8 saat at çek elde var sıfır :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    evet arkadaşlar ve abilerim, yanlış duymadınız 8 saat aralıksız at çek yaptım,sadece sahte değiştirmek için mola verdim,onun dışında bütün zamanım at çek ile geçti ama elde var sıfır:D

öğle den sonra saat 3 de başladım akşam 6 da bir takip aldım,

olayı anlatayım,at çek e başlıyalı 3 saat olmuş bende umutlar tükenmiş:rolleyes:
    rapala max rap ımı suya gönderdim,aksiyon verdirmeden çekiyordum yavaş yavaş,aklıma Serkan kardeşimizin 6880 lik ist raporlu levrek geldi:rolleyes: hem çekiyorum hem levreği düşünüyorum,aynı sahte ile tutmuş filan derkennnn,
    bi baktım benim max rap ın altın dan paşa geliyor:eek: tabbi benim sahte burnumun ucuna kadar geldi bu esnada:rolleyes:
    dedim oğlum ağzını ayırırsan olacağı bu idi:mad: net 5 kilo var fazlası çıkar,içim yandı ki sormayın:rolleyes:

her atışım da aksiyon verdirirdim,bu sefer düz çektim kafa istanbul daki 6880 lik levreğe takılınca olan oldu:D

paşa nın takibe aldığı max rap sağ tarafdaki,ayrıca 4 adet turna tutmuşluğu var:)

Uploaded with ImageShack.us

2ci takip bu yeni sahteme oldu,bununla aksiyon çalışması yapıyordum,kenar da,birden alt dan çıkıverdi:D hiç ummadığım bir nokta dan,tabbi uyandı:D
    bu tren de durmadan gitti:D

bende takat kalmadı artık 6 saat olmuş başlıyalı, ama ispendekler ha bire dalıyor,aralarında büyükleri var diye umutlanıp atçeke devam ettim,

Levent abi gümüş balığına atlıyorlar dedi,hemen sahteyi değiştirdim:)
    aradan yarım saat geçti,ben yine yorgun argın atıp çekiyorum,karnımda aç :) üşüdüm:D
    hepden bitiğim:D
    yine umutsuz umutsuz çekerken bir orta boy paşa sahtenin arkasında gözükü verdi:eek: 2,5 3 kilo civarı,
    tabbi sahte yi çekecek mesafee kalmadı balıkda uyandı:rolleyes:
    bu trende durma dan gitti,ettimi 3 takip ama elde var sıfır:D

3cü takipde bu sahteme oldu,ortadaki sahte strike pro

velhasıl gün bu gün benim günümdü amma velekin bazı boş bulunduğum zamanlarda sahtemin takip edildiğinin geç farkına vardım, öğleden sonra boş boş atıp çektik yorduk kendimizi,akşam aksiyon verdirecek takat kalmadı,aksiyon verdirdiğim zamanlarda da balık takibi yok idi:rolleyes: nitekim şansız bir gün idi benim için:rolleyes:
    bilemiyeceğim atçek yaptığımız yerde tepemizde projöktör vardı,belkide balık bundan dolayı temkinli davrandı : )

maç henüz bitmedi, 3 cü raundu da levrekler kazandı : ) maçın bitmesine daha çok var:rolleyes:

kalın sağlıcakla arkadaşlar, abiler

2. SmH

SmH Semih Sezer

Favori Kamış:
    Farketmez Su Kamışı bile olur :)
    Favori Makine:
    Dam ama modelinin hatırlamıyorum ;)
    Benimde 3-4 saat gidip cok boş dönmülüğüm var o yüzden seni en iyi ben anlarım Kadir abi :) Ama bence at-cek avını bi kere de sabahtan dene belki daha iyi sonuc alırsın ? Umarım 4 cü raundu sen alırsın :)
    Sevgiler Saygılar . . .

3. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yeni uyandım:) rüyamda bile at çek yaptım onuda ekle mesai ye:D
    bu durum her atçek cinin başına gelir,kimi balık kıyıya kadar takip eder kimi balık sahteyi gördümü,1 1,5 mt arkadan yaklaşır döner geriye,bunlarda göremediklerimiz,dip çekiyorsak tabbi,
    esas bir tane daha sahtem vardı,gümüş balığın bire bir kopyası,getirmeyi unutmuşum,o olsa gecenin sesliği değişebilirdi:rolleyes: tabbi çok efor sarfettim 15:00 dan 18.00 a kadar,insan hayli ile yoruluyor,bazen böyle boş bulunduğu vakit,balık da süpriz yapıveriyor bazen:)

bazı günler sabahlarıda deniyorum,bizimkiler meraya geç teşrif ediyorlarmış meğersem:)

kafaya taktım öyle böyle kandırıp alacağım:rolleyes:

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ehhhh be Kadir Abi :D !
    Eee birakta bir seferlikte gelmeyiversinler :D
    Bak bana 4 aydir baliga gidemiyorum :D Ilk baliga gittigimde zeybek oynayacagim sevincten :D

Saka saka Abi.Insallah birdahaki sefere gonlundekini cekersin ;)
    Rastgele...
    (Bak o kadar malzeme aldin,masraf ettin bir dahakine bos donme foruma :D )

5. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

1997 ydi sanırım. Bütün bir yaz tek bir balık bile alamamıştım. İnatla hırsla hergün ama hergün gitmiştim. Herkes benimle dalga geçiyordu. Üniversiteler açılmaya başladığı ekim ayına doğru yani 4. ayın sonunda döneceğim son günün gecesi yaklaşık 5 kiloluk bir trofe gelmişti. Herşeye deymişti. Bu iş sabır işi. Bazen tek bir balık bütün ömre değer.

6. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Kadir abi kismet bu gelmedi mi gelmiyo iste boyle. Ama benden sana nacizane bi tavsiye sahtelerin orta kisimlarindaki igneleri cikartirsan, sansin dahada artiyo abi, hatta kuyruktaki igneyide kucultursen baligin sahteye vurma sansi cok artiyo, fakat ters orantiyla orta kisimda igne olmadigi ve kuyruktaki ignede kucuk oldugu icin vuran baligi alma yuzden dusuyo bu seferde :). Ama genede en azindan bi adrenalin oluyo vuruslari oltada hissettinmi abi. Aynisi gectigimiz bayram bikac gun ustuste benim basima gelmisti, Serkan abinin tavsiyesiyle yukarida yazdiklarimi uyguladim, hatta kuyruktakini de cikarirsan levregin sahteyi agzina alip sen cekince biraktigini hissedeceksin demisti. Aynen dedigi gibi yaptim kucuk ignemde o vakit yanimda olmadigi icin tum igneleri cikarip ignesiz ciplak sahteyle basladim atcek yapmaya :) ve gayet guzel vuruslar almistim. Bu balik denizin, suyun o gunku durumuna gore sahtenin uzerindeki igneleri cok ince bi sekilde secebiliyo ve takip ettigi sahteye kesinlikle dokunmuyo abi,bizede boyle o guzelim takipleri izlemek ve icgecirmek kaliyo.

7. modena

modena

daha dur kadircim...bu ne ki sadece 8 saat...daha çok 12 saat 15 saat at-çek yapacaksın ve boş döneceksin...:D :D

bu arada küçük bir hatırlatma...sahte balık tarafından çok yakın takibe alınıyorsa derhal aksiyon vererek çekmeye başla...böylelikle avcıdan kaçan balık hissi doğar ve agresifleşen balık saldırıyı gerçekleştirir...bunun direkt olarak sararken yap...

aksiyon vererek çekerken aynı takip söz konusu olursa aksiyonu bozma aynen devam et...

Son düzenleme: 29 Aralık 2010
  8. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

ne yaparsın kadir abi kaçan tren tekrar gelir nede olsa aslında forumda daha önce açılmış bi konu aklıma geldi tam kadir abinin başına gelen ler dedim başlık sanki sahteyi takip eden levreğin neden atlamadığını sadece takip edip döndüğü hakkında herkezin bir yorumu vardı sanırım bunların arasından uygun olanını seçip deneme yanılma yapmak olucak :) umarım beklediğin trofeyi olarsın bizimde gözümüz şenlenir. Rastgele

9. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Gezintiye çıkmışlardır. Yakında uğrarlar senin istasyona :)

10. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Emrah kardeşim, zaten sorun ordaya pisikolojik sorun yarattı bende bu levrek:D herkes yayınlıyor bizden tık yok:rolleyes: bakalım hayırlısı:)

söylediğin gibi Serkan kardeşim şöyle bir trofeyi çekip dışarı alabilsek,bütün sezon a değecek:)

şu ortadiki iğne ve arkadaki iğne hadisesi epey zamandır kafamı kurcalıyor:confused: aklımda bir fikir var,daha önce minik rapalaya uygulamıştım ancak yüzüşünde değişiklik olmuştu,

Zekeriya kardeşim ben ne çektiysem hep bu iğnelerin yüzün den çektim son 1 ay içinde,bir tanesini çekerken geri kaçtı,iğne ufak olduğu için oturmadı,
    yine bir kez daha sahteye bindi,bu balık sezon un bombası idi öyle tahmin ediyorum,salina40 makina nın kolunu çeviremedim:) çeviremediğim gibi kamışı suya çekiyordu,mecbur yol verdim,yol verince kurtuldu iğneden,yine aynı sahte,bu sefer daha küçük iğne takılı idi,( bak burda haklı konumun ortaya çıktı,iğne küçük olduğun dan balık ürkmeden binmiş oltaya )

Turgay kardeşim meraba:) vallah bu seferki takiplerde hep boş bulundum,yorulmuştum artık,takibi gördüğüm anda artık çok geç idi,sahteyi çekecek mesafem yok idi,iskele den atıp çekiyordum,bir hata ettik:rolleyes:
    aslında bir kez daha başıma gelmişti,sabah 9:30 civarı artık dönüşe geçtim,ata ata gidiyorum,bir takip aldım,yine bir trofe,hiç ummadığım bir saat diliminde,hemen siper alıp başladım manevra yapabileceği noktalara atışa,3 kere daha peşine taktım levreği,aksiyonu verdir dim verdirmesinede bir türlü atlamadı,bu da çok kafamı karıştırmıştı,su berraktı,belki ondan atlamadı,bu levrek çok kafa yormaya başladı bende:)

sağol Ali kardeşim,şuan için kafama takılan iğnelerin çok göze batması diye düşünüyorum,zira su berrak idi,iğnelerde sağa sola şangır şangır edince balık temkinli davranıyor,belki su bulanık olsa idi,durum değişebilirdi diyede düşünüyorum:confused:

gelirler yine çünkü bu ilk deyil:D gönlüm tok,yiyebileceğim kadarını tutar geri salarım,bana gelmesinlerde kime gelsinler:D

11. küçükavcı

küçükavcı

hehe :) kol kası yapıyon iste kadir abi :D bendede aynı sorun muzdarip :) olmayacak yerde baraküdası bile geldi anla daha çinekopu lüferi istavriti.. :D levrek dısında hersey atladı sahtelerime ama levrek hala yok çok takip ediyor köşe kapmaca oynuyoruz suda ama sanırım bu iş tecrübe istiyo daha çok 8 ler atçek yapmaya devam :) durmak yok spine devam

12. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    koyvermeden devam kadir abi,
    aslında insana koymuyorda değil..8 saat uğraş ama sonuç alama..
    işte abi kısmet dedikleri durum birazda..
    inşalah şöyle 2 sayfalık levrek avı raporunu okuyacağız abi en kısa zamanda..

13. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Ali Kemal kardeşim sanırım benim açmış olduğum bir başlıktan söz ediyorsun.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37325

Konuda kendi görüşüm olarak birinci derecede iğnelerin olumsuz etkisinden bahsetmiştim. Benim düşüncem üçlü iğnelerin levreği ürkütmesidir. Ancak iyi bir aksiyon ve biraz şansla bu olmsuzluk minimuma indirilebilir. Yada başka yöntemler geliştirilebilir.

14. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Merhaba Kadir arkadaşım, tutamamış olsanda kanımca doğa ile iç içe olmanın hazzını yaşamışsındır. Tutunca apayrı bir keyif alındığını da biliyorum. Umarım en kısa zamanda iki keyfi birlikte yaşarsın.
    Senin yaşadığının bir benzerini ben de 25 Aralık günü yaşadım. Sabah saat 06.30 dan 11.30 a ve 16.00 dan 19.00 a kadar at çek yaptım. Senden farkım ben ve çevredeki 2 at çek yapanlarda hiç takip olmadı.
    Deniz pırıl pırıl ve yatık, yaklaşık 1 m. derinlikte dipteki çakılları sayabilecek kadar berraktı.Rüzgar durgun sayılırdı. Avlaklardaki ortak noktamız, denizin aşırı berrak oluşu. Dikkat!
    Sevgi ile kal..

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    mera nın dünkü durumu,dışarısı dalgalı ancak barınak içi durgun idi, birde tepemizde projöktör olunca su hep den berrak oldu,
    tavsiyeler için teşekkür ederim,hazırlık yapıyorum şuan için,4 cü raund a daha dinç ve atik greceğim:)

16. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Bende bekliyorum balik aldim diye rapor gelsin ama musteri yok anlasilan.Sen balik almamaya alisik degilsin tabi de ben gunesten fazla mesai yaparim genelde ama bazi gunler balik gormedigim olurdu.Bide bogazda palamuta toplu capariyi 150 metrelerden cekince pfff olum olum valla..Olsun ya canimiz sagolsun kadir abi nasil olsa tutariz birgun??.Rastgele sana abi yakindir balik:)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hani, yine umutsuz-umutsuz çekiyordun, hiç farkında değildin, bir zebellah paşa ki 12 kg. takıldı max rap'ın peşine, gezerek geldi kıyının dibine. Fakat gördü ki bir avcı dalmış/uyumuş. Mecali yok kol çevirmeye.

Kendisi uyanmadı, uyanıktı nitekim. Uyandırmayalım bu garibi deyip sessizce kirişi kırdı. Ben tee burdan gördüm. Sen yine uyu, Allah rahatlık versin.;)

Allahtan ki o esnada yanında değilmişim, şakası yok, şöyle sırtından bi depik, yallah denize. Tutacağın bir levrek, verem ettin herkesi. :mad:

:D :D

18. küçükavcı

küçükavcı

suya gölgen düşüyo mu kadir abi projektör demişin ya levrek çok hassastır o konuda

19. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    sevgili kadir 4. raund senin kesinlikle buna eminim :)

20. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    "Kırk gün taban eti, bir gün av eti" ;) Sabır...
    Rastgele...