniz: dalgasız

not: lüferlerin en küçüğü 19cm olup diğerleri 20cm ve üzeridir.

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Faruk kardesim ellerine sağlık çok güzeller ağzım sulandı,:) birde dediğin gibi tebliğ edilene göre uygunsa ananın ak sütü gibi helal olsun,:) tabi acı olanda eskiden beri alıştığımız çinokop ve sarıkanatlarında ızgaralarımız üzerinde olmasını isterdik,:) fakat eğer bu şekilde davranmaz isek valla lüferi ancak resimlerde görebiliriz,:)
    böyle güzel örnek olduğun için seni kutlarım,:) :) :) kofanarın rast gekmesi dileğiyle.:) sevgiler hoşçakal.:) :) :)

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Tebrik ederim. Yağmur öncesi güzel av olmuş. Ayrıca avınızı Tebliğ'e uygunluk çerçevesinde yapmış ve raporunuzu da bu ayrıntılarla donatmış olduğunuz için ayrıca tebrik ederim.

O 19 cm'lik miniğin de ömrü o kadarmış. Yapacak birşey yok.

Afiyetler olsun.

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Çinekoplar gelmeye başlamış, lüferler gitti mi acep? :)

5. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

anlatım süper balıklar cil cil maşşallah. Afiet olsun. :hungry:

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Rapora cevap yazıcam ama Reis baba deme sakın etme eyleme bismillah demeden daha...

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sevgili faruk

Güzel görüntüler ellerinize kollarınıza sağlık daha ebreketli avlar diliyorum daha güzelleri rasgelir inşallah sağolasın

8. oltacı37

oltacı37 ismail

eline sağlık.güzel balıklar.insan imreniyor.

afiyet olsun

9. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    değerli yorumların için çok teşekkür ederim Orhan abi,benim açımdan sezonun açılışı oldu inşallah daha irileriyle devamı gelir.

10. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    teşekkürler, denizdeki havadaki durgunluk fırtına öncesi sessizlikmiş bugün patlayan havadan sonra.

11. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    teşekkürler, daha iyileri sizlerin olsun

12. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    teşekkürler Ali abi sizlerden tebrik almak sevindiriyor beni, senin raporlarına bakıp çook iç geçirdim dedim birgün böyle livarı lüferlerle dolduracağım, hala yolun başındayım ama birgün.. :)

13. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    teşekkürler daha niceleri sizlere rastgelsin

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrik ederim güzel av olmuş. 40 cm kofana raporu 30 cm lüfer raporu göremeden 20 cmlere indi balık hayırdır inşallah.. hayırdır inşallah

15. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    teşekkürler, kuzeyden küçükler girmeye başladı ama güneyden daha büyükler çıkmamıştır belki, aşağı taraflarımı denesek acaba daha büyükler için.