Merhabalar. Bazı yerlerde duyduğum bir konuyu sizlere sormak istiyorum. 9.9 hp johnson motorum var. Motor üzerinde bazı modifikasyonlar yapılarak 15 hp ye çıkarılabildiğini duydum. Zaten 15 hp ile olan tek farkı devir sayısı. Aranızda bu uygulamayı deneyen ya da nasıl yapıldığı hakkında fikri olan var mıdır? yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler
Bunun yapıldığını ben de duymuştum, hatta bi ara yapalım mı yapmayalım mı diye kararsız kalmıştık. Sonrasında motorun ömrünü kısalttığı için vazgeçmiştik.. bence orijinalliği bozmamak gerek..
Bahsedilen olay ekstra bir modifikasyon gerektiren durum değildir. Bazı markaların bazı modelleri arasında hiç bir fark yoktur. sadece karbiratörleri hariç. örneğin Yamaha 2 zamanlı 9.9 ile 15 arasında olduğu gibi. 50-60 dolara orjinal karbiratör değiştirerek gucunu yukseltebilirsiniz. zaten bu motorların orjınal satış fıyatları arasındaki fiyat farkıda bu kadardır. bunu öğrenmenin yolu srvisine sorabilirsiniz yada kitapcıktan çaft uzunluğu pervane ebadı, motorun KG ı vs bakın eğer aynıysa uygundur. yapmanın hıc bır sakıncası yoktur...
Mustafa Bey ; Ari ve Berkan Beylerin dediği gibi ben de bunun mümkün olduğunu bizzat yetkili servis ve distribütöründen teyit ettim ve öğrendiğim kadar ile orijinal parça ile yapılırsa bir sorun çıkmıyormuş. Parsun 9.8 motorumu alırken 9.8 den Türkiye de bir tane kaldığını ve ona da kapora verilerek ayrıldığını öğrenmiştim.Bana ; 200 TL fark ödeyebilirseniz 8 hp olanı 9.8 hp ye yükseltip size verelim dediler. Yanlış hatırlamıyorsam Ari bey'in dediği gibi karbüratör ve memelerin ( çok teknik bilgim yok ama böyle dediklerini hatırlıyorum ) değişmesi gerektiğini söylemişlerdi ve yine 2 sene garanti kapsamında olacaktı motor. Kapora veren kişi söylenen sürede motoru almayınca son 9.8 hp motorun yeni sahibi ben oldum