Okuma LureMaria 9-27 gr kamışin atar değeri yeterli mi sizce arkadaşlar. Ben danışmadan aldım umarım yeterli dir ya?
her ne kadar üst sınır 27 olsa da 20 gramdan ağır sahte kullanma, sonuçta sahtede 2 veya 3 tane üçlü olacak, onların da ağırlığı var.. eğer toplam ağırlık 27 gramı geçerse atışın şiddetiyle kamış zarar görebilir..
murat bey, ağır sahtede atabilir, örnek vermek gerekirse, okuma v-sytem 10-40 parçalı spin kamışa sahibim, sahteyi maksimum erime ulaştırabilmek için denemediğim yöntem kalmadı. 10-15 gram ağırlığındaki sahteleri atarkende hafif olduğu için yeteri mesefelere ulaştıramıyorum. 15 gram üstü sahteler, çap olarakta büyümeye başlıyor. çapı büyüdükçe havadaki sürtünmesi artıyor ve erim düşüyor. bu nedenle atar değeri minimuma yakın olan kamışlar daha fazla iş yapacağını düşünüyorum. sahip olduğum kamış ile maksimum mesefeye 25-35 gram aralığındaki jig sahtelerimle ulaştım ve o mesefelere 75 gram kurşun bile atabiliyorum. sahtelerle atış yaptığım kadar abanmıyorum ama kamışın ucuyla bile gönderebiliyorum.