Hiç bir şeye yardım etmiyorsun dedi Havva elini beline koyarak. Mesela.! dedi Adem. -Sofraya elini hiç sürmüyorsun mesela. -Ne sofrası.? dedi Adem daldan elma yiyoruz sadece. -Üstünü başını toplamıyorsun herşey bir yerde dedi Havva sinirli bir şekilde. -Ne üstü ne başı.? bir tek yaprak var yahu. -Sinir ediyorsun beni siniiiiir.! diye haykırdı Havva. Adem bir şey söylemeden çıktı. Ellerini göğe kaldırdı. -Tanrım ben tek başıma çok mutluydum cennetinde. neden Havva'yı yaratıp beni dünyaya gönderdin. Bir melek göründü Adem'e şöyle dedi. Tanrı seni topraktan yarattı.Topraktan var olduğun içinde ölümlü olman gerekiyordu. Sana kıyamadığı içinde seni öldürmesi için. Havva'yı yarattı. 8 Mart (eyvah,eyvah)...
Hakikaten güzel fıkra. Yıllardır kadın sorunlarının neden çözülemediğinin en açık anlatımı. Eline sağlık Cemal, zihniyeti herkese göstermenin en güzel yolunu bulduğun için.
Bu aslında küçük bir anekdotun üzerine şahsım tarafından yazılmış az daha büyük bir anekdot. Ama bağcıyı dövmek isteyenler içinde bir nimet aynı zamanda.
Kadınlarımız onlar baş tacımız.Analarımız bizi var eden, bakan büyüten.8 Mart Kadınlarımızın günü kutlu olsun.