Merhabalar herkese ben Aydında oturuyrum memur olarak çalışmaktayım avlanmak ve gezmek amaçlı bir takım yapmak istiyorum ford fiesta marka arabam var çeki demirli aslında ama ben botu araba üstünde taşımayı düşünüyorum 9,8 4 zamanlı Uzun Şaft bir motorum var bu motora uygun bot almak istiyorum araba üzerinde taşıyacağım cais marka bot var 3 metre alaminyum taban 1200 tl s izce nasıl bir bot almalıyım 3,60 m orca bot var uzun aynalı 2200 tl cais kısa aynalı aparat takılıyomuş 100 tl ye bilgi verecek arkadaşlara teşekkürler...
Emre arkadasım bende cais 390 bot var ve 9 luk motordan 2 kişi ıie randıman alamadım bu işten anlayan abılerim en az 15 lik 4 zamanlı motor tavsıye ettı botum icin yada botu değiştirmemi eğer botun önü kalkmassa yakıttın çok gittigini belirtiler senin moturuna uygun olan bot 3.20mt gecmemeli bence Ayrıca arac ustunde botu tasıma fikrinede sıcak bakmıyorum bence cok rısklı olabılır römörk secenegini düşün bence yardımcı ola bildiysem ne mutlu
Botta ayna yükseltme aparatı pek sağlıklı olmaz hem delme hem de sağlamlık açısından ayna montaj yerleri açılabilir. En iyisi ya orjinal yüksek aynalı model yada fiber taban. Bu uzun şaft olabilir. Kapasitesi çok yüksek bir bottur. http://www.asilmarine.com/tr/tekne-veritabani?sobi2Task=sobi2Details&catid=40&sobi2Id=112
İlginize teşekkür ederim aparat delinmeden takılıyormuş öyle söylediler cais te 3 metrede kampanya var 1200 tl inşallah motor fazla gelmez uyum sağlar
rahatça indirip kurabileceğin portatif birşey de bakabilir neta(adventure) A 300 38kg hava tabanlı bir bot bulabilirsin. http://www.adventure.kiev.ua/2/subcategory/4/
selamlar,ben 3.30 botum da yıllarca 10 hp.uzun saft motor kullandım...gayet te memnun kaldım...üstelik her hava sartında kullandım....şu anda da 4.60 botumda uzun şaft 30 hp kullanıyorum..olumsuz bir durumla karşılaşsam aparat takmayı düşünürdüm...ama gerek olmadı......
Erhan Bey nasıl uyum sağladı botunuz uzun aynalımıydı yoksa trim ayarımı yaptınız 3 metre cais bot 9,8 4 zamanlıyı kaldırır mı acaba ?
selamlar ,trim ayarını genelde altan 2. çubukta tutuyorum..botlarımın aynası kısa ayna ....işin gerçeği kısa şaft motora göre uzun şaft motorları taktığımda daha daha iyi verim alıyorum...çünkü elimde kısa şaft makinada var ...her ikisini çok iyi test etme imkanım oldu... kullanılır ,kullanılmaz diye birşey söz konusu olmuyor ... sadece yakıt sarfiyatı biraz daha çok olur...o da farkedilebilecek düzeyde bile olmaz... 3.30 m olan botumun ayna yüksekliği 44 cm .... 4.60 m olan botumun ayna yüksekliği 48 cm.. bence bir sıkıntı olmaz... bu arada şunuda söyleyim kullandığım havalar süt liman havalar değil...genelde 3-5 eser bizim yörede...bunları değerlendirdiğimde sonuçları olumlu görüyorum.... imkanınız varsa bir botta deneyin sonucu görün..... enbüyük avantajı manevra kabiliyeti daha çok artıyor.... ...
teşekkür ederim bilgiler için çözümsüz değil uzun şaft anlaşılan bot boyu ve markası seçmem gerek artık ya 3 metre cais yada 3,20 orca, sea master, brig, glen sun olabilir cais ucuz bi deneyebilirim
İçlerinde en iyisi sanırım Brig ve Orca. Ben yeni 9.8 parsun 4 zamanlı motorumu ilk defa haftasonu 3.05 botta denedim. Ve ilk başlarda tek kişi tam gaz vermeye korktum Bot motordan önce eskirse sanırım bende 3.20- 3.30 bir bot seçerdim. 3.60 larda 9,8 in çok keyif vermediği söyleniyor.
uzun şaft problem olmasa bende orca alıcam ama uzun aynalı bakıyorum mirai bot var kendi imalatları uzun şaftlı yapabiliyolar 3,30 u
3,80 çok uzun araba üstünde taşımak istiyorum 3,20-3,30 anca olur araba 4 metre üstüne açık bagaj yaptırıcam 100*140 cm ebatta 3,60 orca da uzun şaft aslında araba üstünde 3,60 olur mu bilemiyorum?