9.9 ile 15 bg lik motorun farkı

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında ugursat tarafından paylaşıldı.

1. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    sevgili abilerim kardeşlerim..çok acil bir yanıt arıyorum...9.9 luk bir motor ile aynı marka 15 lik bir motor arasında hacimleri aynı olmasına rağmen ürettikleri güç açısından fark var mıdır...15 liği boşa almayayım yoksa..(adb konusunu biliyorum o sorun değil zaten niyetim var)

2. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    zannediyorum sadece karbüratör ve pervane farkı var geri kalan herşey aynı. arada 5.1 beygir fark var, tork konusunda çok ciddi fark olacağını sanmıyorum. denizde ne hissettirir hiçbir fikrim yok. net bir cevap gelirse öğrenmiş oluruz.

3. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Uğur arkadaşım biri 10 beygir biri 15 beygir herhalde arasında fark vardır, bende 15 hp var 9.9 sürme şansım olmadı zaten ilk motorum tecrube konusunda biraz zayıfım ama 2 tane 9.9 hp olan botları çok rahat hemde bende yük ve boyut büyük olmasına rahmen farklı şekilde geçtim. zaten arasında fiyat farklarıda çok az ADB sorun değil diyorsun agırlıkta aynı olduguna göre 15 almanda fayda var diye düşünüyorum. Birde şu var örneğin 9.9 hp motorla 6000 devirde 30 km hız yapıyorsan bunu 15 hp motorda 4000 devirde yaparsın bu sayede motorda zorlanmamış olur hatta yakıt bile az yakar (sadece tahminen örnek olarak verdim).

4. tyana

tyana serkan

slm

motor tekneye göre alınır.küçük tekneye küçük büyük tekneye büyük motor alınır.keşke teknenin kaç metre olduğunada yazsaydın.mersinde avlak konusunda yardımcı olurum sana istersen.levrek,çupra,mırmır,akya ve turna,vb.:)

5. sea_basser

sea_basser ahmet

Favori Kamış:
    alba star 2.4 m olta
    En İyi Avı:
    75 cm barakuda
    teknen 4,5m den büyükse 15 lik alman daha iyi olur

6. N-ari

N-ari Ari Kolanciyan

birçok markanın kendi farklı güçteki motorları aslında birbirinin aynısı.
    örneğin. yamaha marka 2 zamanlı 9.9 hp motor ile 15hp motor arasında sadece karburator farkı var. pervaneleri dahi aynı.

alacağın 9.9 yamaha motoru kendı orjınal yetkılı servısınde 50-60 dolar fark verip 15 beygir karburatoru taktırıp. 15 beygır gucune cıakrtabılırsın. denenmiştir. zaten satış fıyatları arasındada cok fazla fark yok.
    bunu en ıyı anlamanın yolu. motorların katalog bılgılerınde ağırlık değerlerine bakmak. aynı ağırlıktakı 2 motor anlakı hıc farkı yok.

ha sen 15 beygırle 9.9 arasında kaldıysan orjınal kulanıcaksan teknen 4 metreden buyukse en az 15 al derim. 9.9 stres yaratır.

7. bahaberk

bahaberk muhammed

En İyi Avı:
    3,5 kilo kofana
    Ben ikisinide kullandım 15 bg süratte fark ettirir. 15 al derim

8. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    İkisinin de hızları hemen hemen aynı . Ama karadan sert bir rüzgar esipte geri dönmek istediğinde , 15 bg nin 10 bg ye göre çok farkı olur .

9. umutoz35

umutoz35 Umut Özden

Favori Kamış:
    Kaşık,Sahte yem, El Oltası
    En İyi Avı:
    300-400 gr kopez 3 tane:)
    4 ZAMANLI 9.9BG ve 15 BG motorlar arasında teknik olarak incelediğimde aralarında bariz farklar olduğunu gördüm.Silindir çapları,Silindir hacimleri, ağırlıkları vs. farklı.. 2 Zamanlı konusunda bir fikrim yok, ama 4 Zamanlı için 9.9 'u karbüratör'ünü değiştirip 15 Bg yapmak bence imkansız.. Silindir piston vs. de değişmesi de lazım ...15 Beygir 4 Zamanlı öneririm.

4 Zamanlı için Teknik Özellikler:

9.9 Silindir capı*stroke, hacim, ağırlık: 2.16 x 1.73 in (55 x 44)mm; 208CC; 38KG

15 Silindir capı*stroke, hacim, ağırlık: 2.40 x 2.36 in (61 x 60)mm; 351CC; 52KG

10. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

abicim 33 orfoz adlı üyenin yazdığı doğru. Benim gördüğüm bu tür forumlarda millet kafasına göre bilgisayar karşısına geçip sallıyor. hayatında bi kere tekne kullanmamış adamlar yazıyo. bak 33 orfoz yazan mustafa beyin yazdıkları kelimesi kelimesine doğru. marineci bir arkadaşla beraber denedik test ettik. hızları arasında fark çok az yakıtlarındaki fark az ama yükte ve dalgada 9.9 biraz geri kalır. bu acemilere pek önemli gelmez ama usta denizciler buna önem verir.