9.9 4 Zamanlımı? 2 Zamanlımı?

Konu, 'Motorlar' kısmında polato6 tarafından paylaşıldı.

1. polato6

polato6 hikmet

Favori Kamış:
    Shimano Katana
    Favori Makine:
    Shimano Twin Power 6000 FC
    En İyi Avı:
    4,5kg Turna
    Merhaba değerli dostlarım;

3.50 MK1 Zodiac botta kullanmak için 9.9 motor almak istiyorum. Tüm forumu ve diğer forumları okumama karşın sağlıklı bir sonuca ulaşamadım.:p 3.50 bot için 2 zamanlımı, 4 zamanlımı alsam karar veremedim. Motoru sıfır alacağım 2. ele bakmıyorum bu nedenle sizden yardım bekliyorum kimisi 4 zamanlıyı ne yapacaksın qal 2 zamanlı diyor kimisi ise yağla uğraşma şimdi teknoloji 4 zamanlı diyor bende bir deniz tutkunu olarak denizleri kirleten 2 zamanlılara soğuk bakıyorum lakin 4 zamanlılarda bütceyi zorluyor :confused: Anlıyacağınız iki arada bir derede kaldım valla:D Marka olark Yamaha tartışılmaz biliyorum lakin fiyatları can yakan cinsten.Yamaha ve Honda dışında şu markaların 9.9 ları nasıldır hacimleri vs? bazılarının daha güçlü sanki ,

Mercury 9.9 , Mariner 9.9 , Tohatsu 9.9 ,Suzuki 9.9 , Parsun 9.9

Parsun motora sıcak baktım lakin Ankarada satışı yok sanıyorum.Gerek fiyat bakımından gerekte okuduklarım bakımından oldukça ilgimi çekti arkadaşlarım biraz uzun oldu ama inanın bu cevapların neticesinde alacağım motoru o yüzden şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim esenlikle kalın.:)

Not: Daha önce 2 zamanlı 25bg Mercury motorum vardı cebim çok yandı :(

2. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    benzinli motor kullanacaksan eğer Yamaha dan şaşma derim.

3. 56562

56562 xxx xxxxx

İki zamanlılara hiç bakmamanızı öneririm. Alırken ödeyeceğiniz fazla parayı kullandıkça yakıt tasarrufu olarak geri kazanacaksınız + ileride satarken daha kıymetli bir motorunuz olacak + kullanırken kulaklarınız rahat edecek + yanık yağ kokusundan kurtulacaksınız + benzine yağ karıştırma derdiniz olmayacak + ......

4. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Sevgili Hikmet ben 4 yıldan fazla Mariner 9,9 4 zamanlı bir motor kullanmaktayım vede memnunum ,tavsiye ederim,sağlıcakla kal :)

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Dizel makina kullanan birisi olarak her zaman Benzinlide 4 zamanlı dıyorum bende.....

6. polato6

polato6 hikmet

Favori Kamış:
    Shimano Katana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4,5kg Turna
    Değerli dostlarım 4 zamanlıda çoğunluk olduğunu görüyorum karar 4 zamanlıdan yana olucak.Peki şimdi sıra markaya geldi markalar arasında hacim farklılıkları var en yüksek hacimli motor en iyisimidir?

aşağıdaki veriler cc güçleridir.
    YAMAHA 9.9 4 Zamanlı 323cm küp
    MERCURY 9.9 4 Zamanlı 209cm küp
    MARİNER 9.9 4 Zamanlı 209cm küp
    SUZUKİ 9.9 4 Zamanlı 302cm küp
    TOHATSU 9.9 4 Zamanlı 209cm küp
    PARSUN 9.9 4 Zamanlı 323cm küp
    HONDA 10 4 Zamanlı 222cm küp

Son düzenleme: 4 Kasım 2010
  7. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    barınak sorununuz varsa 4 zamanlı motorun sizi epey yoracağınızı belirtmek isterim..ama bu sorunu aştıysanız vede illede 9.9 4 zamanlı alacaksanız saydığınız motorlar dünyada ilk (ve sanırım) tek defaya mahsus finlandiyada 4.25 alüminyum teknede test edildiler...omc grubunun motorları hariç satıştaki tüm 4 zaanlı 9.9 ları kapsayan bu testin şampiyonu tohatsu, ikincisi ise kılpayı farkla parsun ve honda oldu....yalnız benim parsun 15 hp 4 zamanlı 323 cc vede ben aldığım sıralar 9.9 uda 323 cc idi acaba cc hacminde oynamamı yaptılar?

sözün özü, eğer ikinci elde satışı fazla önemsemem kullanıcıyım diyorsanız parsun en mantıklı seçenek gibi duruyor, zira geçtiği tüm makinalardan bariz daha ucuz...bu arada testte parsunun eksi aldığı puanlar ses düzeyi vede yakıt tüketiminden (çok çok az bir farkla) ileri gelmekteydi yoksa bu testten birinci çıkmasıda olasıydı...ayriyeten hız testinde en hızlı motordu...
    arzettiğim gibi, eğer ikinci el değeri sizin için önem taşımıyorsa parsun u tavsiye ederim...

8. polato6

polato6 hikmet

Favori Kamış:
    Shimano Katana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4,5kg Turna
    Umut bey söylediğiniz üzere yaptığım araştırma sonucunda Parsun marka 9.9 4 zamanlı motorun 323 cc olduğunu gördüm benim baktıklarım 9.8 miş şimdi fark ettim :)Acaba Ankarada satan yer varmıdır parsunu ?

Son düzenleme: 4 Kasım 2010
  9. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    işte o konuda pek bilgim yok gerçi distribitör firma olan orca deniz geniş bir ağ kurdu ama kıyı kesimlri tercih edip Ankarayı pasgeçmiş . ama genede İstanbuldan yada satışı olan başka bir yakın şehirden motor teslim alınabilir; yada belkide kargoyla yollarlar. yedek parça konusundada sıkıntı olacağını sanmam, servis olarakta yamaha servisleri a-dan z-ye parsunlara hakim.

www.orkadeniz.com daki numaralardan bilgi almakta fayda var

10. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    yamaha veya mariner..tabiki 4 zamanlı

11. polato6

polato6 hikmet

Favori Kamış:
    Shimano Katana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4,5kg Turna
    Evet malesef pas geçilmiş gibi:( Motoru başka şehirden alınca ilk açılışı servis yapması gerekmiyormu nasıl olacak adanadaki parsunla görüştüm 9.9 elerinde varmı bilmiyorum bana 9.8 ile 9.9 un bir farkı olmadığını söyledi lakin 9.8 209cc 9.9 323cc orkadenizdede 9.9 göremedim bu durumda 15 likte almak istemiyorum 9.9 bile 50 kg civarında.

12. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    aslında tam anlamı ile kullanım alanınızı bilirsek dahada faydalı olabiliriz. tahminimce Ankara dışında tatillerinizde vede boş zamanlarınızda kullanacaksınız. eğer birkaç kişilik bir ekipseniz 4 zamanlıylada başa çıkılabilir ama çok havaleli olur. ancak diğer taraftan dalış ekipmanlarınızıda götüreceğinizi varsayarak bir hesap yaparsak 3 kişi+ dalış tüpleri,bc ler, ağırlık kemerleri...size ciğerli ve torklu bir motor gerekecektir.4 zamanlı 9.9 dan aşağısını düşünmemekte fayda var
    diğer taraftan tek başınızaysanız vede gittiğiniz yerde sabit barınak sorununuz varsa 4 zamanlı 9.9 size çok sıkıntı yaratır, bu durumda iki zamanlı 9.9 -iki zamanlı 9.8 yada iki zamanlı 8bg işinizi kolaylıkla ekonomik bir şekilde görecektir.
    bu arada 4 zamanlı 9.8 de iki kişi için dalış takımları ile beraber optimum bir çözüm olabilir.

sonuç olarak kullanım alanınız vede kişi sayınızı baz alırsak 3 kişi ve üzerine (dalış takımları varsa) 9.9 4 zamanlı, dalış takımları yoksa 9.8 4 zamanlı yada 9.9 iki zamanlı

iki kişi dalış takımları ile beraber yada diil 9.8 4 zamanlı-9.9 iki zamanlı yada 8bg iki zamanlı hepsi işinizi görür

tek kişi iseniz iki kişilik ekipman aynen geçerli

vede en son olarak, 4 zamanlı vede 2 zamanlı motorları beraber önerdiğim seçeneklerde eğerki gideceğiniz avlak-dalış yeri uzak bir mesafedeyse yada uzun süreli gezi yada başka amaçlı seyirler yapılacaksa 4 zamanlı seçeneğin tercih edilmesi lehinizedir; motorun daha ciğerli olması açısından ayriyeten kısa süreli kullanımlarda az olan tüketim avantajından seyir uzadığı için faydalanma açısından
    umarım bir faydası olur

13. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    Ben de bir honda kullanıcısıyım. 9.9Hp gücünde 4 zamanlı 2009 model bir motorum var ve 2 sezondur kullanıyorum. oldukça memnunum diyebilirim. 4 yaprak pervanesi var. Sesi çok az, anadolu motor güvencesinde. servisi yaygın ve en az arıza yapan motor olarak bir namı var diye biliyorum. fiyatıda yamahaya göre uygun sanırım.

14. sea_basser

sea_basser ahmet

Favori Kamış:
    alba star 2.4 m olta
    En İyi Avı:
    75 cm barakuda
    9,9 mercury al,kullanımı kolay tek elle kumanda ediiliyor, trim: motor kıyıda vb kayalığa çarpmada kendi kendini kaldırıyor,sessiz,performans süper,soğutması, servis kolaylığı vbvb göz önünde buundurun

15. polato6

polato6 hikmet

Favori Kamış:
    Shimano Katana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4,5kg Turna
    Umut bey çok güzel açıklamalar yapmışsınız! Diğer arkadaşalarada çok teşekkür ederim .Sanırım 9.9 4 zaamanlı bir parsun alıcam gerek kaliteli olması (Yorumlar doğrultusunda )gerek 323 cc olarak yamaha ile aynı olmasından dolayı parsun almak ve inşallah uzun zaman kullanmak istiyorum satma gibi bir problemim yok o yüzden 2. eli umursamıyorum. 9.9 4 zamanlı parsun peşin alıcam fiyatı nedir bu sektöre uzak olduğum için yolunmayım istedim birde ankarada yok bu motoru satan sanırım ilk açılışı servis yapmalı diyor? burda olmayan servise nasıl açtıracam bilmiyorum

16. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    hayırlısı olsun, ivedilikle botunuzun arkasına katlanır tekerleklerden taktırmanızı öneririm. zira tek başına gerçekten havaleli bir takım olacak. ancak suya inince keyifli bir takım olacak diyebilirim

17. polato6

polato6 hikmet

Favori Kamış:
    Shimano Katana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4,5kg Turna
    Umut bey sanırım parsun almak hayal oldu gelgit bana pahalıya mal olacak bu yüzden tavsiyenize uyup 2 zamanlı bir 9.9 almaya karar verdim lakin ekip 2 kişi genelde balık avı için kullanıyorum makineyi araçta honda civic 50 kg bir 4 zamanlı dediğiniz gibi sanırım bizi oldukça yorar. 2 zamanlı motor için suzukiye ve mercurye bakıyorum suzuki 284cc mercury 246cc diğerleri yanında sönük kalıyor cc olarak. Arkadaşlar siz neyi önerirsiniz suzukimi mercury mi ?

18. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Zaten iki zamanlı motoru çok az marka üretiyor.O yüzden hiç düşünme bile.

19. pilkır

pilkır EMİN

2 zamanlımı?4 zamanlımı?

merhaba
    2 zamanlımı yoksa 4 zamanlımı motor alayım sorusu kuşkusuz tüm motor almak isteyenlerin ortak sorusudur.Eğer denize sıkısık gidiyorsanız 4 zamanlı motoru tercih edebilirsiniz,yok ben fazla gitmiyorum,ayda 1-2 defa gidiyorum derseniz 2 zamanlıyı tercih edebilirsiniz.Ben kendim şahsen denizmotorum.com dan 2 zamanlı tohatsu 9.8 beygir orjinal japon malı motor aldım.Çok memnununum.Hem çok tasarruflu hemde çok hafif bir motor.Balık avı için ideal bir motor.Fiyat olarakda performans olarakda tüm denizci arkadaşlara tavsiye ederim.Zaten nissan-tohatsu-mercury-mariner motorların blokları birebir aynı ve aynı fabrikada japonyada üretiliyorlar..Tüm denizci arkadaşlara ve balıkavı.nete saygılarımı sunarım.

20. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Tam yazacaktım ki, Emin Bey tüm konuyu güzelce özetlemiş, kısaca;

Aslında tüm olay, her zaman olduğu gibi "amaca yani kendi şartlarınıza uygun seçim yapabilme" yetisidir.
    "2 Zamanlılarda yağ ile uğraşırsın veya 4 zamanlı az yakar" Evet doğru ama sizin için fiyat/fayda/zaman vs oranlarındaki optimumluk nerede. Tek başınıza motoru taşıyarak sırtı avları yapıyorsanız 4 zamanlı bir motorla büyük ihtimalv belinizi zedeleyeceksizniz. Veya çok sık av yapan biriyseniz(bence sıklıktan kasıt ayda 3-4 av değildir) 2 zamanlı gerçekten cebinizi yakacaktır. Ayrıca http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32542 incelenebilir.
    Sonuç: amacınıza uygun seçiminizi yapınız.
    Sevgi ve selamlarımla...

Son düzenleme: 26 Aralık 2010