arkadaşlar 4,50 yerliyurt fiber tekne 15 bg 2 zamanlı parsun aldım ama motor daha elime geçmeden 9.8 4 zamanlı parsun ile değiştirmeyi düşünüyorum şimdi size sormak istediğim ortalama yüküm 460 kg - 560 kg arası olacak toplam kayık motor ıvır zıvır yolcu dahil sizce 15 bg 2 zamanlı mı kalsın yoksa 9.8 4 zamanlımı almalıyım kullanımdaki diğer koşullar haftada minumun 2 maximum 4 kez istavrite çıkılacak belki arada sırtı çekerim bazen lüfere kalırım bozuk havada asla çıkmam önce meteor.gov.tr ye mutlaka bakarım şimdiden teşekkürler. arkadaşlar şimdi 20 bg olsun 15 bg olsun 25 olsun diyenler olacak lütfen bende büyük motor daha iyidir farkındayım ama ben çok profesyonelce ve aceleci bir iş yapmıycam vede param buna yetiyor üstüne bir yatırım yapmak istemiyorum ama içinde bulunduğum şartlar doğrultusunda fikir vermenizi bekliyorum
bende parsun 8 hp kullanıyorum 100+90+90+70 4 kişiyiz bide bot ağırlığı herşeyle beraber 70 kilo desek bizi uçuruyor desem yeridir performans açısından karadeniz ereğlisinde kullanılıyor siz düşünün dalga falan 3.60 botum var. 2 kişi ile çok rahat plane e geçebiliyoruz. 9.8 4 zamanlı bence sizin kullanımınız için tam ideal bir motor olucaktır gerek ekonomikliği gerekse performansı açısından.15 bg 2 zamanlı yakıt anlamında diğer tercihinize göre biraz daha fazla tüketicektir.aslında siizn ne beklediğiniz önemli beni uçursun su üstünde kaydırsın diyorsanız 15 bg almalısınız ama dediğiniz gibi istavrite çıkıcam,arada gezinti yaparım diyorsanız ve uzun zaman kullanıcaksanız 9.8 bence idealdır